Selmi Cento EX

NOWOŚĆ
 
PRODUCENT: Selmi
Selmi Cento EX

Selmi Cento EX

Temperówka do czekolady o bardzo wysokiej wydajności.


Temperuje 300 kg czekolady w 60 minut.

Temperówka do czekolady o bardzo wysokiej wydajności.


Temperuje 300 kg czekolady w 60 minut.

NOWOŚĆ

pliki do pobrania

SELMI CENTO EX
Karta produktu j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Pojemność zbiornika
System Chłodzenia
Wydajność
Masa
Moc
Zasilanie
Selmi Cento EX
740 mm
1300 mm
1570 mm
100 kg
4800 frigorii/ godz.
300 kg/ godz.
350 kg
4,5 kW
400 V

Informacje

Temperówka do czekolady Selmi Cento EX


Temperówka do czekolady Selmi Cento EX


Selmi Cento EX to temperówka stworzona z myślą o najbardziej wymagających profesjonalistach w branży czekoladowej. Całkowicie przeprojektowana i wyposażona w zbiornik o pojemności 100 kg, łączy solidną konstrukcję z najnowszymi innowacjami technologicznymi, oferując wszechstronne i kompletne rozwiązanie w procesie temperowania czekolady.

Zintegrowana konstrukcja, oparta na czystych i harmonijnych liniach, nawiązuje do filozofii projektowej linii Top EX, łącząc wyrafinowaną estetykę z najwyższą funkcjonalnością.

Jednym z kluczowych atutów temperówki do czekolady Selmi Cento EX jest opatentowany system Slide System®. Dzięki pochylonemu zbiornikowi maszyna gwarantuje przepływ czekolady pozbawiony pęcherzyków powietrza, zwiększa wydajność pracy oraz ułatwia opróżnianie i czyszczenie, przy jednoczesnym zachowaniu optymalnych warunków temperowania.

Kolejnym wyróżniającym elementem jest wyjmowana pompa ślimakowa, w całości wykonana ze stali nierdzewnej, która znacząco ułatwia czynności konserwacyjne i czyszczenie, zapewniając niezawodną wydajność w długim okresie eksploatacji.

Cento EX wykorzystuje również wszystkie zalety opatentowanego przez Selmi systemu EX, w tym:

  • szybka i łatwa zmiana rodzaju czekolady,
  • możliwość pracy z dodatkami (inclusions) w celu wzbogacenia receptur,
  • nowa, kompaktowa pompa ślimakowa dzielona, łatwa do demontażu,
  • szybkie i pełne rozłożenie urządzenia, umożliwiające dokładne czyszczenie i dezynfekcję.

Wylewka temperówki wykonana jest z aluminium, a skraplacz chłodniczy umieszczony z przodu zapewnia łatwy dostęp i wygodne czyszczenie dzięki zdejmowanej kratce.

Cento EX to idealne rozwiązanie dla mistrzów cukiernictwa, pracowni rzemieślniczych i zakładów przemysłowych. Bez trudu wpisuje się w najbardziej wymagające środowiska produkcyjne, gwarantując perfekcyjne rezultaty, maksymalną efektywność i niezawodność – szczególnie w kontekście produkcji wielkoskalowej.


Cechy:


  • Idealna dla dużych pracowni oraz małych zakładów produkcyjnych.
  • Łatwa do przełączania między trybem formowania a oblewania.
  • Przystosowana do pracy z tunelami chłodniczymi o szerokości 600 mm.
  • Temperuje 100 kg czekolady w około 20 minut.
  • Konkurencyjna pod względem wydajności godzinowej w porównaniu z maszynami znacznie większych rozmiarów.
  • Możliwość modyfikacji na zasilanie trójfazowe 220 V – 50/60 Hz.
  • Podgrzewany stół wibracyjny: 220 V / 24 V.
  • Wyjmowana pompa ślimakowa.
  • Pochylony zbiornik zaprojektowany tak, aby pracował efektywnie nawet przy niewielkich ilościach czekolady.

Formy na czekoladę


Formy do produkcji czekoladek 135 x 275 mm Formy do produkcji czekoladek 135 x 275 mm
Formy do produkcji czekoladek 135 x 275 mm Formy do produkcji czekoladek 135 x 275 mm
Formy do produkcji czekoladek 135 x 275 mm Formy do produkcji czekoladek 135 x 275 mm
Formy do produkcji czekoladek 135 x 275 mm Formy do produkcji czekoladek 135 x 275 mm

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.