Carpigiani Ready WF

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
READY 20 30 WF READY 30 45 WF
Wybierz wariant

READY 20 30 WF

Poziomy frezer do lodów z funkcją pasteryzacji. 


Wielkość wsadu od 3 do 5 kg na cykl.

Poziomy frezer do lodów z funkcją pasteryzacji. 


Wielkość wsadu od 3 do 5 kg na cykl.

pliki do pobrania
Carpigiani Ready
Folder j.ang.
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

pliki do pobrania

Carpigiani Ready
Folder j.ang.
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wielkość wsadu
Wydajność kg
Wydajność litry
Masa
Moc
Zasilanie
READY 20 30 WF READY 30 45 WF
520 mm 520 mm
650 mm 650 mm
1400 mm 1400 mm
Woda Woda
3 - 5 kg 3,5 - 7,5 kg
20 - 30 kg/godz. 30 - 45 na godz.
28 - 40 litrów/godz. 42 - 60 na godz.
250 kg 290 kg
4 kW 5,2 kW
400 V 400 V

Informacje

Rozpocznij swój biznes z uniwersalną maszyną do lodów Ready WF, która pozwala na kompletne przyrządzenie lodów w jednym kompaktowym urządzeniu. Mieszanie, grzanie i wymrażanie w jednym cylindrze zaoszczędza przestrzeń produkcyjną i minimalizuje koszty. Dzięki Ready WF można otworzyć produkcję już na 4 m2, a ukryta we wnętrzu technologia (m.in. Gelato Crystal) dba, aby lody miały odpowiedni stopień wymrożenia i kremistość. W zależności od modelu wielkość jednorazowego wsadu wynosi od 3 do 7,5 kg i pozwala na wyprodukowanie od 28 do 60 litrów gotowych lodów na godzinę.


Wszechstronność i oszczędność

Mieszanie, grzanie i wymrażanie lodów w jednym cylindrze - 3 funkcje w 1 maszynie

Produkuj lody szybko, według własnych potrzeb i bez dużego zaplecza technologicznego - oszczędzaj na miejscu, urządzeniach i magazynowaniu produktu - Lodziarnia na 4 metrach kwadratowych!


Ergonomia

Funkcja Dry Filling umożliwia precyzyjne dozowanie wody do cylindra podczas produkcji lodów jak i mycia maszyny. Efektem jest zmniejszenie zużycia wody i oszczędność czasu.


Higiena

Funkcja podgrzewania cylindra w procesie mycia ułatwia i przyspiesza jego dokładne czyszczenie


ARE YOU READY? PRZYGOTUJ świeże gelato


Programy do produkcji na zimno  
5 automatycznych programów do lodów mlecznych, mleczno-owocowych i sorbetów. Dodatkowo program Crystal Plus dla lodów o większym napowietrzeniu - idealnych dla tworzenia deserów lodowych.

Programy do produkcji na zimno i na ciepło
6 automatycznych programów - 3 z procesem pasteryzacji. Dodatkowo funkcja Dry Filling podczas procesu produkcji automatycznie i precyzyjnie dozuje wodę bezpośrednio do cylindra - przydatne przy produkowaniu lodów na bazie gotowych mieszanek na wodzie.

Programy do produkcji na ciepło
Pasteryzacja niska, średnia i wysoka oraz kompletny program przygotowania lodów na ciepło (po pasteryzacji następuje wymrożenie mieszanki i przygotowanie lodów wysokiej jakości). 

Portion Kit

Małe porcje lodów, jak również torty lodowe, które mają ciekawe kompozycje smakowe i spakowane są w interesujący sposób, mogą być w tym sezonie numerem jeden i wyznaczyć trendy na przyszłe lata. Obawy konsumentów związane z higieną i możliwością zarażenia się wirusem mogą wymusić na producentach zupełnie inny sposób produkcji i konfekcjonowania produktów, niż miało to miejsce dotychczas.

Dlatego bardzo prawdopodobne, że lody pakowane na wynos, których produkcja była ułamkiem procenta ogólnej sprzedaży w lokalu, może wzrosnąć diametralnie. Już teraz warto pomyśleć o recepturach lodów, które przy dużo niższych temperaturach zachowają odpowiedni smak i konsystencję.

Dla osób, którzy pracują na frezerach do lodów Carpigiani pomocne mogą okazać się specjalne drzwi tzw. Portion Control Kit. To jedyne takie drzwi na rynku w Polsce, które pozwalają zachować maksimum higieny. Lody konfekcjonowane są z frezera do lodów bezpośrednio do pojemnika na wynos. Średnica otworu wydającego pasuje do większości dostępnych słoików lub kubeczków. Bezpośrednie napełnianie minimalizuje kontakt osoby obsługującej urządzenie z produktem. Dzięki takiemu rozwiązaniu jesteśmy w stanie w łatwy sposób usprawnić proces pakowania i zaoszczędzić czas.

Maszyna do lodów z opcją napełniania słoików na wynos

Mieszanka przygotowywana do produkcji lodów na wynos powinna mieć trochę inne proporcje składników, aby po dużo mocniejszym wymrożeniu była odpowiednia do spożycia. Przede wszystkim musi mieć dużo większą ilość cukru, a gotowe lody w momencie wyciągania z frezera inną konsystencję. W wybranych modelach frezerów Carpigiani dostępny program Crystal dba o odpowiednie wymrożenie i konsystencje produktu. Połączenie drzwi do porcjowania Carpigiani razem z frezerami do lodów wyposażonych w program Crystal usprawni produkcje lodów na wynos przy zachowaniu odpowiednich zasad higieny.

Program Crystal dostępny jest w modelach frezerów Carpigiani: Labotronic HE HOT, Ready, Ready CHEF, Maestro.

Dowiedz się więcej o koncepcji sprzedaży lodów na wynos na naszym blogu.


CARPIGIANI PORTION KIT
CENA PROMOCYJNA
2.100 EURO netto


Lody na wynos w słoikach bezpośrednio z frezera do lodów


Koncept lodów na wynos z wykorzystaniem drzwi Portion Kit


Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.