Selmi Roaster

 
PRODUCENT: Selmi
Wybierz wariant
Roaster 102 Roaster 106 Roaster 120
Wybierz wariant

Roaster 102

Palarka do kawy Selmi Roaster 102 o wielkości wsadu 2 kg na cykl.


Wymaga podłączenia do kompresora.

Palarka do kawy Selmi Roaster 102 o wielkości wsadu 2 kg na cykl.


Wymaga podłączenia do kompresora.

pliki do pobrania
Selmi Roaster 102
Karta produktu j.ang.
Selmi Roaster 106
Karta produktu j.ang.
Selmi Roaster 120
Karta produktu j.ang.

pliki do pobrania

Selmi Roaster 102
Karta produktu j.ang.
Selmi Roaster 106
Karta produktu j.ang.
Selmi Roaster 120
Karta produktu j.ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Metoda wypalania
Wielkość wsadu
Czas palenia kawy
Zasilanie
Roaster 102 Roaster 106 Roaster 120
950 mm 750 mm 1200 mm
550 mm 1100 mm 1750 mm
1450 mm 1550 mm 2250 mm
system vertiflow® system vertiflow® system vertiflow®
2 kg 6 kg 20/25 kg
12-15 min. 15-18 min. 15-16 min.
400 V (opcja 230 V) 400 V 400 V

Informacje

Palarki do kawy Selmi Roaster dla kawiarni i palarni kawyGama Modeli


W ofercie wypalarek do kawy Selmi znajdują się 3 modele, które bez wątpienia sprostają oczekiwaniom zarówno małej kawiarni, jak i sprawdzą się przy produkcji na skalę półprzemysłową.

Gamę modeli otwiera Roaster 102, w którym możemy wypalić już od 1 kg kawy w cyklu, poprzez model 106, którego średnia wydajność sięga jednorazowo 6 kg wypalonej kawy, kończąc na poziomie 25 kg na wrzut w modelu Roaster 120.

Przy cyklu trwającym 25 do 30 minut możemy uzyskać nawet ponad pół tony kawy dziennie!

System Vertiflow

System VERTIFLOW


VERTIFLOW jest opatentowanym, innowacyjnym systemem wypalania kawy oraz orzechów. Polega na wypalaniu surowca w strumieniu gorącego powietrza. Temperatura wypalanego produktu jest badana w czasie rzeczywistym przez sondę. System jest obiegowy, co oznacza, że cała partia kawy przechodzi cyklicznie przez czujnik temperatury, co w konsekwencji pozwala na pełną i automatyczną kontrolę całego procesu, równe wypalenie surowca i absolutną powtarzalność końcowego efektu. Po zakończeniu procesu wypalania, automat osiągając zadane parametry końcowe samoczynnie przechodzi w proces studzenia kawy. Dzięki temu, od momentu zasypania i wciśnięcia przycisku „start” użytkownik może pozostawić urządzenie bez ciągłego nadzoru, po czym wrócić jedynie by odebrać wypalony i ostudzony surowiec.

Programowanie palarek do kawy

Programowanie


Dotykowy panel sterowania jest bardzo przejrzysty i w czytelny sposób obrazuje wszystkie funkcje i procesy. Sterownik pozwala na zapisanie indywidualnych programów. Każdy program można spersonalizować w zakresie: nazwy, temperatury grzałki i temp. docelowej surowca, siły nadmuchu oraz czasu chłodzenia.

Możemy skorzystać z drogi uproszczonej, gdzie celem jest jedynie temperatura końcowa produktu lub zaprogramować cały proces w czterech krokach czasowych, czyli profilować palenie kawy.

Nasi technolodzy zapewniają pełne doradztwo oraz wsparcie przez cały okres współpracy. W drodze samorozwoju możemy samodzielnie w pełni korzystać z opcji profilowania i we własnym zakresie odkrywać zmiany, jakie zachodzą w kawie na każdym etapie – profilowania i zmiany parametrów. Takie doświadczenia często prowadzą do zaskakujących odkryć i wyjątkowych profili smakowych, które podkreślają wyjątkowość kaw klasy Speciality.

 

 

 

 

Palenie Kawy

Dlaczego mam palić kawę samemu?  

Jest to szansa na wygenerowanie bardzo dużych dodatkowych dochodów na bazie już funkcjonującej działalności. Kilogram wysokiej jakości surowca - kawy zielonej, kosztuje ok. 25 zł. Jeżeli sprzedajemy 5 kg kawy dziennie po miesiącu możemy zaoszczędzić nawet 10 000 złotych! Kalkulacje zwrotu inwestycji są dostępne u PH firmy Primulator. 

O co chodzi z paleniem kawy?  

Surowcem dla  kawy , którą kiedykolwiek piliśmy jest tzw. kawa surowa czyli zielona. Zanim zmielimy i zaparzymy w  ekspresie do kawy , ziarna kawy muszą zostać wypalone. Jest to bardzo ważny proces, gdyż w sposób kluczowy wpływa na jakość napoju. Do tej pory wypalenie kawy było bardzo skomplikowane. Proces ten wymagał ogromnej specjalistycznej wiedzy oraz dużego doświadczenia. „Roaster Selmi” umożliwia palenie kawy praktycznie każdemu, gwarantując najwyższą jakość oraz stabilność wypalonej kawy. 

Czy paląc kawę dostaję coś jeszcze?  

Wypalając samodzielnie kawę, bardzo prosto można stworzyć własną oryginalną mieszankę, dostępną tylko we własnych punktach. Dzięki temu oferta kaw staję się bardziej atrakcyjna, ekskluzywna, wyjątkowa i dostępna tylko we własnych lokalach.

  • Paląc kawę na własny użytek możemy zapewnić naszym klientom świeżość i jakość kawy, która jest niemożliwa w przypadku innych kaw.
  • Każdy kto pali kawę na swoje potrzeby ma pełną kontroluję całego procesu powstawania kawy. Od wypalenia przez zmielenie i zaparzenie.
  • Również jest szansa stać się beneficjentem elitarnego rynku „Speciality Coffee”, gdzie zdecydowana większość kawiarni odnosi bardzo duże sukcesy w biznesie kawowym. 

Dla kogo jest roaster?  

Palarka do kawy Selmi jest dedykowana dla każdego punktu gastronomicznego lub sieci kawiarni czy cukierni, która sprzedaje więcej niż 3 kg kawy dziennie. 

Czy to jest trudne?  

Proces palenia nigdy nie był tak prosty. Wszystkie parametry ustawia się za pomocą 6 przycisków. W ciągu godziny palenia uzyskujemy 5 kg upalonej kawy. Firma Primulator i partnerzy zapewniają fachową pomoc przy tworzeniu mieszanki i szkoleniach z obsługi. 

Wnioski

Palenie kawy na własne potrzeby to całkowicie nowy biznes, zgodny z najnowszymi trendami w „Coffee business”, wykorzystujący potencjał bieżącej działalności gastronomicznej.
Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.