CARPIGIANI TRE B AV EVO

 
PRODUCENT: Carpigiani
TRE B AV EVO

TRE B AV EVO

Maszyna do lodów włoskich, 2 smaki plus mix z elektronicznym panelem sterowania (m.in. ustawienia twardości lodów i licznik porcji), mieszadła w zbiornikach, pompa napowietrzającą, system EVO.

Maszyna do lodów włoskich, 2 smaki plus mix z elektronicznym panelem sterowania (m.in. ustawienia twardości lodów i licznik porcji), mieszadła w zbiornikach, pompa napowietrzającą, system EVO.

pliki do pobrania
Carpigiani Tre B AV Evo
Folder j.ang.
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

pliki do pobrania

Carpigiani Tre B AV Evo
Folder j.ang.
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Smaki
Chłodzenie
Cylinder
Zbiornik
Rodzaj świdra
Pasteryzacja
Pompa napowietrzająca
Core wypełnienie syropem
Wydajność
Polewa
Masa
Moc
Zasilanie
TRE B AV EVO
509 mm
763 mm
1562 mm
2 + mix
Powietrze (opcja woda)
1,35 litra
10 + 10 litrów
2E-RSI
Nie
Tak
Nie
480 x 75g/godz.
Nie
250 kg
2,7 kW
400 V

Informacje

Maszyna do lodów włoskch Carpigiani Tre B AV EVO


Maszyna do lodów włoskich TRE B AV EVO serwuje 2 smaki lodów plus ich mix. Jest wyposażona w system EVO - innowacyjny elektroniczny system kontroli konsystencji mieszanek w obu cylindrach, pozwalający na jednoczesne używanie różnych receptur i uzyskanie perfekcyjnej struktury lodów.

Pompa w automacie do lodów włoskich

Świder stalowy automatu do lodów włoskich

Pompa
Idealna do przygotowywania suchych i zwartych lodów włoskich. Stalowa pompa ciśnieniowa z zaawansowanymi przekładniami z termoplastycznego polimeru. Dzięki otworom w regulatorze pompy możliwe jest uzyskanie 40-80% napowietrzenia lodów. Regulacja napowietrzenia jest możliwa nawet przy pełnym zbiorniku.

Świder 2E-RSI
Idealny do miękkich i kremistych lodów włoskich. Konstrukcja świdra wykonana jest ze stali nierdzewnej i jest wyposażony w skrobaki z tworzywa sztucznego oraz wyjmowany wał.

Cylinder z bezpośrednim układem mrożenia
Zoptymalizowany proces chłodzenia. Szybsze zamrażanie i więcej oszczędności energii. 

Mieszadło zbiornika
Zapobiega rozwarstwieniu produktu i przyczynia się do zmniejszenia piany - utrzymując płynną konsystencję.

 

Regulowana prędkość dozowania lodów
Łatwe dopasowanie prędkości i objętości przygotowywanych lodów.

Wyjmowany wałek pompy
Ułatwia czyszczenie, utrzymanie wysokiej higieny i niezawodności. 


OPCJE


Dowolny kształt lodów włoskich z automatach Carpigiani

Końcówki (OPCJA)
Jeszcze nigdy urozmaicenie lodów włoskich podawanych z jednego automatu nie było tak łatwe. Dzięki dodatkowemu pakietowi 18 końcówek włoskich możemy nadać unikalne
kształty lodom. Rozwiązanie to pozwala urozmaicić asortyment i poszerzyć menu o nowe, unikalne desery lodowe. Wymagany jest montaż systemu STAR.



Samodomykające się dźwignie (OPCJA)
Uchwyt głowicy wydającej lody domyka się automatycznie. Jego zastosowanie zmniejsza straty produktów i pomaga w utrzymaniu czystości miejsca pracy.

Końcówki do monoporcji (OPCJA)
Zestaw do produkcji deserów typu monoporzione, cannoli i dekorowania tortów lodowych. 

Teorema - zdalny dostęp do urządzenia (OPCJA)
Dostęp do parametrów pracy maszyny do lodów za pomocą sieci GSM. Informuję o awariach i przypomina o konieczności czyszczenia urządzenia.


Lody


Lody włoskie z maszyny Carpigiani

Kremiste lody włoskie 
Dzięki systemowi elektronicznej kontroli twardości (konsystencji) można wybrać rodzaj konsystencji lodów włoskich - od delikatnej wanilii do esencjonalnej czekolady.

Sorbety
Opcjonalne końcówki STAR - lody włoskie o specjalnym kształcie

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.