Selmi Roaster

 
PRODUCENT: Selmi
Wybierz wariant
Roaster 102 Roaster 106 Roaster 120
Wybierz wariant

Roaster 102

Selmi Roaster 102 używa oryginalnego i opatentowanego systemu VERTIFLOW. System ten został opracowany specjalnie do równomiernego wypalania kawy, ale także z powodzeniem znajdzie zastosowanie w cukiernictwie w prażeniu orzechów laskowych, migdałów czy pistacji. Maszyna posiada szereg programów, które kontrolują temperaturę powietrza używanego do wypalania. Poprzez sondę umieszczoną wewnątrz komory palenia kontroluje temperaturę produktu, która wpływa na finalny czas palenia. Program może zostać dowolnie skonfigurowany w zależności od rodzaju ziarna kawy czy typu orzechów tak, żeby za każdym razem uzyskać tą samą jakość wypalenia.

Selmi Roaster 102 używa oryginalnego i opatentowanego systemu VERTIFLOW. System ten został opracowany specjalnie do równomiernego wypalania kawy, ale także z powodzeniem znajdzie zastosowanie w cukiernictwie w prażeniu orzechów laskowych, migdałów czy pistacji. Maszyna posiada szereg programów, które kontrolują temperaturę powietrza używanego do wypalania. Poprzez sondę umieszczoną wewnątrz komory palenia kontroluje temperaturę produktu, która wpływa na finalny czas palenia. Program może zostać dowolnie skonfigurowany w zależności od rodzaju ziarna kawy czy typu orzechów tak, żeby za każdym razem uzyskać tą samą jakość wypalenia.

pliki do pobrania
Selmi Roaster
Broszura PL

pliki do pobrania

Selmi Roaster
Broszura PL

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Metoda wypalania
Wielkość wsadu
Czas palenia kawy
Zasilanie
Roaster 102 Roaster 106 Roaster 120
950 mm 750 mm 1200 mm
550 mm 1100 mm 1750 mm
1450 mm 1550 mm 2250 mm
system vertiflow® system vertiflow® system vertiflow®
2 kg 6 kg 20/25 kg
12-15 min. 15-18 min. (40 kg na godzinę) 15-16 min. (50 kg na godzinę)
400 V (opcja 230 V) 400 v 400 v

Palenia KAwy

Dlaczego mam palić kawę samemu?  

Jest to szansa na wygenerowanie bardzo dużych dodatkowych dochodów na bazie już funkcjonującej działalności. Kilogram wysokiej jakości surowca - kawy zielonej, kosztuje ok. 25 zł. Jeżeli sprzedajemy 5 kg kawy dziennie po miesiącu możemy zaoszczędzić nawet 10 000 złotych! Kalkulacje zwrotu inwestycji są dostępne u PH firmy Primulator. 

O co chodzi z paleniem kawy?  

Surowcem dla  kawy , którą kiedykolwiek piliśmy jest tzw. kawa surowa czyli zielona. Zanim zmielimy i zaparzymy w  ekspresie do kawy , ziarna kawy muszą zostać wypalone. Jest to bardzo ważny proces, gdyż w sposób kluczowy wpływa na jakość napoju. Do tej pory wypalenie kawy było bardzo skomplikowane. Proces ten wymagał ogromnej specjalistycznej wiedzy oraz dużego doświadczenia. „Roaster Selmi” umożliwia palenie kawy praktycznie każdemu, gwarantując najwyższą jakość oraz stabilność wypalonej kawy. 

Czy paląc kawę dostaję coś jeszcze?  

Wypalając samodzielnie kawę, bardzo prosto można stworzyć własną oryginalną mieszankę, dostępną tylko we własnych punktach. Dzięki temu oferta kaw staję się bardziej atrakcyjna, ekskluzywna, wyjątkowa i dostępna tylko we własnych lokalach.

  • Paląc kawę na własny użytek możemy zapewnić naszym klientom świeżość i jakość kawy, która jest niemożliwa w przypadku innych kaw.
  • Każdy kto pali kawę na swoje potrzeby ma pełną kontroluję całego procesu powstawania kawy. Od wypalenia przez zmielenie i zaparzenie.
  • Również jest szansa stać się beneficjentem elitarnego rynku „Speciality Coffee”, gdzie zdecydowana większość kawiarni odnosi bardzo duże sukcesy w biznesie kawowym. 

Dla kogo jest roaster?  

Palarka do kawy Selmi jest dedykowana dla każdego punktu gastronomicznego lub sieci kawiarni czy cukierni, która sprzedaje więcej niż 3 kg kawy dziennie. 

Czy to jest trudne?  

Proces palenia nigdy nie był tak prosty. Wszystkie parametry ustawia się za pomocą 6 przycisków. W ciągu godziny palenia uzyskujemy 5 kg upalonej kawy. Firma Primulator i partnerzy zapewniają fachową pomoc przy tworzeniu mieszanki i szkoleniach z obsługi. 

Wnioski

Palenie kawy na własne potrzeby to całkowicie nowy biznes, zgodny z najnowszymi trendami w „Coffee business”, wykorzystujący potencjał bieżącej działalności gastronomicznej.
Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.