CARPIGIANI PASTO 30 XPL

 
PRODUCENT: Carpigiani
PASTO 30 XPL

PASTO 30 XPL

Elektroniczne pasteryzatory do lodów PASTO XPL są łatwe w użyciu, proste w obsłudze - idealne do każdego punktu produkującego lody rzemieślnicze. Urządzenie pasteryzuje, przechowuje i dojrzewa każdy rodzaj mieszanki lodowej.


Wielkość wsadu 15 - 30 litrów.

Elektroniczne pasteryzatory do lodów PASTO XPL są łatwe w użyciu, proste w obsłudze - idealne do każdego punktu produkującego lody rzemieślnicze. Urządzenie pasteryzuje, przechowuje i dojrzewa każdy rodzaj mieszanki lodowej.


Wielkość wsadu 15 - 30 litrów.

pliki do pobrania
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
Carpigiani Pasto 30 XPL
Broszura j. angielski

pliki do pobrania

Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
Carpigiani Pasto 30 XPL
Broszura j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wielkość wsadu
Masa
Moc
Zasilanie
PASTO 30 XPL
390 mm
850 mm
1030 mm
Woda
15 - 30 litrów
140 kg
3,4 kW
400 V

Informacje

Pasteryzator do lodów CARPIGIANI PASTO XPL (P)

Elektroniczny pasteryzatory do lodów PASTO XPL jest łatwy w użyciu, prosty w obsłudze - idealny do lodziarni produkującego lody rzemieślnicze. Urządzenie pasteryzuje, przechowuje i dojrzewa każdy rodzaj mieszanki lodowej. Bezpośrednie grzanie i chłodzenie zbiornika, bez użycia płynnego czynnika zapewnia stałą jakość finalnego produktu, bez ryzyka jego przypalenia, co może się zdarzyć w przypadku przestarzałych systemów „bain marie” wykorzystujących płynny czynnik chłodniczy i grzewczy.


Pasteryzacja jest rodzajem obróbki cieplnej, odkrytej przez Louisa Pasteura. W trakcie procesu pasteryzacji eliminowane są bakterię bez wpływu na wartości odżywcze i smakowe produktów żywnościowych. Po podgrzaniu mieszanki, wysoka temperatura jest utrzymywana przez czas wymagany do wyeliminowania wszystkich bakterii, a potem szybko schłodzona i przechowywana w temp. 4°C. 


PROGRAMY

Pasteryzacja 65°C
  

Ten cykl jest przeznaczony do mieszanek mleczno-jajecznych, tzw. bazy żółtej, dla maksymalnego bezpieczeństwa higienicznego w obróbce termicznej jaj.

Pasteryzacja 85°C

Ten cykl jest przeznaczony do mieszanek mlecznych i śmietankowych (tzw. białych). Pomaga w zachowaniu aromatu świeżej śmietany.
 

Pasteryzacja 90°C

Cykl dedykowany dla mieszanek mleczno-czekoladowych, idealny dla zachowania wartości odżywczych zawartych w kakao.

CECHY

Mieszadło

Ruchome łopatki pozwalają na dokładne wymieszanie i połączenie składników płynnych z suchą masą. W zależności od rodzaju i ilości mieszanki w zbiorniku posiada dopasowane tryby pracy (intensywny lub wolny).

Kran

Prosty w obsłudze pozwalający na łatwe dozowanie mieszanki. Dla zachowania maksymalnej higieny zawór posiada system samoczyszczący.

Przerwy w dostawie prądu i wody

W przypadku braku prądu lub wody sprawdzana jest temp. mieszanki i system podejmuje decyzję czy kontynuować proces pasteryzacji lub schładzania czy powtórzyć od początku cały proces.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.