Selmi One Shot Tuttuno Ice

NOWOŚĆ
 
PRODUCENT: Selmi
Selmi One Shot Tuttuno Ice

Selmi One Shot Tuttuno Ice

Maszyna typu ONE SHOT do produkcji wyrobów na bazie czekolady i lodów. Urządzenie musi być podłączone do źródła sprężonego powietrza: 100 l/min - minimum 6 bar - filtrowane, suche, odolejone. Wymaga podłączenia do temperówki Selmi (nie jest zawarta w zestawie z One Shot Tuttuno Ice).


Premiera podczas targów EXPO SWEET 2023

Maszyna typu ONE SHOT do produkcji wyrobów na bazie czekolady i lodów. Urządzenie musi być podłączone do źródła sprężonego powietrza: 100 l/min - minimum 6 bar - filtrowane, suche, odolejone. Wymaga podłączenia do temperówki Selmi (nie jest zawarta w zestawie z One Shot Tuttuno Ice).


Premiera podczas targów EXPO SWEET 2023

NOWOŚĆ

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Moc
Zasilanie
Selmi One Shot Tuttuno Ice
1780 mm
850 mm
1600 mm
3,5 kW | 16 A | 3 bieguny
230 V

Informacje

Selmi One Shot Tuttuno Ice Maszyna do jednoczesnego nadziewania produktów cukierniczych czekoladą i lodami

One shot Tuttuno ICE to pierwsza na rynku maszyna zdolna do jednoczesnego dozowania dwóch produktów: ciepłego - czekolady i zimnego - lodów.

Maszyna została zaprojektowana na bazie opatentowanych modyfikacji konstrukcyjnych, które pozwalają na szybkie i łatwe połączenie dwóch produktów. Zaprojektowana i stworzona w odpowiedzi na potrzeby rynku, który przez lata próbował połączyć świat czekolady ze światem lodów, produktów podobnych i symultanicznych dla potrzeb handlowych, ale jednocześnie odległych od siebie pod względem sezonowości i struktury.

One Shot ICE to maszyna do jednoczesnego dozowania, odpowiednia do wytwarzania produktów wypełnionych w jednej operacji: pralin, przekąsek, ciastek lodowych na formie z poliwęglanu lub octanu, jednoporcjowych verrine o podwójnym smaku, boules, jajek i produktów trójwymiarowych o specjalnych cechach.

One shot wstrzykuje nadzienia czekoladowe i lodowe w różnym procencie, czasie i w różny sposób, w zależności od życzeń operatora, wytwarzając w jednej operacji zewnętrzną powłokę czekoladową i wnętrze produktu. Temperówka, umieszczona za dozownikiem (dostępna osobno), podaje czekoladę w cyklu ciągłym. Nadzienie podawane jest ręcznie przez termoregulowany lej. Wygodny i intuicyjny panel sterowania z ekranem dotykowym pozwala na zarządzanie wszystkimi funkcjami maszyny. Dostępna wersja z 4 dyszami dozującymi.


Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.