CARPIGIANI MAESTRO HCD

 
PRODUCENT: Carpigiani
MAESTRO* HCD

MAESTRO* HCD

Z maszyną cukierniczą Carpigiani Maestro HCD możesz zwiększyć wydajność przy jednoczesnej oszczędności energii, poszerzyć swoją ofertę zdobywając nowych klientów. Najnowszy frezer firmy Carpigiani (lidera rynku maszyn do produkcji rzemieślniczej lodów) pozwala produkować najwyższej jakości lody, granity, sorbety, oraz kremy i masy cukiernicze. Kupując jedno urządzenie uzyskujesz możliwość zwiększenia dochodu w dwóch niezależnych branżach. Linia produktów Maestro zawiera wszystkie rozwiązania elektronicznego frezera Carpigiani Labotronic RTL.

Z maszyną cukierniczą Carpigiani Maestro HCD możesz zwiększyć wydajność przy jednoczesnej oszczędności energii, poszerzyć swoją ofertę zdobywając nowych klientów. Najnowszy frezer firmy Carpigiani (lidera rynku maszyn do produkcji rzemieślniczej lodów) pozwala produkować najwyższej jakości lody, granity, sorbety, oraz kremy i masy cukiernicze. Kupując jedno urządzenie uzyskujesz możliwość zwiększenia dochodu w dwóch niezależnych branżach. Linia produktów Maestro zawiera wszystkie rozwiązania elektronicznego frezera Carpigiani Labotronic RTL.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Wydajność Lody kg/cykl
Wydajność Lody litry/cykl
Wydajność Granita kg/cykl
Wydajność Topping kg/cykl
Wydajność Krem kg/cykl
Wydajność Czekolada kg/cykl
Wydajność Jogurt kg/cykl
Chłodzenie
Masa
Moc
Zasilanie
MAESTRO* HCD
500 mm
650 mm
1400 mm
1,5 - 5
2 - 7
2 - 4
3 - 6
3 - 6
2,5 - 5
2,5 - 6
Woda lub Powietrze
240 kg
3,8 kW
400 V

Informacje

Z Maestro możesz zwiększyć wydajność przy jednoczesnej oszczędności energii


Urządzenia Maestro są objęte patentem i gwarancją jakości Carpigiani, podparte ponad 29 letnim doświadczeniem firmy w produkcji automatycznych pasteryzatorów. Maestro zapewnia mniejsze zużycie energii dzięki opatentowanemu systemowi Hot-Cold-Dynamic®. Najnowszy frezer firmy Carpigiani (lidera rynku maszyn do produkcji rzemieślniczej lodów) pozwala produkować najwyższej jakości lody, granity, sorbety, oraz kremy i masy cukiernicze. Kupując jedno urządzenie, uzyskujesz możliwość zwiększenia dochodu w dwóch niezależnych branżach.


Schładzanie i zamrażanie
W celu perfekcyjnego przygotowania lodów, sorbetów lub owocowych napojów mrożonych system Hot-Cold-Dynamic ® na bieżąco dostosowuje temperaturę w oparciu o ilość i jakość produktu.

Podgrzewanie i gotowanie
Użycie gorącego gazu z maksymalną precyzją , jednocześnie w niezwykle prosty sposób, bez ryzyka przypalenia, czy powstania kożucha pozwala uzyskać najwyższej jakości kremy, sosy, polewy oraz czekoladę.

Przyciski i wyświetlacz
Przyciski z prostymi oznaczeniami pozwalają intuicyjnie wybrać właściwy program. Panel sterujący pokazuje przebieg cyklu produkcyjnego i wskazówki dotyczące dozowania składników.


Urządzenia Maestro zawierają: Sześć różnych programów do produkcji lodów rzemieślniczych. Dwa różne programy do produkcji granity i cremolaty. Sześć programów do produkcji sosów i topingów.

6 programów do produkcji mistrzowskich lodów

Gelato Excellent
Wybierając ten program uzyskasz lody o wyjątkowej konsystencji, kremistości, delikatne, spójne i gładkie, zdolne do bezpośredniej ekspozycji w witrynie do lodów.

Gelato Speed
Najszybszy program produkcyjny, lody mają zwarta konsystencję i są gotowe do hartowania w zamrażarce szokowej.

Gelato Hard
W tym cyklu lody są bardzo zwarte i suche, idealne dla tych, którzy preferują serwowanie lodów gałkowych do bezpośredniej sprzedaży po produkcji za pomocą łyżek.

Gelato Simply
Program posiada 3 cykle:lody na bazie śmietany, lody na bazie owoców, sorbety.

Gelato Hot
Pełny cykl produkcji lodów z pasteryzacją w jednym zbiorniku.

Lody Hot Age
Mieszanka jest pasteryzowana, chłodzona, dopiero później powstają lody, a wszystko to w jednym zbiorniku.


Granita Siciliana
Mieszadło wykonuje powolne obroty, podczas których powstaje perfekcyjna kawowa, cytrynowa i owocowa granita bez białej emulsji - zgodnie z tradycyjną recepturą.

Owocowa Cremolata
Jednorodny, skrystalizowany, świeży i gaszący pragnienie krem owocowy.


Sosy i Topingi
Programy te pozwalają na uzyskanie doskonałych sosów i topingów do dekoracji lodów i deserów. Produkuje sosy i topingi: czekoladowe, śmietankowe i owocowe.



Linia produktów Maestro zawiera wszystkie rozwiązania zawarte w Carpigiani Pastochef RTL, maszynie do wytwarzania kremów, sosów i dekoracji wykorzystywanych do produkcji luksusowych wyrobów cukierniczych. Niezastąpiony w przygotowywaniu produktów, które wymagają największych nakładów czasu i pracy oraz wysokiego reżimu jakościowego.


Urządzenia Maestro są w stanie zaoferować: Sześć programów do produkcji różnych typów kremów. Sześć programów do czekolady. Sześć programów do deserów i lodów.


Od kremów do pralin. Maestro wprowadza Cię w świat wysokiej jakości.


Krem cukierniczy
Ten cykl umożliwia produkcję klasycznego pasteryzowanego kremu cukierniczego idealnego do nadziewania ciastek, pieczywa cukierniczego i jako materiał wyjściowy do produkcji innych kremów - np. do napoleonki.

Krem Bawarski
Do produkcji neutralnego kremu do połączenia ze śmietaną, aromatami owocowymi, a następnie z bitą śmietaną do ciastek.

Zabaglione
Wyśmienity krem o charakterystyce kremu na bazie wina Marsala.

Panna Cotta
Tradycyjny deser na bazie świeżej gotowanej śmietany, naturalny lub komponowany z sosami.

Galaretki deserowe
Używane przy dekoracji ciast i deserów.


Baza Semifreddo (desery na zimno)
Program używany do produkcji neutralnej bazy dla semifreddo z możliwością dodania gotowanych owoców, likierów, czekolady, orzechów, masy jajecznej, czekoladowych lub pomarańczowych past itp.

Pochée owocowe
Program umożliwiający przygotowanie owoców w sposób idealny do napełniania tortów i semifreddo (owoce nie ulegają zamrożeniu).

Jogurt
Łatwy sposób uzyskania naturalnego jogurtu na bazie świeżego mleka i żywych kultur bakterii.

Infuzja
Macerowanie ziół i kwiatów, w celu przygotowania oryginalnych wyrobów cukierniczych.

Gotowany ryż
Gotowanie oraz zachowanie struktury ziaren ryżu przeznaczonego do produkcji deserów i lodów.

Naleśnik Mix
Pasteryzowane ciasto idealne do produkcji naleśników z nadzieniem.

Temperowanie czekolady białej, mlecznej i deserowej
3 cykle pozwalają na dokładne i precyzyjne temperowanie czekolady przeznaczonej do produkcji m.in. pralin i oblewania produktów.

Szybkie utwardzanie czekolady
Program przyspieszający proces temperowania.

Krem Ganache
Przygotowanie nadzienia do pralin i deserów.

Czekoladowy krem do smarowania
Subtelny krem czekoladowo-orzechowy do smarowania produktów (nutella).

 

 

Cechy

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.