Filtry do wody Pentair Everpure ESO zapewniają stałą, wysoką jakość wody do zastosowań napojowych, w tym kawy, espresso i herbaty.
Żywica jonowymienna oraz filtracja z wykorzystaniem węgla aktywnego o dużej pojemności zapewniają unikalne, trójstopniowe działanie: zmiękczanie, buforowanie i filtrowanie wody. Proces ten pomaga ograniczyć tworzenie się kamienia kotłowego oraz eliminuje nieprzyjemny smak i zapach chloru, co przekłada się na dłuższą żywotność urządzeń oraz doskonały smak przygotowywanych napojów.
CECHY i KORZYŚCI
- Unikalny, trzystopniowy wkład filtrujący zapewnia zmiękczoną, buforowaną i filtrowaną wodę
- Niewielka ilość wody filtrowanej przez węgiel omija żywicę zmiękczającą, umożliwiając zachowanie odpowiedniej początkowej twardości
- Buforowanie zapobiega nadmiernemu zakwaszeniu wody
- Redukuje twardość wody, która może powodować osadzanie się minerałów w urządzeniach do kawy i espresso
- Usuwa chlor, nieprzyjemne smaki i zapachy
- Higieniczna wymiana wkładu – szybka, prosta i czysta. Wewnętrzne elementy filtra nie są narażone na kontakt z otoczeniem ani zanieczyszczenia.