CARPIGIANI LABOTRONIC RTL

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
LABOTRONIC 15 45 RTL LABOTRONIC 20 60 RTL LABOTRONIC 30 100 RTL
Wybierz wariant

LABOTRONIC 15 45 RTL

Labotronic RTL jest zaawansowaną technologicznie linią frezerów do lodów poziomych. Swoim działaniem czynią pracę każdego producenta lodów o wiele łatwiejszą, ponieważ oferują szeroką gamę programów do produkcji lodów spełniających oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Rodzaje i ilości lodów mogą być dostosowywane do pory roku oraz potrzeb

Labotronic RTL jest zaawansowaną technologicznie linią frezerów do lodów poziomych. Swoim działaniem czynią pracę każdego producenta lodów o wiele łatwiejszą, ponieważ oferują szeroką gamę programów do produkcji lodów spełniających oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Rodzaje i ilości lodów mogą być dostosowywane do pory roku oraz potrzeb

pliki do pobrania
CARPIGIANI LABOTRONIC RTL
Folder PL
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

pliki do pobrania

CARPIGIANI LABOTRONIC RTL
Folder PL
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wydajność Lody kg/cykl
Wydajność Lody litry/cykl
Wydajność Lody kg/godz.
Wydajność Lody litry/godz.
Wydajność Cremolata kg/cykl
Mieszadło tryby pracy
Masa
Moc
Zasilanie
LABOTRONIC 15 45 RTL LABOTRONIC 20 60 RTL LABOTRONIC 30 100 RTL
500 mm 500 mm 600 mm
650 mm 650 mm 850 mm
1400 mm 1400 mm 1400 mm
Woda Woda Woda
2,5 - 7,5 kg 3 - 10,5 kg 5 - 16,5 kg
3,5 - 10,5 litra 4 - 15 litrów 7 - 23 litry
15 - 45 kg 20 - 60 kg 30 - 100 kg
21 - 63 litrów 28 - 90 litrów 42 - 138 litrów
6,5 kg 9 kg 12 kg
2 2 2
270 kg 320 kg 415 kg
5,2 kW 7,2 kW 10,8 kW
400 V 400 V 400 V

CECHY

H.O.D. - SYSTEM AUTOMATYCZNEJ KONTROLI KONSYSTENCJI MIESZANKI LODOWEJ

Po rozpoczęciu procesu frezowania i wybraniu programu pracy opatentowany system H.O.D automatycznie kontroluje i indywidualnie dopasowuję końcową konsystencja lodów , nawet podczas procesu mrożenia. System automatycznie i sprawnie dopasowuje się do zadanych ustawień na podstawie:

  • Ilości mieszanki
  • Rodzaju mieszanki
  • Rodzaju zadanego produktu finalnego

Wyświetlacz LCD

Podczas pracy frezer do lodów informuje użytkownika o najważniejszych parametrach pracy, takich jak:

  • Nazwa wybranego programu
  • Aktualny stan mieszanki
  • Wskaźnik postępu programu
  • Finalnej konsystencji, która może być łatwo zmieniona podczas całego cyklu

POST COOLING

System ułatwiający utrzymanie stałej jakości lodów podczas wydawania, mający szczególne znaczenie przy maszynach o dużej pojemności cylindra. System pozwala na przerywanie wydawania lodów, a następnie samoistnie kontroluje zadaną konsystencję masy lodowej i w razie potrzeby domraża.


MONOLITYCZNY CYLINDER

Cylinder frezera do lodów i drzwiczki urządzenia są wykonane ze stali, wytłoczone z jednego kawałka, aby zapewnić maksimum higieny i umożliwić zachowanie czystości.


MIESZADŁO P.O.M.

Mieszadło bez centralnego wałka, którego ramiona są wykonane z odpornego na zimno materiału. Sztywnego, ale lekkiego, ze skrobakami dopasowującymi się do powierzchni cylindra, które zapewniają doskonałe wymieszanie i bardzo dobre opróżnianie cylindra.


„PROWADNICA” WYDAWANIA LODÓW

Jest to część, która ma bezpośredni kontakt z gotowym produktem i musi być nieskazitelnie, sterylnie czysta. Łatwy demontaż z maszyny do lodów ułatwia to zadanie.


PODKŁADKA POD KUWETY  i DUŻE POJEMNIKI PROSTOKĄTNE

Podkładka z twardej gumy na półce frezera doskonale utrzymuje pojemniki o wymiarach 36x16cm powszechnie stosowane  w cukiernictwie. Pozwala to użytkownikowi na mieszanie i ozdabianie lodów w pojemniku podczas ekstrakcji. Ta sama podkładka doskonale nadaje się do pojemników o wymiarach 36x25cm.


ERGONOMIA

Frezery do lodów Carpigiani Labotronic RTL są łatwe w użyciu i dostosowane do potrzeb użytkownika. W rzeczywistości proces umieszczania mieszanki w zbiorniku, a także ekstrakcja odbywa się zawsze w pozycji stojącej. W każdym modelu frezera do lodów Labotronic RTL występuje ten sam intuicyjny i prosty w obsłudze panel sterowania.


AWARYJNE ROZMRAŻANIE

Brak zasilania urządzenia lub przypadkowe jego zatrzymanie  rozpoczyna
automatyczny proces rozmrażania, w celu ponownego i szybkiego wznowienia cyklu produkcyjnego ,
pozwalając równocześnie na ekstrakcje lodów i uniknięcie strat.


WYŚWIETLACZ LCD

Kiedy dedykowany przycisk jest wciśnięty, można wybrać następujące opcje urządzenia:
1. Mycie tradycyjne
2. Mycie z rozmrażaniem, szybsze
3. Rozmrażanie

Frezer do lodów Carpigiani Labotronic RTL

Portion Kit

Małe porcje lodów, jak również torty lodowe, które mają ciekawe kompozycje smakowe i spakowane są w interesujący sposób, mogą być w tym sezonie numerem jeden i wyznaczyć trendy na przyszłe lata. Obawy konsumentów związane z higieną i możliwością zarażenia się wirusem mogą wymusić na producentach zupełnie inny sposób produkcji i konfekcjonowania produktów, niż miało to miejsce dotychczas.

Dlatego bardzo prawdopodobne, że lody pakowane na wynos, których produkcja była ułamkiem procenta ogólnej sprzedaży w lokalu, może wzrosnąć diametralnie. Już teraz warto pomyśleć o recepturach lodów, które przy dużo niższych temperaturach zachowają odpowiedni smak i konsystencję.

Dla osób, którzy pracują na frezerach do lodów Carpigiani pomocne mogą okazać się specjalne drzwi tzw. Portion Control Kit. To jedyne takie drzwi na rynku w Polsce, które pozwalają zachować maksimum higieny. Lody konfekcjonowane są z frezera do lodów bezpośrednio do pojemnika na wynos. Średnica otworu wydającego pasuje do większości dostępnych słoików lub kubeczków. Bezpośrednie napełnianie minimalizuje kontakt osoby obsługującej urządzenie z produktem. Dzięki takiemu rozwiązaniu jesteśmy w stanie w łatwy sposób usprawnić proces pakowania i zaoszczędzić czas.

Maszyna do lodów z opcją napełniania słoików na wynos

Mieszanka przygotowywana do produkcji lodów na wynos powinna mieć trochę inne proporcje składników, aby po dużo mocniejszym wymrożeniu była odpowiednia do spożycia. Przede wszystkim musi mieć dużo większą ilość cukru, a gotowe lody w momencie wyciągania z frezera inną konsystencję. W wybranych modelach frezerów Carpigiani dostępny program Crystal dba o odpowiednie wymrożenie i konsystencje produktu. Połączenie drzwi do porcjowania Carpigiani razem z frezerami do lodów wyposażonych w program Crystal usprawni produkcje lodów na wynos przy zachowaniu odpowiednich zasad higieny.

Program Crystal dostępny jest w modelach frezerów Carpigiani: Labotronic HE HOT, Ready, Ready CHEF, Maestro.

Dowiedz się więcej o koncepcji sprzedaży lodów na wynos na naszym blogu.


CARPIGIANI PORTION KIT
CENA PROMOCYJNA
2.100 EURO netto


Lody na wynos w słoikach bezpośrednio z frezera do lodów


Koncept lodów na wynos z wykorzystaniem drzwi Portion Kit


Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.