Merrychef eikon e2s

 
PRODUCENT: Merrychef
Eikon E2S

Eikon E2S

Seria kuchenek Merrychef eikon znosi wszelki ograniczenia. Przygotowując produkty mrożone, czy gotując w restauracji, wszędzie tam nowe piece eikon sprawdzają się znakomicie - gotując wszystko i szybko.


Model e2s - Najmniejsza szybka kuchenka z największą wydajnością - gotowanie do 20 razy szybciej niż tradycyjne kuchenki!

Seria kuchenek Merrychef eikon znosi wszelki ograniczenia. Przygotowując produkty mrożone, czy gotując w restauracji, wszędzie tam nowe piece eikon sprawdzają się znakomicie - gotując wszystko i szybko.


Model e2s - Najmniejsza szybka kuchenka z największą wydajnością - gotowanie do 20 razy szybciej niż tradycyjne kuchenki!

Video

pliki do pobrania
Merrychef Eikon E2S
Folder PL
Receptury Eikon E2S high power
Przykładowe receptury z ustawieniami dla pieca eikon e2s w wersji high power.
Karta produktu Eikon E2S
Informacje techniczne oraz instalacyjne.

pliki do pobrania

Merrychef Eikon E2S
Folder PL
Receptury Eikon E2S high power
Przykładowe receptury z ustawieniami dla pieca eikon e2s w wersji high power.
Karta produktu Eikon E2S
Informacje techniczne oraz instalacyjne.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Moc wyjściowa - 100 % mikrofal
Moc wyjściowa - Konwekcja
Moc wyjściowa - Tryb mieszany
Sterowanie
Masa
Zasilanie
Eikon E2S
356 mm
595 mm
620 mm Classic (644 mm Trend)
Standard Power - 1000 W | High Power - 2000 W
2200 W
Standard Power 1000 W + 900 W | High Power 2000 W + 2200 W
Panel dotykowy
Standard Power 51,3 kg | High Power 70,4 kg
Standard Power 230 V | High Power 400 V

Informacje

Kuchenka eikon® e2s jest doskonałym wyborem dla każdego, kto chce przygotować świeże, gorące posiłki na żądanie, gdzie wolna przestrzeń jest na wagę złota. Jest to najmniejsza jednostka oferująca najlepsze wyniki przyczyniające się do usprawnienia wszystkich czynności kuchennych.


Szybka kuchenka jest łatwa w obsłudze, wszechstronna i zapewnia stały poziom wydajności, który nieustannie wykracza poza oczekiwania. Jest ona dostępna jako eikon® e2s Classic w tradycyjnym wzornictwie Merrychef lub jako eikon® e2s Trend, z kolorową obudową na zewnątrz, łagodnymi krawędziami i miejscem na przechowywanie drobnych rzeczy na górze.


Kuchenka eikon® e2s jest idealnym sposobem gotowania, tostowania, grillowania, pieczenia i podgrzewania świeżych lub mrożonych produktów, takich jak kanapki, ciasta, pizza, ryby, warzywa i mięsa. Taka elastyczność wpływa pozytywnie na rozwój firmy, umożliwiając szybkie zmiany menu i wprowadzanie dodatkowej oferty posiłków, przy zastosowaniu tylko jednego małego urządzenia.

CECHY

Wszechstronność
Łatwa Obsługa
Produktywność

Wszechstronna, szybka kuchenka, dopasowująca się do naszych rozwijających się potrzeb. Umożliwia rozszerzenie menu z wykorzystaniem jednego urządzenia i wspomaga rozwój Twojego biznesu. Szeroki wybór możliwości kulinarnych i znacznie więcej.


Plug & Play
Wystarczy podłączyć, uruchomić gotowanie i cieszyć się z oszczędności czasu i miejsca praktycznie wszędzie.


Minimalna przestrzeń
Maksymalna wszechstronność, gdyż eikon® e2s pasuje na każdy blat o głębokości 600 mm. Podwój swoją wydajność dzięki eikon® e2s Twin przez ustawienie obok siebie dwóch urządzeń bez odstępu pomiędzy nimi oraz wykorzystując jedną wtyczkę (tylko jednostki ze standardowym zasilaniem).


MenuConnect
Wspieranie potencjału rozwoju działalności poprzez umożliwienie szybkich zmian w menu za pomocą aktualizacji menu przez USB do 1024 profili gotowania.


Stała jakość żywności
Najwyższa jakość potraw w złotym standardzie, niezależnie od przepustowości - przy pomocy jednego urządzenia z możliwością powtórzenia po naciśnięciu ikony.

Ekran dotykowy do sterowania przy pomocy ikon, połączony z wiodącą w swojej klasie łatwością czyszczenia zapewnia łatwą obsługę, ograniczone do minimum szkolenie i zwiększoną wydajność. Wiodące w swojej klasie cechy eikon® e2s nie są ograniczone do jej wydajności gotowania:
easyTouch®

easyTouch® jest interfejsem użytkownika. Na kolorowym ekranie dotykowym możemy sterować pracą urządzenia przez odpowiednie ikony. Wieloetapowe profile przyrządzania potraw mogą być łatwo programowane bezpośrednio przez interfejs użytkownika, aby uprościć obsługę i skrócić czas na niezbędne szkolenia personelu.
Łatwość czyszczenia
Zgrzewy liniowe i duże zaokrąglone narożniki we wnętrzu ze stali nierdzewnej pozwalają utrzymać powierzchnie gładkie i łatwo dostępne, dzięki czemu czyszczenie jest dokładne i szybkie - co przyczynia się do skrócenia czasu przestojów, wydłużenia żywotności urządzenia i optymalnej wydajności. Zapewnia także oszczędności na kosztach operacyjnych i kosztach szkolenia.
Cool-to-touch
Opatentowana kurtyna powietrzna ekranu dotykowego i adaptacyjne chłodzenie oznacza, że żywność podgrzewa się szybko, podczas gdy na zewnątrz kuchenka pozostaje chłodna. To gwarantuje bezpieczną pracę i większą niezawodność, zapewniając jednocześnie bardzo skuteczne chłodzenie kuchenki eikon® e2s.

Przełomowa wielkość wnętrza kuchenki w porównaniu do jej wymiarów! Kuchenka eikon® e2s zapewnia najlepszą przepustowość przy najwyższej jakości, maksymalizując zwrot z inwestycji. Zapewnia najszybsze gotowanie w kategorii urządzeń o małych wymiarach:
Wysoka prędkość
Zwiększ zadowolenie klientów oraz skróć czas oczekiwania i przygotowania potraw, korzystając z urządzeń eikon® e2s gotujących do 20 razy szybciej niż tradycyjne kuchenki.
Doskonałe wyniki
Odpowiednio zestrojony system uderzenia gorącego powietrza i mikrofal zapewnia zawsze idealnie upieczone, równo podgrzane, gorące posiłki.
Duża komora wewnętrzna
Mimo szerokości wynoszącej tylko 35,5 cm kuchenka eikon® e2s ma komorę wewnętrzną o szerokości 30,5 cm, aby stworzyć możliwość przygotowywania większej różnorodności i ilości produktów, jak również różnicowania wielkości porcji.

RECEPTURY



FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY SUSZONYMI POMIDORAMI I SZPINAKIEM PODANY Z OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI
(produkt do regeneracji)

CZAS PRZYGOTOWANIA
90 SEKUND 

Filety faszerujemy i pieczemy w piecu, następnie schładzamy szokowo. Do zredukowanej śmietany dodajemy salsę. Wstępnie przygotowane mięsa wkładamy do komory pieca razem z ziemniakami. Gotowy filet serwujemy z sosem z dodatkiem salsy oraz miksem sałat.
(RECEPTURA DLA MODELU HIGH POWER)


 

Łosoś pieczony z ziemniakami gratin i jarmużem
(produkt chłodzony)

CZAS PRZYGOTOWANIA
145 SEKUND 

Do pieca wkładamy porcję mrożonych ziemniaków. W następnym kroku wkładamy chłodzonego łososia. Gotową rybę podajemy z chipsem z jarmużu.
(RECEPTURA DLA MODELU HIGH POWER)


Krewetki pieczone z bagietką i sałatką winegret
(produkt chłodzony)

CZAS PRZYGOTOWANIA
45 SEKUND 

Zamarynowane krewetki (6 szt - 16/20) wkładamy do pieca. Po wyjęciu krewetek możemy podgrzać wcześniej wypieczoną bagietkę, a na talerzu układamy sałatę z warzywami i sosem sałatkowym.
(RECEPTURA DLA MODELU HIGH POWER)


PIECZONY CAMEMBERT Z SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ I WIŚNIAMI
(produkt chłodzony)

CZAS PRZYGOTOWANIA
61 SEKUND 

Ser owijamy plastrem szynki i wkładamy do pieca. Gotowy dekorujemy na talerzu kremem balsamicznym i wiśniami.
(RECEPTURA DLA MODELU HIGH POWER)


TORTILLA Z KURCZAKIEM FAJITA
(produkt mrożony)

CZAS PRZYGOTOWANIA
 80 SEKUND 

Tortille wyciągamy z opakowania i wkładamy bezpośrednio do pieca. Gotową podajemy z sosem chili. 
(RECEPTURA DLA MODELU HIGH POWER)


SZARLOTKA Z WIŚNIAMI I BITĄ ŚMIETANĄ
(produkt mrożony)

CZAS PRZYGOTOWANIA
 60 SEKUND 

Porcję mrożonej szarlotki wkładamy do pieca. Upieczoną podajemy z bitą śmietaną i wiśniami w żelu.
(RECEPTURA DLA MODELU HIGH POWER)


POBIERZ RECEPTURY

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.