CARPIGIANI LABOTRONIC HE

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
LABOTRONIC 10 45 HE LABOTRONIC 15 60 HE LABOTRONIC 20 90 HE LABOTRONIC 25 110 HE
Wybierz wariant

LABOTRONIC 10 45 HE

Frezer do lodów o wysokiej wydajności. Modele Carpigiani Labotronic HE dostępne są też w wersji HE-I z inwerterem, który pozwala na zwiększenie liczby programów oraz komfortu pracy.

Frezer do lodów o wysokiej wydajności. Modele Carpigiani Labotronic HE dostępne są też w wersji HE-I z inwerterem, który pozwala na zwiększenie liczby programów oraz komfortu pracy.

pliki do pobrania

CARPIGIANI LABOTRONIC HE
Folder PL

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wydajność Lody kg/cykl
Wydajność Lody litry/cykl
Wydajność Lody kg/godz.
Wydajność Lody litry/godz.
Wydajność Cremolata kg/cykl
Masa
Zasilanie
Moc
LABOTRONIC 10 45 HE LABOTRONIC 15 60 HE LABOTRONIC 20 90 HE LABOTRONIC 25 110 HE
520 mm 520 mm 520 mm 520 mm
650 mm 650 mm 650 mm 850 mm
1400 mm 1400 mm 1400 mm 1400 mm
Woda Woda Woda Woda
1,5- 7,5 kg 2,5 - 10,5 kg 3,5 - 13 kg 4,5 - 17 kg
2,5 - 10,5 litra 3,5 - 15 litrów 5 - 19 litrów 6,5 - 24 litry
10 - 45 kg 15 - 60 kg 20 - 90 kg 25 - 110 kg
12 - 63 litra 21 - 84 litry 28 - 135 litrów 35 - 152 litry
7,5 kg 10,5 kg 13 kg 16 kg
270 kg 320 kg 345 kg 420 kg
400 V 400 V 400 V 400 V
6,4 kW 7 - 7,6 kW 8,3 - 9 kW 10 - 11 kW

Informacje

Hard-O-Dynamic Klucz do idealnych lodów. 

System dynamicznej kontroli gęstości lodów H-O-D 
Po uruchomieniu wybranego programu zamrażania (Excellent, Speed, Hard itp.) oraz wybraniu docelowej gęstości opatentowany wyjątkowy system H.O.D automatycznie kontroluje i zarządza wymianą ciepła, dynamicznie modulując gazy zimne oraz ciepłe w różnych możliwych kombinacjach.:
1. Ilość mieszanki: Wsad minimalny, średni, maksymalny.
2. Typ mieszanki: lody kremowe lub delikatny sorbet owocowy.
3. Jakość lodów: pożądany produkt końcowy.

Post Cooling – Schładzanie
W celu utrzymania odpowiedniej konsystencji lodów podczas ekstrakcji funkcja Post Cooling dodatkowo schładza lody gdy wychodzą z cylindra.

Świder POM
Mieszadło bez centralnego wałka, którego ramiona są wykonane z odpornego na zimno materiału. Sztywnego, ale lekkiego, ze skrobakami dopasowującymi się do powierzchni cylindra, który zapewnia doskonałe wymieszanie, napowietrzenie i bardzo dobre opróżnianie cylindra.

PROGRAMY

Tylko jeden przycisk dla wielu programów.

  • Gelato Excellent  - Lody mają idealną konsystencję do nakładania łopatką lub łyżką, są miękkie i kremowe, a jednocześnie bardzo dobrze napowietrzone. Nadają się do przechowywania w witrynie przez wydłużony okres czasu. Program cechuje się szczególną elastycznością i pozwala na produkowanie porcji testowych - od 1,5 kg wsadu na cykl w modelu 15 45 HE.
  • Gelato Speed - Program do szybkiej produkcji lodów. Lody są idealne – spójne i suche - łatwo formują się w gałki oraz są gotowe do umieszczenia w szokówce. Jest to idealne rozwiązanie na szczyt sezonu, gdy frezer jest wykorzystywany na maksymalnej mocy produkcyjnej.
  • Gelato Hard - Lody są bardziej zwarte, gęste i stabilne, idealne do sprzedaży w gałkach. Lody mogą być włożone bezpośrednio do witryny, gdy brakuje czasu na zastosowanie szokówki.
  • Gelato Simply - Przy zastosowaniu tego programu operator wybiera jeden z trzech zaprogramowanych automatycznych cykli, co znacząco upraszcza pracę. Proces produkcji może być przeprowadzany przez pracownika nie będącego ekspertem w tej dziedzinie, ponieważ frezer produkuje lody zgodnie z wybranym programem: lody kremowe, owocowe, sorbet.
  • Owocowa Kremolada - program ten jednolicie i doskonale krystalizuje wodę, owoce oraz cukier w świeżą, pyszną i gaszącą pragnienie kremoladę.

Frezery są dostępne również w wersji z inwerterem w wersji HE-I.
Ta wersja urządzenia pozwala na zwiększenie liczby programów (lody przekładane, ręczne sterowanie) dostępnych do produkcji lodów rzemieślniczych oraz komfortu pracy (wariegowanie lodów/przekładanie).

Dodatkowe programy dla HE-I:

  • Gelato Garnish - Program ten ułatwia przekładanie lodów warstwami w kuwecie. Możemy zamrozić lody, następnie część wydozować i formować w kuwecie. Pozostała część utrzymywana jest w cylindrze frezera w stałej konsystencji. Po dodaniu kolejnejwarstwy i jej utwardzeniu możemy nałożyć następną porcję lodów. W taki sposób możemy łatwo przygotować np. lody typu Pino Pinguino
  • Gelato Manual - Program ten pozwala na ręczne sterowanie procesem mrożenia i możemy zmieniać  prędkość obrotową świdra w trakcie cyklu produkcyjnego lodów.
  • Comfort: Variegation - Używając inwertera prędkość obrotowa świdra może być zmniejszana do momentu całkowitego zaprzestania dozowania lodów bez zatrzymywania frezera czy zamknięcia spustu. Przerwa w dozowaniu pozwala na łatwe przekładanie warstw lodów. Gdy jesteśmy gotowi do dalszej pracy w prosty sposób możemy zwiększyć ponownie prędkość obrotową świdra. Lody utrzymywane przez cały czas w odpowiedniej konsystencji są wydawane do kuwety i możemy nałożyć kolejną warstwę lub wypełnić kolejną kuwetę bez pośpiechu. 
Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.