CARPIGIANI LABO XPL P

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
LABO 20 30 XPL P LABO 30 45 XPL P LABO 40 60 XPL P LABO 50 90 XPL P LABO 60 110 XPL P
Wybierz wariant

LABO 20 30 XPL P

Elektroniczny frezer do lodów wyposażony w system kontroli konsystencji lodów Hard-O-Tronic ®, świder POM oraz 3 gotowe programy odpowiednie dla specyfiki finalnych produktów.


Wielkość wsadu od 3 do 5 kg na cykl.

Elektroniczny frezer do lodów wyposażony w system kontroli konsystencji lodów Hard-O-Tronic ®, świder POM oraz 3 gotowe programy odpowiednie dla specyfiki finalnych produktów.


Wielkość wsadu od 3 do 5 kg na cykl.

pliki do pobrania
CARPIGIANI LABO XPL P
Folder j.ang.
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

pliki do pobrania

CARPIGIANI LABO XPL P
Folder j.ang.
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wielkość wsadu
Wydajność kg
Wydajność litry
Masa
Moc
Zasilanie
LABO 20 30 XPL P LABO 30 45 XPL P LABO 40 60 XPL P LABO 50 90 XPL P LABO 60 110 XPL P
520 mm 520 mm 520 mm 520 mm 520 mm
650 mm 650 mm 650 mm 650 mm 850 mm
1400 mm 1400 mm 1400 mm 1400 mm 1400 mm
Woda Woda Woda Woda Woda
3 - 5 kg 3,5 - 7,5 kg 5 - 10,5 kg 6 - 13 kg 7 - 17 kg
18 - 30 na godz. 20 - 45 na godz. 30 - 60 na godz. 35 - 90 na godz. 40 - 110 na godz.
25 - 40 na godz. 28 - 60 na godz. 42 - 84 na godz. 49 - 135 na godz. 56 - 152 na godz.
230 kg 270 kg 320 kg 330 kg 350 kg
4 kW 5,2 kW 6 kW 7 kW 7,5 kW
400 V 400 V 400 V 400 V 400 V

Informacje

Lody rzemieślnicze z frezera carpigiani labo
Frezer do lodów LABO XPL P jest prosty w obsłudze i łatwy w utrzymaniu, co czyni go przydatnym w każdym laboratorium lodziarskim. Urządzenia wykonane są z najlepszych materiałów i podzespołów oraz stworzone do ciągłej produkcji szerokiej gamy lodów, począwszy od kremów owocowych poprzez sorbety do lodów mlecznych.


Frezery do lodów wyposażone są w 3 gotowe programy zamrażania odpowiednie dla specyfiki finalnych produktów: Lody, Lody owocowe i Slush owocowy.

Dodatkowo przy każdym z programów możliwa jest płynna regulacja konsystencji lodów.


wygoda


Spryskiwacz znajduje się z przodu urządzenia co ułatwia czyszczenie cylindra oraz spustu lodów. Spryskiwacz może również zostać zablokowany w celu ułatwienia obsługi.

Wszystkie polecenia są dostępne przy otwartej pokrywie zbiornika tak, aby operator mógł rozpocząć produkcję w trakcie dodawania mieszanki.

Operacje dodawania mieszanki oraz ekstrakcji lodów są wykonywane na stojąco w pozycji wyprostowanej.


czyszczenie


Cylinder frezera do lodów oraz panel przedni to jedyne miejsca wymagające maksymalnej czystości i higieny. Sposób zaprojektowania eliminuje również wszelkie szczeliny pomiędzy panelami, gdzie skropliny oraz lód mogłyby wpływać negatywnie na długość działania urządzenia.

Nawet czyszczenie paneli jest bardzo szybkim i łatwe dzięki zastosowaniu technologii Scotch-Brite, która sprawia, że stal jest odporna na plamy oraz pozostałości tłuszczu.

Spust ekstrakcji lodów może zostać zdjęty w celu ułatwienia usuwania pozostałości lodów podczas operacji czyszczenia.


elementy dodatkowe


Stalowe drzwi
Jako opcja istnieje możliwość zakupienia drzwi wykonanych ze stali nierdzewnej zamiast standardowych drzwi wykonanych z polimeru. Zmiana to nie ma wpływu na własności produkcyjne frezera.

Podstawka na półki
Jako opcja istnieje możliwość zamontowania dodatkowych podstawek na półki, które służą do stabilnego podtrzymywania kuwet o wielkości 16x36 cm oraz 24x36 cm, a także klasycznych tub cylindrycznych w procesie przygotowywania lodów.

 Frezer do lodów Carpigiani Labo XPL P

 

Cechy

Portion Kit

Małe porcje lodów, jak również torty lodowe, które mają ciekawe kompozycje smakowe i spakowane są w interesujący sposób, mogą być w tym sezonie numerem jeden i wyznaczyć trendy na przyszłe lata. Obawy konsumentów związane z higieną i możliwością zarażenia się wirusem mogą wymusić na producentach zupełnie inny sposób produkcji i konfekcjonowania produktów, niż miało to miejsce dotychczas.

Frezer do lodów Carpigiani Labo XPL produkuje lody również  na wynos

Dlatego bardzo prawdopodobne, że lody pakowane na wynos, których produkcja była ułamkiem procenta ogólnej sprzedaży w lokalu, może wzrosnąć diametralnie. Już teraz warto pomyśleć o recepturach lodów, które przy dużo niższych temperaturach zachowają odpowiedni smak i konsystencję.

Dla osób, którzy pracują na frezerach do lodów Carpigiani pomocne mogą okazać się specjalne drzwi tzw. Portion Control Kit. To jedyne takie drzwi na rynku w Polsce, które pozwalają zachować maksimum higieny. Lody konfekcjonowane są z frezera do lodów bezpośrednio do pojemnika na wynos. Średnica otworu wydającego pasuje do większości dostępnych słoików lub kubeczków. Bezpośrednie napełnianie minimalizuje kontakt osoby obsługującej urządzenie z produktem. Dzięki takiemu rozwiązaniu jesteśmy w stanie w łatwy sposób usprawnić proces pakowania i zaoszczędzić czas.

Maszyna do lodów z opcją napełniania słoików na wynos

Mieszanka przygotowywana do produkcji lodów na wynos powinna mieć trochę inne proporcje składników, aby po dużo mocniejszym wymrożeniu była odpowiednia do spożycia. Przede wszystkim musi mieć dużo większą ilość cukru, a gotowe lody w momencie wyciągania z frezera inną konsystencję. W wybranych modelach frezerów Carpigiani dostępny program Crystal dba o odpowiednie wymrożenie i konsystencje produktu. Połączenie drzwi do porcjowania Carpigiani razem z frezerami do lodów wyposażonych w program Crystal usprawni produkcje lodów na wynos przy zachowaniu odpowiednich zasad higieny.

Program Crystal dostępny jest w modelach frezerów Carpigiani: Labotronic HE HOT, Ready, Ready CHEF, Maestro.

Dowiedz się więcej o koncepcji sprzedaży lodów na wynos na naszym blogu.


CARPIGIANI PORTION KIT
CENA PROMOCYJNA
2.100 EURO netto


Lody na wynos w słoikach bezpośrednio z frezera do lodów


Koncept lodów na wynos z wykorzystaniem drzwi Portion Kit


Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.