WMF Espresso

 
PRODUCENT: WMF
WMF Espresso

WMF Espresso

Profesjonalny ekspres tradycyjny w wersji „Fully automatic”


Nowa klasa i sektor profesjonalnych maszyn do kawy - nowy kierunek rozwoju ekspresów do kawy. 

Profesjonalny ekspres tradycyjny w wersji „Fully automatic”


Nowa klasa i sektor profesjonalnych maszyn do kawy - nowy kierunek rozwoju ekspresów do kawy. 

pliki do pobrania
Deklaracja zgodności
Katalog Kawowy Primulator
Katalog Kawowy Primulator
WMF Espresso
Katalog j.ang.
WMF Espresso
DTR PL

pliki do pobrania

Deklaracja zgodności
Katalog Kawowy Primulator
Katalog Kawowy Primulator
WMF Espresso
Katalog j.ang.
WMF Espresso
DTR PL

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Ilość półek
Ilość młynków do kawy
Podłączenie do wody
Zbiornik na wodę
Wydajność dzienna
Masa
Moc
Zasilanie
WMF Espresso
723 mm
540 mm
580 mm
1
2
Tak
Nie
240 - 300 kaw
90 kg
6 - 7 kW
400 V

Informacje

WMF Espresso automatyczny ekspres do kawy w kawiarni

Czasami bardzo trudno, wręcz niemożliwe jest, aby w dzisiejszych czasach wymyśleć coś co jest całkowicie nowym urządzeniem. Firmie WMF to się udało, budując najnowszy model WMF Espresso. Ale to nie jest tylko kolejny udany model ekspresu. Pomimo, że premiera WMF Espresso miała miejsce w lutym 2015 na targach Gulfood w Dubaju, ekspres już przeszedł do historii jako pierwszy na Świecie, profesjonalny ekspres tradycyjny w wersji „Fully automatic”. Co ważniejsze, została wykreowana nowa klasa i całkowicie nowy sektor profesjonalnych maszyn do kawy. To nowy kierunek rozwoju ekspresów do kawy. 

WMF Espresso jest wyjątkowym i unikalnym urządzeniem pod każdym względem. Prace konstrukcyjno-projektowe trwały 2,5 roku. Były poprzedzone profesjonalną analizą rynku. W efekcie powstał ekspres, który skupia najlepsze rozwiązania z automatycznych ekspresów, a jednocześnie wyposażony jest w dwie grupy do zaparzania kawy oraz dwie dysze do spieniania mleka – jedna automatyczna, druga tradycyjna. W wyniku takiej kombinacji, ekspres może obsługiwać niedoświadczony użytkownik, jaki i wprawny barista. WMF Espresso na pewno pozytywnie zaskoczy także tych najbardziej doświadczonych. Dlatego WMF rozpoczął kampanie reklamową pod hasłem „Hire who you want”. Przeprowadzone testy porównawcze wykazały, że barista jest w stanie oszczędzić nawet 30-40% czasu na wykonanie tej samej ilości zaparzeń bez utraty jakości kawy, jak w przypadku jego pracy na ekspresie tradycyjnym.  


WMF Espresso został wyposażony w nowe oprogramowanie oraz kolorowy wyświetlacz dotykowy. Inne funkcje obejmują odrębne jednostki do parzenia różnych rodzajów kawy. Trzy przyciski napojów dla każdej jednostki, którym można przypisać do 12 modyfikowalnych receptur. Możliwość wyłączenia wewnętrznego młynka, gdy chcemy użyć ziaren z zewnętrznego źródła,  jak na przykład kawa bezkofeinowa. Przycisk BARISTA do ręcznego ustawiania grubości zmielenia ziaren o +/-15%. Z prawej strony zamontowana została podstawowa dysza pary o zmiennej mocy pary wodnej a z lewej automatyczna dysza pary z możliwością uzyskania  pianki mlecznej o trzech różnych właściwościach.


Korzyści

  • Automatyczny - ekspres sam mieli, dozuje i ubija zaprogramowaną porcję kawy - procesy, które wymagają wiedzy i doświadczenia baristy  
  • Przestrzeń - w porównaniu do tradycyjnego zestawu - młynka i ekspresu do kawy - WMF Espresso zajmuje mniej miejsca: Ekspres i 2 młynki w jednym urządzeniu
  • Powtarzalność - niezależnie od rotacji i wiedzy personelu zagwarantowana jest wysoka i stabilna jakość kawy za każdym razem
  • Kawa - dzięki połączeniu najlepszych cech tradycyjnego ekspresu ciśnieniowego oraz zautomatyzowaniu procesów zaparzania kawy, jej jakość jest taka sama, jak w klasycznych kawiarkach
  • Pracownicy - automatyzacja całego procesu parzenia kawy powoduje, że każdy, nawet niedoświadczony pracownik zaparzy każdy rodzaj kawy, a wprawiony barista korzystając z mnogości funkcji dopasuje kawę i jej parametry parzenia do swoich potrzeb

CECHY


Młynki do kawy

Wbudowane młynki

2 wbudowane młynki, z których kawa jest mielona bezpośrednio przed zaparzeniem do łyżek ekspresu. 

Pojemniki na kawę

Pojemniki na kawę

2 Wentylowane pojemniki na kawę dla różnych typów napojów (np. espresso i Cafe Creme). 

Automatyczny tamper

Automatyczny tamper

Po włożeniu łyżki do port-a-filtra ekspresu i wybraniu zadanego rodzaju kawy ekspres automatycznie mieli kawę bezpośrednio do łyżki i odpowiednio ją ubija. 

Dysze do spieniania mleka

Dysze do spieniania mleka

1 dysza do ręcznego spieniania mleka z płynną regulacją mocy pary wodnej, druga wyposażona w funkcję Auto Steam, do automatycznego spieniania mleka na 3 poziomach. 

Ustawienia mielenia kawy

Ustawienia parametrów parzenia kaw

Inteligentny, autodiagnostyczny system cały czas monitoruje pracę każdego podzespołu ekspresu, a co najważniejsze kontroluje cykl parzenia kawy. Dodatkowo jednocześnie dokonuję autokorekty parametrów w przypadku odstępstw od nominalnych ustawień.

Podgrzewacz filiżanek

Podgrzewacz filiżanek

Centralnie umiejscowiony podgrzewacz parowy na 2 filiżanki.



 

 

 

 

 

TECHNOLOGIE

SPIENIANIE MLEKA
CZYSZCZENIE

BASIC STEAM 

Gorące napoje, gorące mleko, gorące spienione mleko. Ręczne spienianie za pomocą dyszy spieniającej.

AUTO STEAM 

Gorące napoje, gorące mleko, gorące spienione mleko,  3 rodzaje napowietrzania, w pełni automatyczne spienianie za pomocą automatycznej dyszy spieniającej, czujnik temperatury.

AUTOMATYCZNY PROGRAM CZYSZCZENIA

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.