CARPIGIANI PASTOMASTER HE

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
PASTOMASTER 60 HE PASTOMASTER 60 HE P PASTOMASTER 120 HE
Wybierz wariant

PASTOMASTER 60 HE

Pasteryzator do lodów o wysokiej wydajności.


Wielkość wsadu 15 - 60 litrów.

Pasteryzator do lodów o wysokiej wydajności.


Wielkość wsadu 15 - 60 litrów.

pliki do pobrania
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
Carpigiani Pastomaster HE
Katalog j.ang.

pliki do pobrania

Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
Carpigiani Pastomaster HE
Katalog j.ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wydajność
Wielkość wsadu
Wydajność Jogurt kg/cykl
Wydajność Sosy kg/cykl
Mieszadło tryby pracy
Masa
Moc
Zasilanie
PASTOMASTER 60 HE PASTOMASTER 60 HE P PASTOMASTER 120 HE
350 mm 350 mm 650 mm
900 mm 900 mm 900 mm
1050 mm 1050 mm 1050 mm
Woda Woda Woda
60 litrów/2 godz. 60 litrów/ 2 godz. 120 litrów/2 godz.
15 - 60 litrów 15 - 60 litrów 30 - 120 litrów
15 - 45 kg 15 - 45 kg 30 - 90 kg
15 - 45 kg 15 - 45 kg Brak
5 5 5
165 kg 165 kg 269 kg
7 kW 11,2 kW 11,2 kW
400 V 400 V 400 V

Informacje

Pasteryzacja jest rodzajem obróbki cieplnej, odkrytej przez Louisa Pasteura. W trakcie procesu pasteryzacji eliminowane są bakterię bez wpływu na wartości odżywcze i smakowe produktów żywnościowych. Po podgrzaniu mieszanki, wysoka temperatura jest utrzymywana przez czas wymagany do wyeliminowania wszystkich bakterii, a potem szybko schłodzona i przechowywana w temp. 4°C.


Pasteryzator do lodów o wysokiej wydajności wyposażony w programy lodowe, do produkcji sosów, programy cukiernicze i do produkcji serów (w modelu 60 HE). Wbudowana pompa z technologią Adaptive dba o jakość i odpowiednią pasteryzację mieszanki. Produkowane z takiej bazy lody mają niespotykaną kremistość i konsystencję (mikronizuje kuleczki tłuszczu do drobnych rozmiarów 2-5 mikronów, tworząc bazę dla bardziej kremowych lodów).

Zbiornik w zależności od modelu posiada 60 lub 120 litrów pojemności. Monolityczna budowa zbiornika i pompy z jednego bloku stali zapewniają absolutną higienę, nawet podczas pracy na świeżym mleku. Cykl pasteryzacji trwa około 120 minut. Napełnienie zbiornika od 15 do 120 litrów (zależy od wybranego modelu).

Programy

Programy gelato (lodowe) i jogurtowe:
9 gotowych programów dla przygotowania podstawowych produktów: Wysoka pasteryzacja 85°C, Niska pasteryzacja 65°C, Średnia pasteryzacja, Pasteryzacja czekolady 90°C, Chłodzenie/Dojrzewanie, Syrop cukrowy, Cukier inwertowany, Płynny Jogurt i Gęsty Jogurt.

Sosy:
7 programów do wytwarzania sosów, kremów, czekolady i dekoracji wykorzystywanych podczas produkcji luksusowych wyrobów cukierniczych, takich jak: Kremowy sos, Sos Zabaione, Sos kakaowy, Sos owocowy, Sos czekoladowy, Sos Cytrusowy, Sos Cytrynowy. Programy dostępne tylko w modelach 60 HE.

Programy cukiernicze:
6 programów dla produktów cukierniczych, takich jak: panna cotta, pudding, jogurt itp. Programy dostępne tylko w modelach 60 HE.

Programy do produkcji sera:
8 programów do produkcji serów - m.in.: ser ricotta, ser Robiola, łagodny ser i twardy ser.

Programy do świeżego mleka

Programy własne:
5 programów własnych, gdzie można personalizować i zapamiętywać własne cykle pasteryzacji.

Wydajność

MONOLITYCZNA POMPA SPUSTOWA
Zbiornik i pompa pasteryzatora do lodów są wykonane z jednego bloku stali, co zapewnia absolutną higienę, nawet podczas użycia świeżego mleka.
NISKA HOMOGENIZACJA
Połączenie kształtu zbiornika i mieszadła oraz 7 prędkości mieszania zapewniają wysokie osmotyczne ciśnienie w cząstkach tłuszczu w celu uzyskania delikatnych i kremistych lodów.
GĘSTE MIESZANKI
Nowy zbiornik i większe mieszadło umożliwiają przygotowanie mieszanki z gęstych i lepkich składników, takich jak: świeża śmietanka i czekolada - w wyniku czego lody są bogate w składniki stałe.

  Wygoda i bezpieczeństwo

 

POKRYWA
Nawet jak pokrywa jest otwarta, mieszanka cały czas pozostaje w ruchu, dzięki czemu nie powstają grudki przy zastosowaniu suchych składników.
WYŚWIETLACZ
Urządzenie po osiągnięciu temperatury 50°C podczas trybu produkcyjnego ostrzega użytkownika zmieniając kolor wyświetlacza na czerwony.
BRAKI W DOSTAWIE ENERGII LUB WODY
W przypadku nagłego braku prądu lub wody podczas produkcji nowy cykl pasteryzacji uruchamia się automatycznie w celu zabezpieczenia mieszanki.

Higiena i oszczędność

PEŁNA HIGIENA
Dokładne czyszczenie - kran i rura wyrzutowa mogą być w całości zdemontowane, co pozwala na dokładne wyczyszczenie zbiorników.
PRYSZNIC
Pozwala na szybkie i dokładne czyszczenie kranu spustowego przy pełnym zbiorniku z mieszanką.
WYSOKA WYDAJNOŚĆ
Wszystkie urządzenia serii HE gwarantują oszczędności czasu, energii i wody podczas produkcji. W porównaniu do maszyn sprzed 10 lat są to zyski na poziomie 30%.

Pasteryzator do lodów Carpigiani Pastomaster HE

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.