PRIMULATOR Spółka z o.o. 
z siedzibą w Łodzi, 93-232, ul. Lodowa 128.
NIP: 726-000-46-94, REGON: 470553806 
GIOŚ: E0005341W
Sąd Rejonowy dla Łodzi Śródmieścia w Łodzi, 
Sąd Gospodarczy, XX Wydział Krajowego Rejestru Sądowego, Nr KRS 0000058606, 
Kapitał zakładowy: 1.000.360,00 PLN


O NAS


Od początku działania Primulator koncentruje się na zapewnieniu najwyższej jakości rozwiązań dla gastronomii. 

Primulator powstał w 1966 roku w Oslo w Norwegii. Od momentu powstania firma rozwijała się obsługując rynek HoReCa. Pod koniec lat 80-tych PRIMULATOR, mając ustabilizowaną pozycję na rynku norweskim rozpoczął działalność na rynkach krajów Europy wschodniej oraz Skandynawii: 1991 r – Primulator Polska (biura i punkty serwisowe w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Krakowie, Zabrzu,Gdyni i Wrocławiu), 1993 r – Primulator Estonia, 1994 r Primulator Finlandia. Obecnie Primulator posiada swoje odziały także w krajach nadbałtyckich (Litwa, Łotwa, Białoruś), Rosji oraz w Szwecji. 

Korzystając z wieloletniej wiedzy i doświadczeń europejskich oddziałów zapewniamy kompleksowe rozwiązania dla kawiarni, lodziarni, cukierni, piekarni i hoteli - od technologicznej fazy projektowej lokalu, poprzez wyposażenie w sprzęt, kończąc na szkoleniach, oczywiście przy zapewnieniu najwyższej jakości usług serwisowych dostępnych 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu.  

Wieloletnia współpraca z klientami sieciowymi pozwoliła nam wypracować optymalne rozwiązania m.in. dla sieci kącików kawowych i bistro na stacjach paliw, kawiarni i hipermarketów, szczególnie w koncepcji c-stores, gdzie minimalizacja czasu obsługi klienta, niezawodnowość urządzeń, powtarzalność, a przede wszystkim najwyższa jakość oferowanych produktów jest kluczem do sukcesu.


PRODUKTY


Niepowtarzalność kawy oraz napojów kawowych zapewniają profesjonalne ekspresy do kawy Faema, WMF oraz Bunn. Aktualna oferta ekspresów do kawy to doskonała propozycja dla dynamicznie rozwijającego się sektora Convenience Store Speciality Coffee, hotelowych restauracji i Bistro oraz kawiarni i biur. Uzupełnieniem produktów dla rynku Speciality Coffee są młynki gastronomiczne i sklepowe Mahlkönig, Anfim i Casadio oraz palarki do kawy Selmi. O jakość wody, która spełnia wszystkie wymagania jakie są określone dla potrzeb kawy, dbają systemy filtracji i odwróconej osmozy Everpure. Dopełnieniem wyposażenia profesjonalnego baru są blendery Blendtec, kostkarki Icematic oraz automatyczne wyciskarki do cytrusów Zumoval.

Świat lodów i specjałów cukierniczych to przede wszystkim marka Carpigiani - światowy lider w dziedzinie maszyn do lodów włoskich i rzemieślniczych, maszyn do produkcji cukierniczej, shake'ów i mrożonego jogurtu oraz ubijaczek do bitej śmietany. Proponujemy także sprzęt chłodniczy i mroźniczy ISA, Icematic, IFI i Irinox oraz granitory GBG. Uzupełnieniem gamy produktów do produkcji cukierniczej i lodowej są temperówki do czekolady Selmi.

Istotną pozycję w naszym portfolio pełnią piece Merrychef serii Eikon wyposażone w innowacyjną technologię szybkiego podgrzewania. W roku 2015 do oferty dołączyły kolejne urządzenia pozwalające na bezwentylacyjne przygotowywanie potraw – frytownice, piece do pizzy oraz urządzenia do gotowania makaronów marki Eurochef oraz piece konwekcyjno-parowe Convotherm.

W naszej ofercie posiadamy produkty firm: Blendtec, Comenda, Coffee Queen, Casadio, Cornelius, Carpigiani, Everpure, Faema, GBG, Icematic, WMF, Blendtec, Selmi, Mahlkönig, Merrychef, BUNN, Eurochef, Anfim, Convotherm, IFI, IRINOX i Zumoval.


SERWIS


Do Państwa dyspozycji oddajemy wysoko wykwalifikowaną kadrę techników serwisu, posiadających niezbędną wiedzę i doświadczenie. Pomoc naszego serwisu zapewnia niezawodną pracę urządzeń oraz minimalizuje czas przestoju po wystąpieniu awarii. Oferujemy szeroki zakres usług serwisowych - od bieżących napraw i konserwacji urządzeń, poprzez system umów w zakresie wykonywania okresowych przeglądów aż po indywidualne umowy obejmujące wydłużony okres gwarancyjny.

Sieć serwisowa firmy Primulator to 7 własnych punktów serwisowych: w Łodzi, Warszawie, Poznaniu, Zabrzu, Gdyni, Krakowie i we Wrocławiu oraz sieć serwisów zewnętrznych na terenie całej Polski.

Średni staż pracy techników serwisu wynosi 8 lat. Każdy z techników dysponuje firmowym samochodem serwisowym, profesjonalnym sprzętem i narzędziami oraz zestawem oryginalnych części zamiennych. Nasi technicy odbywają cykliczne szkolenia organizowane zarówno wewnątrz firmy jak i u producentów urządzeń.

Wykonujemy okresowe przeglądy maszyn zakupionych w naszej firmie. Wszystkim klientom naszej firmy zapewniamy swobodny dostęp do oryginalnych części zamiennych i terminową realizację zamówień.


SZKOLENIA


Szkolenia to istotna część naszej działalności - aby zakup był udaną inwestycją specjaliści z działu handlowego służą poradą, dobierając urządzenie do potrzeb i wymogów klienta oraz warunków eksploatacji. W trosce o pełne wykorzystanie możliwości urządzeń proponujemy profesjonalne szkolenia w zakresie obsługi oraz technologii przygotowywania najwyższej jakości kawy (Akademia Espresso), lodów (Carpigiani Gelato University) czy świeżo przygotowanych kanapek i ciepłych przekąsek (technologie szybkiego gotowania).


Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.