Odkryj smak prawdziwej, rzemieślniczej czekolady
Firma Selmi, założona w 1965 przez Renato Selmi, rozpoczęła działalność zajmując się przetwórstwem pasty z orzechów laskowych oraz czekolady stając się specjalistą w tej dziedzinie. W 1987 r. gdy Paolo Selmi dołączył do ojca firma rozpoczęła produkcję maszyn do temperowania i oblewania czekoladą. Skupiając się na stałym dążeniu do usprawnień technologicznych nie zapomina o intuicyjnej i przyjaznej użytkownikowi obsłudze urządzeń. Firma obecnie jest niekwestionowanym liderem w produkcji i sprzedaży rzemieślniczych linii do produkcji czekolady jak i urządzeń do wypalania kawy.
Linie do produkcji czekolady Selmi oferują kompleksowe rozwiązania dla przemysłu czekoladowego. Specjalizujemy się w tworzeniu zaawansowanych technologicznie maszyn do różnych procesów produkcji czekolady, w tym:
- Temperówki do czekolady: Umożliwiają szybkie topienie i temperowanie czekolady.
- Maszyny do oblewania czekoladą: Idealne do precyzyjnego oblewania wyrobów czekoladowych.
- Produkcja trufli: Profesjonalne urządzenia do tworzenia trufli o doskonałej jakości.
- Młyny kulowe do produkcji kremów: Efektywne rozwiązania do mielenia składników i produkcji kremów czekoladowych.
- Formowanie i wypełnianie czekoladą: Automatyczne maszyny do precyzyjnego formowania i napełniania wyrobów czekoladowych.
- One shot: Innowacyjne technologie umożliwiające jednoczesne formowanie i napełnianie pralinek.
- Fontanny do czekolady: Efektowne urządzenia idealne na eventy i prezentacje - pozwalają przygotować cała gamę produktów bazujących na płynnej czekoladzie, jak marocchino coffee, czekoladowy shot glass, dekorowanie lodów, gorąca czekoladę itp.
- Drażeciarki: Urządzenia do pokrywania produktów takich jak: orzechy, rodzynki, kawa, suszone owoce itp. - czekoladą lub masą cukrową
- Tunele chłodnicze: Zapewniają odpowiednie schłodzenie wyrobów czekoladowych oraz oblewanych czekoladą z systemem chłodzenia (krystalizacji) dla temperówek do czekolady Selmi, automatycznych podajników do form poliuretanowych i urządzeń do produkcji pralin typu "one shot".
- Wytłaczarki do wyrobów czekoladowych i trufli: Maszyny do formowania i wyciskania czekolady.
- Zbiorniki do czekolady: Profesjonalne zbiorniki do przechowywania i podgrzewania czekolady.
- Produkcja klastrów czekoladowych: Urządzenia do tworzenia czekoladowych klastrów.
- Kabina do malowania i natryskiwania żywności: Specjalistyczne kabiny do artystycznego dekorowania wyrobów czekoladowych.
- Pakowarka: Maszyny do precyzyjnego pakowania wyrobów czekoladowych.
- Linia do przetwarzania orzechów: Kompleksowe rozwiązania do obróbki orzechów.
- Bean to Bar: Urządzenia do produkcji czekolady od ziarna do tabliczki.
Pobierz katalog z pełną gamą produktów Selmi tutaj
Przykładowe linie do produkcji czekolady
Tunel chłodniczy o szerokości 300 mm i długości linii 6 metrów z temperówką do czekolady Selmi Top EX
Tunel chłodniczy o szerokości 300 mm i długości linii 8 metrów z temperówką do czekolady Selmi Top EX
Przykładowe konfiguracje linii do produkcji czekolady Bean to Bar
Gorzka czekolada
Gorzka czekolada + mleczna czekolada