CARPIGIANI PASTOMASTER HE

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
PASTOMASTER 60 HE PASTOMASTER 60 HE P PASTOMASTER 120 HE
Wybierz wariant

PASTOMASTER 60 HE

Pasteryzator do lodów o wysokiej wydajności.

Wielkość wsadu 15 - 60 litrów.

Pasteryzator do lodów o wysokiej wydajności.

Wielkość wsadu 15 - 60 litrów.

pliki do pobrania
CARPIGIANI PASTOMASTER HE
Folder - j.ang.
CARPIGIANI PASTOMASTER HE
Broszura - j.pol.

pliki do pobrania

CARPIGIANI PASTOMASTER HE
Folder - j.ang.
CARPIGIANI PASTOMASTER HE
Broszura - j.pol.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wydajność
Wielkość wsadu
Wydajność Jogurt kg/cykl
Wydajność Sosy kg/cykl
Mieszadło tryby pracy
Masa
Zasilanie
Moc
PASTOMASTER 60 HE PASTOMASTER 60 HE P PASTOMASTER 120 HE
350 mm 350 mm 650 mm
900 mm 900 mm 900 mm
1050 mm 1050 mm 1050 mm
Woda Woda Woda
60 litrów/2 godz. 60 litrów/110 minut 120 litrów/2 godz.
15 - 60 litrów 15 - 60 litrów 30 - 120 litrów
15 - 45 kg 15 - 45 kg 30 - 90 kg
15 - 45 kg 15 - 45 kg Brak
7 7 7
165 kg 165 kg 269 kg
400 V 400 V 400 V
7 kW 11,2 kW 11,2 kW

Informacje

Pasteryzacja jest rodzajem obróbki cieplnej, odkrytej przez Louisa Pasteura. W trakcie procesu pasteryzacji eliminowane są bakterię bez wpływu na wartości odżywcze i smakowe produktów żywnościowych. Po podgrzaniu mieszanki, wysoka temperatura jest utrzymywana przez czas wymagany do wyeliminowania wszystkich bakterii, a potem szybko schłodzona i przechowywana w temp. 4°C.


Pastomaster HE jest wyposażony w gotowe programy lodowe, do produkcji sosów, jak i programy cukiernicze.


Programy lodowe:

7 gotowych programów dla przygotowania podstawowych produktów: Wysoka pasteryzacja 85°C, Niska pasteryzacja 65°C, Średnia pasteryzacja, Pasteryzacja czekolady 90°C, Chłodzenie/Dojrzewanie, Syrop cukrowy, Cukier inwertowany.

Sosy:

Programy do wytwarzania sosów, kremów, czekolady i dekoracji wykorzystywanych podczas produkcji luksusowych wyrobów cukierniczych.

Programy cukiernicze:

Programy dla produktów cukierniczych, takich jak: panna cotta, pudding, jogurt itp.


WYDAJNOŚĆ


MONOLITYCZNA POMPA SPUSTOWA
Zbiornik i pompa są wykonane z jednego bloku stali, co zapewnia absolutną higienę, nawet podczas użycia świeżego mleka.

NISKA HOMOGENIZACJA
Połączenie kształtu zbiornika i mieszadła oraz 7 prędkości mieszania zapewniają wysokie osmotyczne ciśnienie w cząstkach tłuszczu w celu uzyskania delikatnych i kremistych lodów.

GĘSTE MIESZANKI
Nowy zbiornik i większe mieszadło umożliwiają przygotowanie mieszanki z gęstych i lepkich składników, takich jak: świeża śmietanka i czekolada - w wyniku czego lody są bogate w składniki stałe.


WYGODA I BEZPIECZEŃSTWO


POKRYWA
Nawet jak pokrywa jest otwarta, mieszanka cały czas pozostaje w ruchu, dzięki czemu nie powstają grudki przy zastosowaniu suchych składników.

WYŚWIETLACZ
Urządzenie po osiągnięciu temperatury 50°C podczas trybu produkcyjnego ostrzega użytkownika zmieniając kolor wyświetlacza na czerwony.

BRAKI W  DOSTAWIE ENERGII LUB WODY
W przypadku nagłego braku prądu lub wody podczas produkcji nowy cykl pasteryzacji uruchamia się automatycznie w celu zabezpieczenia mieszanki.


Higiena i oszczędność


PEŁNA HIGIENA
Dokładne czyszczenie - kran i rura wyrzutowa mogą być w całości zdemontowane, co pozwala na dokładne wyczyszczenie zbiorników.

PRYSZNIC
Pozwala na szybkie i dokładne czyszczenie kranu spustowego przy pełnym zbiorniku z mieszanką.

WYSOKA WYDAJNOŚĆ
Wszystkie urządzenia serii HE gwarantują oszczędności czasu, energii i wody podczas produkcji. W porównaniu do maszyn sprzed 10 lat są to zyski na poziomie 30%.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.