
Hoshizaki IM-100 NE-HC-C to kostkarka ze zbiornikiem na lód produkująca do 90 kg wysokiej jakości specjalnego lodu w ciągu 24 godzin. Spełniając nawet najbardziej rygorystyczne wymagania higieniczne, te prawdziwie wszechstronne maszyny oferują wiele możliwości zastosowania w segmentach takich jak gastronomia i sektor medyczny. Występuje w wersji chłodzonej powietrzem i produkuję specjalny kształt kostek lodu - cylindry Ø 37 x 45 mm.
Wszystkie kostkarki są wyposażone w elektroniczny system sterowania. Zapewnia to optymalizację procesu wytwarzania lodu, nawet w zmiennych warunkach. Bez dodatkowej pomocy manualnej lub regulacji kostkarki produkują obfite ilości kostek lodu o niezmiennie wysokiej jakości.


POZNAJ KOSTKĘ LODU HOSHIZAKI
Każdy barman powie Ci, jak ważna jest jakość lodu w jego rzemiośle tworzenia warstw smaku i tekstury w szklance koktajlu. Wysokiej jakości alkohole i składniki po prostu proszą się o połączenie z niczym innym, jak tylko z perfekcyjną kostką lodu. Kostki Hoshizaki są niezwykle zwarte, suche, bez smaku, konsekwentnie identyczne i powoli topniejące, pozwalając na właściwe rozcieńczenie - połączenie wszystkiego, czego barman wymaga, jeśli chodzi o estetykę, smak i funkcjonalność lodu.
| WYTRZYMAŁE MATERIAŁY I TRWAŁA KONSTRUKCJA | NISKIE ZUŻYCIE ENERGII | SZEROKI ZAKRES MOŻLIWOŚCI PRODUKCYJNYCH | NAJWYŻSZE STANDARDY HIGIENY I ŁATWA KONSERWACJA | 
|  |  |  |  | 
| Urządzenia są zaprojektowane z myślą o trwałości i posiadają inteligentne dodatki konstrukcyjne, takie jak magnetyczna pompa wodna bez bez bezpośredniego sprzężenia. Element ten zapobiega wyciekom z obiegu wody i zwiększa żywotność urządzenia. | Zastosowanie naturalnego czynnika chłodniczego R290 znacznie obniża ogólne zużycie energii w naszych kostkarkach, jednocześnie zwiększając wydajność produkcji. | Seria IM składa się z kostkarek o wydajności produkcyjnej, w zakresie 22 - 240 kg na dobę. Nasze modele z możliwością układania jednej na drugiej pozwalają na zwielokrotnienie wydajności produkcyjnej nawet do 3 razy! | Zewnętrzne elementy wykonane są ze stali nierdzewnej. Również zamknięty obieg wody zapewnia maksymalną ochronę przed wszelkiego rodzaju zanieczyszczeniami podczas całego procesu produkcji lodu. Wszystkie maszyny Hoshizaki są łatwe w obsłudze, czyszczeniu i konserwacji. | 
3 ELEMENTY CHŁODNICZEJ PERFEKCJI
|  | DOSKONAŁY SMAK Wolne od wszelkich zanieczyszczeń, nasze kostki są doskonałym bezsmakowym środkiem chłodzącym dla wszystkich rodzajów celów kulinarnych, bez uszczerbku dla smaku Twojej kreacji. | 
|  | PERFEKCYJNY KSZTAŁT Każda kostka jest wykonywana indywidualnie przez dedykowany natrysk świeżej wody w obrębie zamkniętej komórki, aby osiągnąć najwyższą możliwą zwartość kostki lodu o idealnym specjalnym kształcie. | 
|  | DOSKONAŁE ROZCIEŃCZENIE Podczas procesu zamrażania ściany komórkowe blokują rozszerzanie się zamarzającej wody ze wszystkich stron. To sprawia, że kostki lodu Hoshizaki są tak wyjątkowo zwarte i twarde, że zapewniają dokładny stopień rozcieńczenia potrzebny do koktajli i long drinków. | 

 
           
                     
                   
                   
                   
                   
                          