Selmi One Shot Tuttuno Ice

 
PRODUCENT: Selmi
Selmi One Shot Tuttuno Ice

Selmi One Shot Tuttuno Ice

Maszyna typu ONE SHOT do produkcji wyrobów na bazie czekolady i lodów. Urządzenie musi być podłączone do źródła sprężonego powietrza: 100 l/min - minimum 6 bar - filtrowane, suche, odolejone. Wymaga podłączenia do temperówki Selmi (nie jest zawarta w zestawie z One Shot Tuttuno Ice).


Laureat nagrody Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego podczas warszawskich targów Expo Sweet 2023 w kategorii Hit Lodziarski.

Maszyna typu ONE SHOT do produkcji wyrobów na bazie czekolady i lodów. Urządzenie musi być podłączone do źródła sprężonego powietrza: 100 l/min - minimum 6 bar - filtrowane, suche, odolejone. Wymaga podłączenia do temperówki Selmi (nie jest zawarta w zestawie z One Shot Tuttuno Ice).


Laureat nagrody Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego podczas warszawskich targów Expo Sweet 2023 w kategorii Hit Lodziarski.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Moc
Zasilanie
Selmi One Shot Tuttuno Ice
1780 mm
850 mm
1600 mm
3,5 kW | 16 A | 3 bieguny
230 V

Informacje

Selmi One Shot Tuttuno Ice Maszyna do jednoczesnego nadziewania produktów cukierniczych czekoladą i lodami

One shot Tuttuno ICE to pierwsza na rynku maszyna zdolna do jednoczesnego dozowania dwóch produktów: ciepłego - czekolady i zimnego - lodów.

Maszyna została zaprojektowana na bazie opatentowanych modyfikacji konstrukcyjnych, które pozwalają na szybkie i łatwe połączenie dwóch produktów. Zaprojektowana i stworzona w odpowiedzi na potrzeby rynku, który przez lata próbował połączyć świat czekolady ze światem lodów, produktów podobnych i symultanicznych dla potrzeb handlowych, ale jednocześnie odległych od siebie pod względem sezonowości i struktury.

One Shot ICE to maszyna do jednoczesnego dozowania, odpowiednia do wytwarzania produktów wypełnionych w jednej operacji: pralin, przekąsek, ciastek lodowych na formie z poliwęglanu lub octanu, jednoporcjowych verrine o podwójnym smaku, boules, jajek i produktów trójwymiarowych o specjalnych cechach.

One shot wstrzykuje nadzienia czekoladowe i lodowe w różnym procencie, czasie i w różny sposób, w zależności od życzeń operatora, wytwarzając w jednej operacji zewnętrzną powłokę czekoladową i wnętrze produktu. Temperówka, umieszczona za dozownikiem (dostępna osobno), podaje czekoladę w cyklu ciągłym. Nadzienie podawane jest ręcznie przez termoregulowany lej. Wygodny i intuicyjny panel sterowania z ekranem dotykowym pozwala na zarządzanie wszystkimi funkcjami maszyny. Dostępna wersja z 4 dyszami dozującymi.


Podczas odbywających się w lutym w Warszawie największych targów cukierniczych Expo Sweet 2023 Primulator zdobył "Laur PPiC 2023" w kategorii "Hit Lodziarski". Nagrodę zdobył premierowy produkt prezentowany na targach - Selmi One Shot Tuttuno ICE. 


 

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.