Nowoczesna technologia i kompleksowe wsparcie każdej kuchni

Robert Głyda ekspert kulinarny PrimulatorNowoczesne rozwiązania i zaawansowana technologia zdominowały branżę gastronomiczną. Bez względu na skalę biznesu każdy może korzystać z intuicyjnych rozwiązań w profesjonalnej kuchni. Ważnym jest jednak, aby na starcie mieć profesjonalne wsparcie. O tym jak  Primulator wspiera swoich klientów w codziennej pracy, a także dlaczego warto mieć w swojej kuchni takie urządzenia jak Convotherm czy Merrychef, opowiedział szef kuchni Robert Głyda.

Robert Głyda był szefem kuchni w takich hotelach jak: Kolumna Park, Columna Medica, czy Holiday Inn w Łodzi. Zdobył tytuł Mistrza w zawodzie kucharza, brał udział w wielu konkursach, m.in. w Kulinarnym Pucharze Polski, L’Art de la cuisine Martell na zamku Ryn, a także w międzynarodowym, prestiżowym konkursie Archimagirus – Tradycja i Nowoczesność. Jest doradcą, cenionym ekspertem kulinarnym oraz tworzy, wraz z zespołem Primulator, koncepty gastronomiczne oparte o najnowsze rozwiązania technologiczne i urządzenia.

Robert Głyda wraz z zespołem Primulator od wielu lat koncentruje się na tworzeniu rozwiązań dla klientów sieciowych oraz klientów indywidualnych, od procesu projektowania lokalu, poprzez wyposażenie w profesjonalny sprzęt, aż po szkolenia i usługi serwisowe. W portfolio Primulator dużą rolę odgrywają piece Merrychef, które wyposażone są w technologię szybkiego podgrzewania oraz piece konwekcyjno-parowe Convotherm.

Bardzo mocno widoczny jest trend wkraczania gastronomii w miejsca, które do tej pory nie były z nią utożsamiane. To wszystko przez rozwój technologii urządzeń, jak również duży progres jakościowy produktów spożywczych dla tego sektora, które są specjalnie „zaprojektowane” przez producentów żywności właśnie pod obróbkę termiczną w nowoczesnych urządzeniach – mówi Robert.

Dzięki opatentowanej technologii Tri-plex® piece Merrychef, mogą zastąpić wiele urządzeń, które były niezbędne do przygotowania pełnej oferty gastronomicznej. Teraz piec Merrychef można wykorzystać w każdym miejscu. Piekarnia lub kawiarnia może wprowadzić opcje śniadań w swoim punkcie, a cukiernie ciepłe desery, które w łatwy i szybki sposób przygotuje jedna osoba na zmianie.

Półprodukty i produkty gotowe, które wymagają tylko regeneracji jakościowo nie odbiegają prawie w ogóle od tych przygotowanych w klasyczny sposób. Przygotowanie takich dań w piecach Merrychef jest bardzo proste i może tę czynność wykonać każdy po krótkim przeszkoleniu. Najważniejsze, że dzięki temu zachowujemy stałą jakość obsługi klientów, która jest na bardzo wysokim poziomie – dodaje ekspert kulinarny Primulator.

Robert Głyda ekspert kulinarny Primulator

W ramach współpracy, Głyda tworzy specjalne receptury, które mogą być potem wykorzystywane przez klientów. Docelowo przepisy są zaprogramowane w książce kucharskiej wbudowanej w piecach Merrychef. Primulator ma w swojej ofercie także maszyny do lodów i wyrobów cukierniczych oraz wiele innych, profesjonalnych urządzeń.


Solidne wsparcie dla małej i dużej gastronomii


Dlaczego Robert Głyda poleca urządzenia Merrychef zarówno dużym, jak i małym, początkującym w branży klientom? Piece wyróżniają się przede wszystkim intuicyjną obsługą bez skomplikowanych instrukcji, czy wielogodzinnych szkoleń. Urządzenia mają prosty i intuicyjny interfejs do obsługi menu, co znacznie ułatwia pracę – podkreśla ekspert kulinarny.

Szef Głyda dodaje także, że w dzisiejszych czasach niezmiernie istotne dla każdego właściciela gastronomii czy head szefa jest fakt, że szkolenie nowych pracowników z obsługi urządzeń jest bardzo proste i pozwala szczególnie młodym, nowym osobom w branży pracować na najlepszym sprzęcie na światowym poziomie.

Robert Głyda ekspert kulinarny Primulator

Primulator jako dystrybutor urządzeń oferuje swoim klientom kompleksową obsługę posprzedażową, szkolenia oraz mocno rozwiniętą usługę serwisową. To gwarancja szybkiego zakupu, instalacji oraz serwisu.


Studio kulinarne Primulator – inspirujące materiały i receptury


Zespół Roberta Głydy na co dzień pracuje z wieloma znanymi firmami dostarczając im gotowe materiały z przepisami oraz ustawieniami CBR dla pieców Merrychef eikon e1s, e2s SP oraz e2s HP. W intuicyjnych poradnikach z serii „#Kreatywność w prostej formie” można znaleźć szereg rozwiązań przygotowanych dla profesjonalistów. Dzięki poradom eksperta kulinarnego można z łatwością przyrządzić, m.in. tajski box, rzymską bagietkę, chrupiące croissanty czy wegańskie burgery. W serii „#Zaskocz swoich klientów na nowo” znajdziemy także zróżnicowane receptury względem rodzaju obiektu dla hoteli, restauracji, bistro oraz piekarni i kawiarni. Przygotowanie, np. aromatycznej kaczki, delikatnego omleta w bułce, czy kalmarów w zaledwie kilka minut.

Zdaniem szefa Głydy, urządzenie Merrychef jest w stanie zastąpić w kuchni wiele innych sprzętów, takich jak bemary kuchenne czy grille. Prosty w obsłudze ekran z wbudowaną książką kucharską pozwala na przygotowanie dań nawet osobom bez dużego doświadczenia. Dodatkowe wsparcie eksperta przy wprowadzaniu gastronomii w nowym miejscu lub rozszerzenie obecnego punktu, tj. piekarnia, kawiarnia czy cukiernia to duże ułatwienie i eliminacja jakichkolwiek błędów. To natomiast gwarantuje nam sukces inwestycji i oczekiwany zysk.

Pobierz książkę z recepturami #Zaskocz swoich klientów na nowo

To może Cię zainteresować

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.