Irinox EasyFresh Next

 
PRODUCENT: IRINOX
Wybierz wariant
EasyFresh Next XS EasyFresh Next S EasyFresh Next M EasyFresh Next L
Wybierz wariant

EasyFresh Next XS

Schładzanie i głębokie chłodzenie to najlepsze naturalne systemy służące przedłużeniu okresu przechowywania żywności i lodów za pomocą szokówek.

Pojemność: 3 tace GN 1/1 o wysokości od 20 lub 40 lub 65 mm.

Schładzanie i głębokie chłodzenie to najlepsze naturalne systemy służące przedłużeniu okresu przechowywania żywności i lodów za pomocą szokówek.

Pojemność: 3 tace GN 1/1 o wysokości od 20 lub 40 lub 65 mm.

pliki do pobrania
IRINOX EasyFresh® Next
Folder j. angielski

pliki do pobrania

IRINOX EasyFresh® Next
Folder j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
+90°C>+3°C
+90°C>-18°C
Czynnik chlodniczy
Masa
Moc
Zasilanie
EasyFresh Next XS EasyFresh Next S EasyFresh Next M EasyFresh Next L
535 mm 790 mm 790 mm 790 mm
655 mm 840 mm 920 mm 920 mm
740 mm 870 mm 1590 mm 1965 mm
10 kg 18 kg 38 kg 50 kg
10 kg 15 kg 35 kg 45 kg
R452 R452 R452 R452
72 kg 115 kg 160 kg 190 kg
1 kW 1,3 kW 2,7 kW 4,1 kW
230 V 230 400 V 400 V

Informacje

EasyFresh® Next to nowa linia schładzarek szokowych marki IRINOX.
Jej głowne cechy to:

  • Łatwe, szybkie i intuicyjne programowanie
  • 4 cykle schładzania i zamrażania pozwalają zachować świeżość produktów na dłużej
  • Posiada cykle delikatne i mocne, aby zapewnić odpowiednią obróbkę różnych produktów spożywczych, zachowując doskonałą jakość: kolor, konsystencję i miękkość

 

4 cykle do schładzania i zamrażania

DELIKATNY +3°C

Cykl szybkiego schładzania do temperatury rdzenia +3°C.
Przeznaczony dla delikatniejszych produktów, takich jak musy, kremy, ryby, ryż, warzywa i produkty o mniejszej grubości.

MOCNY +3°C

Cykl szybkiego schładzania do temperatury rdzenia +3°C.
Idealny dla produktów tłustych, tłustych, bardzo gęstych, w dużych kawałkach lub pakowanych, takich jak sosy, sosy, pieczenie lub zapiekanki makaronowe.

DELIKATNY -18°C

Cykl szokowego zamrażania do temperatury rdzenia -18°C.
Przeprowadzany w dwóch różnych fazach - dodatniej i ujemnej - z bardzo delikatną wentylacją.
Zalecany jest dla pieczywa na zakwasie, chleba i produktów gotowanych.

MOCNY -18°C

Szokowe zamrażanie żywności o średniej wielkości temperatury -18°C przy temperaturze powietrza sięgającej -35°C.
Idealne również do nadawania kształtu lodom, surowej żywności lub bardzo grubym, gotowanym produktom.

STANDARDOWE WYPOSAŻENIE

  • Otwieranie drzwi z lewej strony
  • Sonda rdzeniowa (1 punkt pomiarowy)
  • Nóżki o regulowanej wysokości od 80 do 115 mm (EF Next S)
  • Nóżki o regulowanej wysokości od 115 do 165 mm (EF Next M i L)
  • MultiRack
  • Zestaw USB do pobierania danych danych HACCP

 Dlaczego warto używać schładzarki szokowej?

  • Stosowanie szokówek pozwala zachować aromat, konsystencję, kolor i składniki odżywcze.
  • Cykle chłodzenia EasyFresh Next® obniżają temperaturę rdzenia produktów spożywczych do +3°C, szybko przechodząc przez strefę niebezpieczną dla rozwoju bakterii (między +40°C a +10°C), która powoduje naturalne psucie się żywności.
  • Cykle zamrażania zamieniają wodę zawartą w produktach spożywczych w mikrokryształy, które z czasem zachowują swoją strukturę i wewnętrzne właściwości.

Chłodzenie i mrożenie

Schładzanie szokowe zatrzymuje proces psucia się żywności, hamuje utlenianie i ogranicza rozwój bakterii. Szokówki serii EasyFresh® Next doprowadzają temperaturę rdzenia produktów do +3°C z dowolnej temperatury początkowej, nawet z temperatury wrzenia, zachowując właściwości żywności. Zdrowsze produkty z gwarancją jakości przez trzy razy dłuższy czas.

Ultraszybkie zamrażanie szokowe, aż do -18°C w rdzeniu, gwarantuje powstawanie mikrokryształów, które nie naruszają struktury żywności. Pozwala to zachowujać profile smakowe i zapachowe nawet po rozmrożeniu.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.