EVERPURE MRS-600HE

 
PRODUCENT: Everpure
MRS-600HE

MRS-600HE

Najbardziej wydajny system odwróconej osmozy (RO) dostępny na rynku foodservice.

Najbardziej wydajny system odwróconej osmozy (RO) dostępny na rynku foodservice.

pliki do pobrania
EVERPURE MRS-600HE
Karta produktu - j.ang.
Systemy odwróconej osmozy
Broszura PL
Katalog Kawowy Primulator
Katalog Kawowy Primulator

pliki do pobrania

EVERPURE MRS-600HE
Karta produktu - j.ang.
Systemy odwróconej osmozy
Broszura PL
Katalog Kawowy Primulator
Katalog Kawowy Primulator

specyfikacja

MODEL
Wysokość
Szerokość
Głębokość
Zasilanie
MRS-600HE
813 mm
584 mm
345 mm
230 V

Informacje

Odwrócona osmoza Everpure MRS 600 HE

System odwróconej osmozy Everpure MRS-600 w zasadniczy sposób redukuje straty wody i zużywa mniej energii, zapewniając jednocześnie najwyższej jakości wodę przy niższych kosztach i wyższej wydajności.


CECHY SYSTEMU

Konfigurowalne systemy odwróconej osmozy o wysokiej wydajności i o przepływie nominalnym 2270 litrów na dzień. Konwencjonalny system odwróconej osmozy może wymagać pięciu objętości wody do wytworzenia jednej objętości wody docelowej. Pozostałe cztery objętości są usuwane do kanalizacji. Systemy MRS-600HE tracą jedynie niewielką część całkowitej objętości, odwracając relację wskaźnika odpadu do produktu wody pochodzącej z odwróconej osmozy. Przy średnim odzysku na poziomie 78% system MRS-600HE traci jedynie około 1/4 filiżanki wody na każdą filiżankę zaparzonej kawy. Konwencjonalne systemy odwróconej osmozy (20% odzysku) natomiast usuwają do kanalizacji cztery objętości wody na każdą objętość wyprodukowanej kawy.


SYSTEMY EVERPURE ROZWIĄZUJĄ TRZY NAJWAŻNIEJSZE PROBLEMY ZWIĄZANE Z WODĄ

KAMIEŃ KOTŁOWY
Kamień mineralny lub kotłowy tworzy się, gdy woda zawiera połączenie twardych minerałów (wapń i magnez), węglanów i siarczanów przy pH obojętnym lub wyższym od obojętnego. Kamień może powodować pęknięcia naprężeniowe i tworzenie porów w kotle oraz może przylegać do sond poziomu i pływaków, powodując zbyt niski lub zbyt wysoki poziom napełnienia zbiornika wody. Kamień można usunąć płucząc roztworem kwaśnym, ale proces ten jest szkodliwy dla wszystkich powierzchni metalowych i może obniżać trwałość eksploatacyjną urządzeń. Oprócz straty czasu i kosztów związanych z wezwaniem
serwisu, usuwanie kamienia może prowadzić do przestoju urządzeń, wpływając negatywnie na sprzedaż.

KOROZJA METALI
Korozja to proces chemiczny, w którym metale ulegają utlenianiu powodując rdzewienie elementów oraz ich rozpad i w końcu awarię kosztownych urządzeń. Szybkość korozji zależy w dużym stopniu od liczby czynników związanych z jakością wody, takich jak
kwasowość (niskie pH), rozpuszczone w wodzie sole korozyjne, stosowany sposób dezynfekcji wody wodociągowej i temperatura pracy. Korozja metali jest
procesem nieodwracalnym i postępującym. Gdy rdza przebije się przez warstwę ochronną metalu, nie będzie jej można całkowicie wyczyścić, usunąć ani przywrócić urządzenia do stanu pierwotnego. Może to powodować kosztowne wizyty naprawcze i znacznie skraca trwałość kosztowych urządzeń.

NIEWŁAŚCIWY SMAK
Jeśli chodzi o espresso, składniki mają zasadnicze znaczenie dla osiągania produktu o najlepszym smaku. Woda o niewłaściwym smaku i brak równowagi minerałów może zmienić smak i aromat. Napoje o doskonałym smaku napędzają biznes, a powracający klienci prowadzą do wzrostu sprzedaży i zysku. Systemy Everpure zapewnią pyszne espresso za każdym razem bez względu na zanieczyszczenia występujące w wodzie zasilającej urządzenia.

 

   

 

 

 

 

 

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.