Selmi Futura EX

 
PRODUCENT: Selmi
FUTURA EX

FUTURA EX

Temperówka do czekolady z szybko wymiennym ślimakiem (seria EX).


Temperuje 35 kg czekolady w 14/15 minut. 

Temperówka do czekolady z szybko wymiennym ślimakiem (seria EX).


Temperuje 35 kg czekolady w 14/15 minut. 

pliki do pobrania

SELMI
Katalog produktów j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Pojemność zbiornika
System Chłodzenia
Wydajność
Moc
Zasilanie
FUTURA EX
500 mm
1000 mm
1550 mm
35 kg
2200 jednostek/godz.
170 kg /godz.
2,5 kW
400 V

Informacje

Szybkie topnienie i temperowanie czekolady. Płyty wibracyjne ogrzewane przez źródło o niskim napięciu. Łatwe mycie urządzenia dzięki szybko wymiennemu ślimakowi (około 5 minut). Zaletą jest możliwość dodawania do czekolady różnych dodatków smakowych (posiekane orzechy, posiekane ziarna kakao i inne produkty aromatyzujące). Dozownik objętościowy i pedał do kontroli przepływu czekolady. W przypadku specjalnych wymagań technologicznych FUTURA EX może zapewnić krystalizacje czekolady w niższych, niż zwykłe temperaturach temperowania.


Cechy:

  • Idealna dla średnich i dużych piekarni, lodziarni, cukierni, restauracji 
  • Temperuje 35 kg czekolady w 14/15 minut 
  • Szybko wymienny ślimak (seria EX)
  • Kompaktowe wymiary z możliwością zastosowania akcesoriów stół do oblewania RS200, głowica dozująca do korpusów pralin, stół do trufli i tunel chłodniczy 200/250 i 300/400 mm.

Opatentowany system wymiany ślimaka temperówki do czekolady Selmi EX

Seria temperówek do czekolady EX posiada opatentowany system Selmi, który umożliwia łatwe i szybkie wyjęcie ślimaka – niezbędne podczas zmiany rodzaju i smaku temperowanej czekolady.




  

 

 

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.