CARPIGIANI PASTOMASTER 180 RTL

 
PRODUCENT: Carpigiani
PASTOMASTER 180 RTL

PASTOMASTER 180 RTL

Pasteryzator do lodów Pastomaster RTL przygotowuje, pasteryzuje, homogenizuje, przechowuje, dojrzewa i transportuje każdy rodzaj mieszanki lodowej. Elastyczność urządzenia podczas procesu pasteryzacji pozwala na dywersyfikację tradycyjnych produktów.


Model Pastomaster 180 RTL posiada 1 zbiornik o pojemności 180 litrów, 2 mieszadła i 2 pompy.

Pasteryzator do lodów Pastomaster RTL przygotowuje, pasteryzuje, homogenizuje, przechowuje, dojrzewa i transportuje każdy rodzaj mieszanki lodowej. Elastyczność urządzenia podczas procesu pasteryzacji pozwala na dywersyfikację tradycyjnych produktów.


Model Pastomaster 180 RTL posiada 1 zbiornik o pojemności 180 litrów, 2 mieszadła i 2 pompy.

pliki do pobrania
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
CARPIGIANI PASTOMASTER 180 RTL
Broszura - j. ang.

pliki do pobrania

Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
CARPIGIANI PASTOMASTER 180 RTL
Broszura - j. ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wydajność
Wielkość wsadu
Masa
Moc
Zasilanie
PASTOMASTER 180 RTL
750 mm
1060 mm
1190 mm
Woda
180 litrów / 2 godziny
30 - 180 litrów
345 kg
17,5 kW
400 V

Informacje

Pastomaster 180 RTL

Największy dostępny pasteryzator do lodów w ofercie Carpigiani - pojemność 180 litrów. Urządzenie zostało wyposażone w 2 pompy posiadające 12 prędkości mieszania (sumarycznie), które zapewniają wysoką mikronizację (2-5 mikronów). Cykl pasteryzacji trwa około 120 minut - napełnienie zbiornika od 30 do 180 litrów.

Cechy:

 POMPA WYMIANY CIEPLNEJ (MIESZADŁO)
Wymiana termiczna odbywa się wewnątrz zbiornika z pompą pasteryzatora do lodów, aby spasteryzować dobrze i szybko każdą ilość mieszanki w tempie 2 litrów na minutę.
 NISKA HOMOGENIZACJA
Bardzo mała odległość między łopatkami pompy, a ściankami zbiornika i pięć możliwych prędkości obrotowych mieszadła wytwarza osmotyczne ciśnienie w cząsteczkach tłuszczu sprzyjając zjawisku niskiej homogenizacji.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.