Selmi Conca

 
PRODUCENT: Selmi
Wybierz wariant
Conca 60 Conca 200 Conca 400
Wybierz wariant

Conca 60

Konsza do konszowania czekolady. Pojemność zbiornika 60 kg


Dla linii do produkcji czekolady Bean to Bar.

Konsza do konszowania czekolady. Pojemność zbiornika 60 kg


Dla linii do produkcji czekolady Bean to Bar.

pliki do pobrania

Selmi Conca
Karta produktu j.ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Pojemność zbiornika
Moc
Zasilanie
Conca 60 Conca 200 Conca 400
670 mm 950 mm 950 mm
800 mm 1030 mm 1030 mm
1150 mm 1370 mm 1370 mm
60 kg 200 kg 350 kg
3,5 kW 4 kW 5 kW
230 V 400 V 400 V

Informacje

Konszowanie to jeden z najważniejszych etapów w procesie produkcji czekolady, ponieważ usuwa negatywną „kwasowość” i wszelką pozostałą wilgoć - maksymalizując w ten sposób jakość przetworzonego produktu.

Mieszalnik konszy umieszczony jest pośrodku podgrzewanego zbiornika i ma za zadanie ciągłe mieszanie czekolady i napowietrzanie jej w celu uzyskania (w cyklu roboczym od 8 do 12 godzin) jednorodnej i nieskazitelnej masy.
Operator może spersonalizować program przetwarzania. Przedni ekran dotykowy maszyny ma cztery różne kategorie: czas trwania, temperatura, intensywność emulsji i natlenienie poprzez zmienny przepływ powietrza.


Pokrywa konszy do czekolady Selmi Conca

Konsza Selmi dla linii do produkcji czekolady Bean To Bar

Konszowanie czekolady Selmi


  

 

 

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.