EVERPURE MRS-600HE

 
PRODUCENT: Everpure
MRS-600HE

MRS-600HE

Najbardziej wydajny system odwróconej osmozy (RO) dostepny na rynku foodservice.

Najbardziej wydajny system odwróconej osmozy (RO) dostepny na rynku foodservice.

pliki do pobrania
Systemy odwróconej osmozy
Broszura PL
EVERPURE MRS-600HE
Karta produktu - j.ang.

pliki do pobrania

Systemy odwróconej osmozy
Broszura PL
EVERPURE MRS-600HE
Karta produktu - j.ang.

specyfikacja

MODEL
Wysokość
Szerokość
Głębokość
Zasilanie
MRS-600HE
584 mm
345 mm
813 mm
230 V

Informacje

System RO MRS-600 w zasadniczy sposób redukuje straty wody i zużywa mniej energii, zapewniając jednocześnie najwyższej jakości wodę przy niższych kosztach i wyższej wydajności.


CECHY SYSTEMU
Konfigurowalne systemy odwróconej osmozy o wysokiej wydajności i o przepływie nominalnym 2270 litrów na dzień. Konwencjonalny system odwróconej osmozy może wymagać pięciu objętości wody do wytworzenia jednej objętości wody docelowej. Pozostałe cztery objętości są usuwane do kanalizacji. Systemy MRS-600HE tracą jedynie niewielką część całkowitej objętości, odwracając relację wskaźnika odpadu do produktu wody pochodzącej z odwróconej osmozy. Przy średnim odzysku na poziomie 78% system MRS-600HE traci jedynie około 1/4 filiżanki wody na każdą filiżankę zaparzonej kawy. Konwencjonalne systemy odwróconej osmozy (20% odzysku) natomiast usuwają do kanalizacji cztery objętości wody na każdą objętość wyprodukowanej kawy.


SYSTEMY EVERPURE ROZWIĄZUJĄ TRZY NAJWAŻNIEJSZE PROBLEMY ZWIĄZANE Z WODĄ

KAMIEŃ KOTŁOWY
Kamień mineralny lub kotłowy tworzy się, gdy woda zawiera połączenie twardych minerałów (wapń i magnez), węglanów i siarczanów przy pH obojętnym lub wyższym od obojętnego. Kamień może powodować pęknięcia naprężeniowe i tworzenie porów w kotle oraz może przylegać do sond poziomu i pływaków, powodując zbyt niski lub zbyt wysoki poziom napełnienia zbiornika wody. Kamień można usunąć płucząc roztworem kwaśnym, ale proces ten jest szkodliwy dla wszystkich powierzchni metalowych i może obniżać trwałość eksploatacyjną urządzeń. Oprócz straty czasu i kosztów związanych z wezwaniem
serwisu, usuwanie kamienia może prowadzić do przestoju urządzeń, wpływając negatywnie na sprzedaż.

KOROZJA METALI
Korozja to proces chemiczny, w którym metale ulegają utlenianiu powodując rdzewienie elementów oraz ich rozpad i w końcu awarię kosztownych urządzeń. Szybkość korozji zależy w dużym stopniu od liczby czynników związanych z jakością wody, takich jak
kwasowość (niskie pH), rozpuszczone w wodzie sole korozyjne, stosowany sposób dezynfekcji wody wodociągowej i temperatura pracy. Korozja metali jest
procesem nieodwracalnym i postępującym. Gdy rdza przebije się przez warstwę ochronną metalu, nie będzie jej można całkowicie wyczyścić, usunąć ani przywrócić urządzenia do stanu pierwotnego. Może to powodować kosztowne wizyty naprawcze i znacznie skraca trwałość kosztowych urządzeń.

NIEWŁAŚCIWY SMAK
Jeśli chodzi o espresso, składniki mają zasadnicze znaczenie dla osiągania produktu o najlepszym smaku. Woda o niewłaściwym smaku i brak równowagi minerałów może zmienić smak i aromat. Napoje o doskonałym smaku napędzają biznes, a powracający klienci prowadzą do wzrostu sprzedaży i zysku. Systemy Everpure zapewnią pyszne espresso za każdym razem bez względu na zanieczyszczenia występujące w wodzie zasilającej urządzenia.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.