CARPIGIANI TURBOMIX

 
PRODUCENT: Carpigiani
TURBOMIX 10

TURBOMIX 10

Mikser do mieszanek lodowych.

Carpigiani Turbomix jest niezbędnym narzędziem do przygotowania różnego rodzaju mieszanek we współczesnej lodziarni.

Może być stosowany m.in. do mieszania i emulgowania w celu uzyskania idealnie jednorodnej mieszanki lodów.

Mikser do mieszanek lodowych.

Carpigiani Turbomix jest niezbędnym narzędziem do przygotowania różnego rodzaju mieszanek we współczesnej lodziarni.

Może być stosowany m.in. do mieszania i emulgowania w celu uzyskania idealnie jednorodnej mieszanki lodów.

pliki do pobrania
Carpigiani Turbomix
Folder j.ang.
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

pliki do pobrania

Carpigiani Turbomix
Folder j.ang.
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Ilość na cykl
Prędkość obrotowa mieszadła
Masa
Moc
Zasilanie
TURBOMIX 10
440 mm
500 mm
760 - 1140 mm
3 - 15 litrów
3.000 - 12.000 obr./min.
65 kg
0,75 kW
230 V

Informacje

Turbomix jest niezbędnym narzędziem do przygotowywania wszelkiego rodzaju mieszanek w nowoczesnej lodziarni. Można go używać do ubijania, miksowania, emulgowania, rozdrabniania suchych lub mokrych składników tak, aby uzyskać idealnie jednorodne lodowe mieszanki.


Oprócz możliwości przygotowywania tradycyjnych lodów, urządzenie jest również bardzo przydatne do produkcji wyrobów cukierniczych.


Mikser ma stabilną, pionową konstrukcję, na której zamocowane jest ramię i silnik o zmiennej prędkości, z ruchem pionowym oraz oscylacyjnym. W standardowym wyposażeniu mamy do dyspozycji dwa ramiona tnące służące do emulgacji. Opcjonalnie dostępne jest trzecie ramię tzw. Cutter do rozdrabniania większych składników. 


Czasy przygotowywania


Wymieszanie i zemulgowanie klasycznej bazy - czas około 30 sekund dla 5 litrów. Dla mieszanki w zimnym mleku lub wodzie, w celu uzyskania idealnej struktury to czas mieszania wyniesie około 60 sekund na 5 litrów.


Wyprodukowanie idealnie zemulgowanej mieszanki z pojedynczych składników na niestandardowe lody - czas około 120 sekund na 5 litrów.

 

 

 

Cechy

Końcówki

Cream
Owoce
Cutter

Końcówka Cream

Idealne mieszadło do rozbijania klasycznej śmietany cukierniczej, jak również bardzo małych kawałków owoców, takich jak np. pestki z truskawek - dla idealnie kremowej struktury.

Szybki obrót i kształt rotora ułatwiają szybką emulgację ciast  - wydobywając zapach i wyjątkowy kremowy smak.

Końcówka Owoce

Końcówka idealna do siekania i mieszania kawałków świeżych lub mrożonych owoców oraz mieszania przecieru owocowego z podstawą mieszanki do lodów.

Przydatna do mieszania proszków, takich jak cukier i stabilizatory na zimno, jak również do przygotowywania mieszanek na bazie wody.

Końcówka Cutter

Opcjonalna końcówka do siekania dużych kawałków owoców, takich jak: całe gruszki i jabłka.

Jest idealnym uzupełnieniem dla końcówek Cream i Owoce. Ułatwia i przyspiesza przygotowywanie baz.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.