Zummo Viva

 
PRODUCENT: Zummo
Zummo Viva

Zummo Viva

Profesjonalna gastronomiczna wyciskarka do soków z cytrusów (pomarańczy, limonek). Średnica owoców: 58 - 80 mm (opcja 43-62 mm i 30-42 mm). Model VIVA jest polecany jest do miejsc o ograniczonej przestrzeni.

Profesjonalna gastronomiczna wyciskarka do soków z cytrusów (pomarańczy, limonek). Średnica owoców: 58 - 80 mm (opcja 43-62 mm i 30-42 mm). Model VIVA jest polecany jest do miejsc o ograniczonej przestrzeni.

pliki do pobrania
ZUMMO VIVA 2024
Karta produktu j. polski
Zummo VIVA 2024
Katalog j. angielski
Zummo VIVA 2024
Karta produktu j. angielski

pliki do pobrania

ZUMMO VIVA 2024
Karta produktu j. polski
Zummo VIVA 2024
Katalog j. angielski
Zummo VIVA 2024
Karta produktu j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Kosz na owoce
Zbiornik na odpady
Owoce na min.
Filtr
Programy
Średnica owoców
Zabezpieczenie
Masa
Zasilanie
Zummo Viva
330 mm
420 mm
676 mm
1,5 kg
5 l
10
Tak (Automatyczny)
Auto/ Ręczne
58 - 80 mm/ Opcja 43-62 mm i 30-42 mm
Sensor blokady
35 kg
230 V

Informacje

Zummo Viva 2024 - nowoczesna, kompaktowa wyciskarka do cytrusów, idealna do użytku w gastronomii. Zapewnia najwyższą jakość i wydajność w wyciskaniu świeżych soków z pomarańczy, limonek i innych cytrusów.


Gastronomiczna wyciskarka do soków ZUMMO VIVA


Model VIVA to nowa koncepcja w maszynach do wyciskania cytrusów. Wnosi on nową jakość dla Twojego biznesu. Innowacyjną koncepcję, która łączy design z najnowocześniejszą technologią. VIVA wyciska soki z wszelkiego rodzaju owoców cytrusowych, takich jak: limonki, mandarynki, pomarańcze i cytryny. Idealna opcja dla tych, którzy poszukują dużej elastyczności w swojej ofercie.


CECHY


Profesjonalna gastronomiczna wyciskarka Zummo Viva wyposażona w opatentowany system pionowego wyciskania owoców EVS ADVANCED®. System ten zapobiega kontaktowi skórki owocu z elementami urządzenia, eliminując gorzki posmak soku. Specjalna konstrukcja minimalizuje rozpryski i zakleszczenie owoców, zwiększając wydajność i ułatwiając utrzymanie czystości.

VIVA wyposażona jest opatentowany przez Zummo unikalny system pionowego wyciskania owoców EVS ADVANCED®. Olejki, które nadają wyciskanym sokom gorzki i nieprzyjemny posmak znajdują się w skórkach owoców. System EVS® w wyciskarkach Zummo zapobiega temu problemowi ograniczając kontakt skórki z elementami urządzenia i wyciskając tylko sok znajdujący się w miąższu. Specjalna konstrukcja systemu EVS® zapobiega zakleszczeniu owoców i minimalizuje rozpryski soku, przez co urządzenie jest bardziej wydajne i łatwiejsze w utrzymaniu czystości.


ZESTAWY DO WYCISKANIA OWOCÓW


Wyciskarka Zummo Viva z systemem EVS® maksymalizuje wydajność urządzeń gastronomicznych. Umożliwia łatwe i szybkie wyciskanie soku z różnych cytrusów, dzięki zestawom dostosowanym do wielkości owoców. System minimalizuje kontakt skórki z urządzeniem, zapewniając czysty i smaczny sok.

System EVS® stworzony został z myślą o zmaksymalizowaniu wydajność wyciskarek gastronomicznych Zummo. Niezależnie od użytych owoców cytrusowych i niezależnie od ich wielkości. Maksymalizacja wydajności wyciskarek nigdy nie była tak łatwa ani szybka - wystarczy wybrać odpowiedni zestaw do ekstrakcji soku, który dostosowany jest do rozmiaru owoców, które zamierzasz wycisnąć.

Zestawy do ekstrakcji soków są dostępne w różnych kolorach: brązowym, beżowym i zielonym. Każdy kolor odpowiada rozmiarowi zestawu, dzięki czemu można go łatwo zidentyfikować.

  • Zestaw S: limonki, mandarynki i małe pomarańcze: 43-62 (opcja)
  • Zestaw M: pomarańcze i cytryny: 58-80 mm
  • Zestaw XS: 30-42 mm (opcja) NOWOŚĆ

Automatyczny Filtr z Systemem Rotacyjnym w Wyciskarkach Gastronomicznych Zummo Viva


Wyciskarka Zummo Viva wyposażona w system automatycznego czyszczenia i filtracji, który zapewnia najlepszy smak i klarowność soku. Rotacyjny filtr usuwa nasiona i miąższ podczas pracy urządzenia, automatycznie przenosząc odpady do pojemnika.

Jednym z głównych założeń Zummo jest dążenie do ciągłego ułatwienia obsługi i konserwacji urządzeń do wyciskania soków. Mając to na uwadze, wyciskarki do soków Zummo wyposażone są w system automatycznego czyszczenia i filtracji, który ma zapewnić najlepszy smak i klarowną konsystencję soku.

Rotacyjny filtr jest uruchamiany gdy wyciskarka jest aktywna. Zmiata nasiona i miąższ powstający podczas ekstrakcji soku bezpośrednio do pojemnika na odpady.

W jakie zalety ma system automatycznego czyszczenia w urządzeniach Zummo?

Większa autonomia. Personel może spędzić więcej czasu na innych zadaniach, ponieważ nie będzie musiał się martwić o czyszczenie filtra wyciskarki; czynność tę należy wykonywać tylko raz dziennie, na koniec dnia pracy urządzenia.
Większa wydajność. Automatyczny filtr jest zawsze czysty, bez nagromadzonego miąższu, więc ani jedna kropla soku nie jest marnowana.


Higienia wyciskarki do cytrusów


Prosty w obsłudze proces czyszczenia wyciskarek jest istotnym elementem pracy urządzenia. Zachowanie odpowiedniej czystości podczas wyciskania soku ułatwia pracę personelowi, jak również poprawia wydajność ekstrakcji.

Czyszczenie i higiena w 4 krokach:

• Zdemontuj części w dosłownie kilka minut
• Umyj je ręcznie, neutralnym mydłem lub w zmywarce (z wyjątkiem frontowej pokrywy)
• Zdezynfekuj części środkiem, który nadaje się do kontaktu spożywczego.
• Zamontuj czyste elementy wyciskarki


Telemetria w wyciskarkach gastronomicznych  - Zummo SYNC


System telemetrii w wyciskarkach do soków gastronomicznych Zummo Viva

Geolokalizacja
Zarządzaj swoją flotą wyciskarek gastronomicznych w prosty i efektywny sposób.

Metryki produktywności
Zwiększ rentowność swojej firmy dzięki głównym wskaźnikom
zużycia i wydajności.

Wskaźniki stanu
Zawsze wiesz, w jakim stanie jest Twoja wyciskarka, aby zapewnić
najlepszą obsługę swoim klientom. Korzystaj z systemu Viva
z dowolnego miejsca, aby zmienić jej status.

Konserwacja zapobiegawcza i predykcyjna
Zwiększ żywotność swojej sokowirówki i jakość soku dzięki
stałemu monitorowaniu najważniejszych parametrów.



Świeży sok wyciśnięty z wyciskarki Zummo obok zdrowej żywności, symbolizujący smak i jakość napojów oraz zdrowe nawyki żywieniowe.


ZDROWY STYL ŻYCIA


Koncepcja zdrowej żywności ewoluowała. To, co jeszcze kilka lat temu ograniczało się do niskokalorycznych i niskotłuszczowych potraw, rozprzestrzeniło się teraz na zdrową i zrównoważoną żywność, koncentrując się na dobrym samopoczuciu konsumentów i ochronie środowiska.

Świeżo wyciskany sok owocowy spełnia oczekiwania współczesnych założeń zdrowego stylu życia, a dzięki wyciskarkom gastronomicznym Zummo:

  • Klienci odgrywają kluczową rolę - aktywują ekstrakcje soku i są świadkami całego procesu
  • Mają możliwości kreowania indywidualnych smaków - soki z różnych rodzajów owoców: limonek, pomarańczy, granatów itp.
  • Zawsze otrzymują najświeższy produkt, a sok jest gotowy w kilka sekund
  • Szybko i wszędzie mogą go zabrać ze sobą. Klient samodzielnie wyciska sok i pije go w dowolnym miejscu i czasie (w wersji wyciskarek samoobsługowych)

Osoba pijąca świeży sok wyciśnięty z wyciskarki Zummo, symbolizująca zdrowy styl życia i wysoką jakość napoju.


MASS GREEN


Ruch Mass Green oparty jest na zmianie dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych i na nowej metodzie konsumpcji, która w głównej mierze polega na ochronie środowiska, poprzez znaczące zmniejszenie generowania odpadów, które nie są biodegradowalne.

Zmniejszenie ilości produkowanego plastiku i styropianu przyczynia się do spowolnienia zmian klimatycznych i tym samym ma wpływ na zdrowie ludzi. Konsumpcja w ramach idei Mass Green wywołuje cały łańcuch zmian w działaniu dotychczasowej gastronomii, a nowoczesny rynek HoReCa musi się dostosować do nowego paradygmatu. 

"Konsumenci chcą jeść zdrowiej, ale nie mogą tego zrobić samemu"
(Andrew Mandiz, dyrektor strategiczny Nielsen)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.