EVERPURE CONSERV 75E

 
PRODUCENT: Everpure
CONSERV 75E

CONSERV 75E

Wysokowydajny system odwróconej osmozy do ekspresów do kawy.

Wysokowydajny system odwróconej osmozy do ekspresów do kawy.

pliki do pobrania
SYSTEM ODWRÓCONEJ OSMOZY
Broszura PL
EVERPURE CONSERV 75E
Karta produktu - j.ang.

pliki do pobrania

SYSTEM ODWRÓCONEJ OSMOZY
Broszura PL
EVERPURE CONSERV 75E
Karta produktu - j.ang.

specyfikacja

MODEL
Wysokość
Szerokość
Głębokość
Zasilanie
CONSERV 75E
475 mm
431 mm
263 mm
230 V

Informacje

CECHY SYSTEMU
• Dzięki zaworowi mieszającemu istnieje możliwość prawidłowego wyregulowania stężenia minerałów w celu uzyskania optymalnej wody do parzenia espresso • Zapewnia ochronę przed niepożądanym smakiem i zapachem, jednocześnie usuwając drobne cząstki i rozpuszczone ciała stałe • Znamionowa wydajność systemu wynosi 192 litry na dzień • Posiada certyfikat NSF • Możliwość zasilania małej kostkarki wodą z filtra wstępnego • Zawiera dodatkowy, wbudowany zbiornik zwiększający wydajność w okresach szczytowego zapotrzebowania • Kompaktowa konstrukcja umożliwia montaż na ścianie, blatach lub pod blatami

SYSTEM OBEJMUJE
• Filtr węglowy wstępny • Wkład membrany odwróconej osmozy o wysokiej wydajności • Wbudowany zbiornik na wodę systemu odwróconej osmozy • Filtr węglowy wtórny • Wkład uwalniający wapń do wody i zawór mieszający umożliwiają ą dokładną kontrolę składu mineralnego wody


SYSTEMY EVERPURE ROZWIĄZUJĄ TRZY NAJWAŻNIEJSZE PROBLEMY ZWIĄZANE Z WODĄ

KAMIEŃ KOTŁOWY
Kamień mineralny lub kotłowy tworzy się, gdy woda zawiera połączenie twardych minerałów (wapń i magnez), węglanów i siarczanów przy pH obojętnym lub wyższym od obojętnego. Kamień może powodować pęknięcia naprężeniowe i tworzenie porów w kotle oraz może przylegać do sond poziomu i pływaków, powodując zbyt niski lub zbyt wysoki poziom napełnienia zbiornika wody. Kamień można usunąć płucząc roztworem kwaśnym, ale proces ten jest szkodliwy dla wszystkich powierzchni metalowych i może obniżać trwałość eksploatacyjną urządzeń. Oprócz straty czasu i kosztów związanych z wezwaniem
serwisu, usuwanie kamienia może prowadzić do przestoju urządzeń, wpływając negatywnie na sprzedaż.

KOROZJA METALI
Korozja to proces chemiczny, w którym metale ulegają utlenianiu powodując rdzewienie elementów oraz ich rozpad i w końcu awarię kosztownych urządzeń. Szybkość korozji zależy w dużym stopniu od liczby czynników związanych z jakością wody, takich jak
kwasowość (niskie pH), rozpuszczone w wodzie sole korozyjne, stosowany sposób dezynfekcji wody wodociągowej i temperatura pracy. Korozja metali jest
procesem nieodwracalnym i postępującym. Gdy rdza przebije się przez warstwę ochronną metalu, nie będzie jej można całkowicie wyczyścić, usunąć ani przywrócić urządzenia do stanu pierwotnego. Może to powodować kosztowne wizyty naprawcze i znacznie skraca trwałość kosztowych urządzeń.

NIEWŁAŚCIWY SMAK
Jeśli chodzi o espresso, składniki mają zasadnicze znaczenie dla osiągania produktu o najlepszym smaku. Woda o niewłaściwym smaku i brak równowagi minerałów może zmienić smak i aromat. Napoje o doskonałym smaku napędzają biznes, a powracający klienci prowadzą do wzrostu sprzedaży i zysku. Systemy Everpure zapewnią pyszne espresso za każdym razem bez względu na zanieczyszczenia występujące w wodzie zasilającej urządzenia.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.