CARPIGIANI LABO XPL P

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
LABO 20 30 XPL P LABO 30 45 XPL P LABO 40 60 XPL P
Wybierz wariant

LABO 20 30 XPL P

Elektroniczny frezer do lodów wyposażony w system kontroli konsystencji lodów Hard-O-Tronic ®, świder POM oraz 3 gotowe programy odpowiednie dla specyfiki finalnych produktów.


Wielkość wsadu od 3 do 5 kg na cykl.

Elektroniczny frezer do lodów wyposażony w system kontroli konsystencji lodów Hard-O-Tronic ®, świder POM oraz 3 gotowe programy odpowiednie dla specyfiki finalnych produktów.


Wielkość wsadu od 3 do 5 kg na cykl.

pliki do pobrania

CARPIGIANI LABO XPL P

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wielkość wsadu
Wydajność kg
Wydajność litry
Masa
Zasilanie
Moc
LABO 20 30 XPL P LABO 30 45 XPL P LABO 40 60 XPL P
520 mm 520 mm 520 mm
650 mm 650 mm 650 mm
1400 mm 1400 mm 1400 mm
Woda Woda Woda
3 - 5 kg 5 - 7,5 kg 7 - 10,5 kg
20 - 30 na godz. 30 - 45 na godz. 40 - 60 na godz.
28 - 40 na godz. 42 - 60 na godz. 56 - 84 na godz.
230 kg 270 kg 370 kg
400 V 400 V 400 V
4 kW 5,2 kW 6 kW

Informacje


Elektroniczne frezery LABO XPL P są proste w obsłudze i łatwe w utrzymaniu, co czyni je przydatnymi w każdym laboratorium lodziarskim. Urządzenia wykonane są z najlepszych materiałów i podzespołów oraz stworzone do ciągłej produkcji szerokiej gamy lodów, począwszy od kremów owocowych poprzez sorbety do lodów mlecznych.


Frezer wyposażony jest w 3 gotowe programy zamrażania odpowiednie dla specyfiki finalnych produktów: Lody, Lody owocowe i Slush owocowy.

Dodatkowo przy każdym z programów możliwa jest płynna regulacja konsystencji lodów.


wygoda


Spryskiwacz znajduje się z przodu urządzenia co ułatwia czyszczenie cylindra oraz spustu lodów. Spryskiwacz może również zostać zablokowany w celu ułatwienia obsługi.

Wszystkie polecenia są dostępne przy otwartej pokrywie zbiornika tak, aby operator mógł rozpocząć produkcję w trakcie dodawania mieszanki.

Operacje dodawania mieszanki oraz ekstrakcji lodów są wykonywane na stojąco w pozycji wyprostowanej.


czyszczenie


Cylinder oraz panel przedni to jedyne miejsca wymagające maksymalnej czystości i higieny. Sposób zaprojektowania eliminuje również wszelkie szczeliny pomiędzy panelami, gdzie skropliny oraz lód mogłyby wpływać negatywnie na długość działania urządzenia.

Nawet czyszczenie paneli jest bardzo szybkim i łatwe dzięki zastosowaniu technologii Scotch-Brite, która sprawia, że stal jest odporna na plamy oraz pozostałości tłuszczu.

Spust ekstrakcji lodów może zostać zdjęty w celu ułatwienia usuwania pozostałości lodów podczas operacji czyszczenia.


elementy dodatkowe


Stalowe drzwi
Jako opcja istnieje możliwość zakupienia drzwi wykonanych ze stali nierdzewnej zamiast standardowych drzwi wykonanych z polimeru. Zmiana to nie ma wpływu na własności produkcyjne frezera.

Podstawka na półki
Jako opcja istnieje możliwość zamontowania dodatkowych podstawek na półki, które służą do stabilnego podtrzymywania kuwet o wielkości 16x36 cm oraz 24x36 cm, a także klasycznych tub cylindrycznych w procesie przygotowywania lodów.

 

 

Cechy

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.