Orved Cuisson

 
PRODUCENT: Orved
Wybierz wariant
Cuisson 33 Cuisson 43 Cuisson 43H Cuisson 63H Cuisson 103H
Wybierz wariant

Cuisson 33

Cuisson Line – pionowa komora próżniowa. Najwyższa technologia – idealna do płynów.

Profesjonalna maszyna komorowa z opatentowaną pionową komorą, zaprojektowana do wygodnego pakowania produktów płynnych. Wyposażona w technologię Chef Programs, umożliwia perfekcyjne pakowanie każdego produktu – spożywczego i niespożywczego.

Cuisson Line – pionowa komora próżniowa. Najwyższa technologia – idealna do płynów.

Profesjonalna maszyna komorowa z opatentowaną pionową komorą, zaprojektowana do wygodnego pakowania produktów płynnych. Wyposażona w technologię Chef Programs, umożliwia perfekcyjne pakowanie każdego produktu – spożywczego i niespożywczego.

pliki do pobrania
Orved
Katalog j. angielski

pliki do pobrania

Orved
Katalog j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Wymiary komory (Sz./ Gł/ Wys.)
Wymiary torby
Listwa zgrzewająca
Pompa próżniowa
Masa
Zasilanie
Cuisson 33 Cuisson 43 Cuisson 43H Cuisson 63H Cuisson 103H
467 mm 580 mm 580 mm 833 mm 1150 mm
596 mm 690 mm 698 mm 755 mm 926 mm
480 mm 485 mm 1030 mm 1030 mm 1070 mm + 190
345x434x205 mm 450 x 520 x 220 mm 450 x 520 x 220 mm 680 x 575 x 200 mm + 190 mm 1033 x 680 x 270 mm + 190
300x450 mm 400 x 500 mm 400 x 500 mm    
310 mm 410 mm 410 mm 630 mm x 2 1007 mm x 2
BUSCH 16 BUSCH 25 BUSCH 25 BUSCH 100 BUSCH 100
63 kg 98 kg 117,9 kg 250 kg 322 kg
230 V 230 V 230 V 400 V 400 V

Informacje

Seria profesjonalna maszyn komorowych z opatentowaną pionową komorą, zaprojektowane do wygodnego pakowania produktów płynnych. Wyposażone w technologię Chef Programs, umożliwia perfekcyjne pakowanie każdego produktu – spożywczego i niespożywczego.
Cuisson to kompletny system „all-in-one”, oferujący funkcje:

  • podwójny wyświetlacz
  • czujnik Smart Vacuum
  • komora pionowa i pozioma
  • automatyczny datownik
  • atmosfera modyfikowana (MAP)
  • programy dla produktów spożywczych
  • programy odpowietrzania
  • programy Chef do obróbki w próżni (marynowanie, infuzje, sosy, kremy)

Zastosowanie: restauracje, hotele, catering, cukiernie, lodziarnie, laboratoria spożywcze.
Pakowanie: płyny, produkty sypkie, delikatne, stałe.


Programy Chef

Czyszczenie skorupiaków

Program zaprojektowany do usuwania piasku i zanieczyszczeń znajdujących się wewnątrz skorupiaków, przygotowując je idealnie do dalszej obróbki.

Marynowanie

Specjalny cykl do szybkiego i równomiernego marynowania. Jeden krótki proces zastępuje ponad 24 godziny tradycyjnej metody. Dostępny dla worków i pojemników.

Sosy

Redukuje pienienie i wyciek sosów warzywnych, mięsnych oraz produktów płynnych z worka. Idealny do sosów pomidorowych, ragù oraz soków owocowych.

Infuzja

Program intensywnie wyciąga aromaty z ziół i przypraw, ogranicza utlenianie produktu i wydłuża jego trwałość. Naprzemienne etapy próżni i pauzy uwalniają najbogatszy smak bez naruszania olejków eterycznych.

Krwienienie mięsa / Zmiękczanie mięsa

Cykl dedykowany przygotowaniu mięsa do dalszej obróbki sous-vide. Zróżnicowane poziomy ciśnienia rozluźniają włókna mięśniowe, bez utraty masy i jakości.

Lody pasteryzowane

Specjalny proces do pakowania produktów pasteryzowanych. Zapobiega wypływaniu mieszaniny i wydłuża trwałość.

Ryby

Minimalizuje wyciek soków z ryb świeżych, zachowując ich świeżość, strukturę i wygląd.

Drób

Program do idealnego pakowania mięs z delikatnymi, pustymi kośćmi (np. kurczak, królik). Zapobiega pękaniu i ciemnieniu kości.

Pasta nadziewana

Innowacyjny proces z użyciem gazu obojętnego zapobiega pękaniu tortelli, ravioli i innych makaronów z nadzieniem oraz wyciekaniu farszu.

Świeży makaron

Wprowadzenie gazu obojętnego chroni świeży makaron przed zgniataniem i sklejaniem, nawet w bezpośrednim kontakcie z workiem.

Kremy cukiernicze

Idealny do kremów na bazie mleka i jaj oraz gotowanych sosów. Umożliwia pakowanie większych objętości bez wycieku, gwarantując gładką, błyszczącą strukturę.

Proszki i przyprawy

Cykl stworzył do pakowania produktów sypkich i lotnych. W fazie próżni zapobiega unoszeniu się proszku i jego wydostawaniu z worka.

Desery miękkie

Program chroni delikatne wypieki, takie jak biszkopt, babka czy ciasto z jabłkami, przed zgnieceniem. Pakowanie z dodatkiem gazu obojętnego zapobiega wysychaniu zewnętrznej warstwy.

Pizza i focaccia

Stworzony specjalnie do pakowania spodów pizz i produktów o napowietrzonej strukturze (np. pinsa romana, focaccia barese). Gaz obojętny zapobiega zgnieceniu.

Kanapki

Umożliwia idealne pakowanie kanapek, zapobiegając wypłynięciu farszu (np. sałatka rosyjska, tuńczyk). Efekt jest możliwy dzięki precyzyjnej modulacji gazu obojętnego.

Kremy w rękawach cukierniczych

Proces do pakowania sous-vide kremów wcześniejszego przygotowania (np. Chantilly, pistacjowy) bez utraty objętości – gotowych do użycia od razu w rękawie.

Chleby i wypieki bochenkowe

Idealny do produktów chrupiących na zewnątrz i miękkich w środku. Wprowadzenie gazu obojętnego zapobiega zgnieceniu.

Sosy gęste i purée

Program dedykowany kremom i purée warzywnym. Podczas procesu produkt miesza się, uzyskując gładką, jedwabistą konsystencję.

WYPOSAŻENIE DODATKOWE

  • Pionowa komora
  • Panel dotykowy
  • 4 cykle do słoików
  • 5 automatycznych cykli odpowietrzania
  • Automatyczne alerty
  • Programy użytkownika
  • Wielofunkcyjna listwa zgrzewająca
  • Menu serwisowe
  • Softair – kontrolowane napowietrzanie
  • Zdejmowana listwa dociskowa
  • Wi-Fi Absolute (moduł zdalnej komunikacji)
  • Pakowanie w atmosferze ochronnej – MAP (vacuum gas)
  • Czujnik próżni
  • Uchwyt (tylko w modelach 63H i 103H)
  • Filtr przeciwpyłowy
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.