CARPIGIANI PASTOMASTER XPL P

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
PASTOMASTER 60 XPL P PASTOMASTER 120 XPL P
Wybierz wariant

PASTOMASTER 60 XPL P

Elektroniczne pasteryzatory PASTOMASTER XPL P są łatwe w użyciu, proste w obsłudze - idealne do każdego punktu produkującego lody rzemieślnicze. Urządzenie pasteryzuje, przechowuje i dojrzewa  mieszanki lodowe. 


Wielkość wsadu 15 - 60 litrów.

Elektroniczne pasteryzatory PASTOMASTER XPL P są łatwe w użyciu, proste w obsłudze - idealne do każdego punktu produkującego lody rzemieślnicze. Urządzenie pasteryzuje, przechowuje i dojrzewa  mieszanki lodowe. 


Wielkość wsadu 15 - 60 litrów.

pliki do pobrania

CARPIGIANI PASTOMASTER XPL P

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wielkość wsadu
Masa
Zasilanie
Moc
PASTOMASTER 60 XPL P PASTOMASTER 120 XPL P
350 mm 650 mm
860 mm 860 mm
1030 mm 1030 mm
Woda Woda
15 - 60 litrów 30 - 120 litrów
162 kg 269 kg
400 V 400 V
7 kW 11,2 kW

Informacje


Pasteryzacja jest rodzajem obróbki cieplnej, odkrytej przez Louisa Pasteura. W trakcie procesu pasteryzacji eliminowane są bakterię bez wpływu na wartości odżywcze i smakowe produktów żywnościowych. Po podgrzaniu mieszanki, wysoka temperatura jest utrzymywana przez czas wymagany do wyeliminowania wszystkich bakterii, a potem szybko schłodzona i przechowywana w temp. 4°C.


Elektroniczne pasteryzatory PASTOMASTER XPL P są łatwe w użyciu, proste w obsłudze - idealne do każdego punktu produkującego lody rzemieślnicze. Urządzenie pasteryzuje, przechowuje i dojrzewa każdy rodzaj mieszanki lodowej. Bezpośrednie grzanie i chłodzenie zbiornika, bez użycia płynnego czynnika zapewnia stałą jakość finalnego produktu, bez ryzyka jego przypalenia, co może się zdarzyć w przypadku przestarzałych systemów „bain marie” wykorzystujących płynny czynnik chłodniczy i grzewczy.

Cechy

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.