CARPIGIANI PASTOCHEF RTL

PROMOCJA
 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
PASTOCHEF 18 RTL PASTOCHEF 32 RTL PASTOCHEF 55 RTL
Wybierz wariant

PASTOCHEF 18 RTL

Maszyna cukiernicza. Urządzenie miksuje, gotuje, pasteryzuje, dojrzewa i przechowuje w idealnych warunkach (HACCP), między innymi bazę do lodów, temperuje czekoladę, przygotowuje przetwory owocowe (dżemy, frużeliny, konfitury) oraz gotowane kremy cukiernicze.
Wydajność modelu 18 RTL: 15 litrów/2 godziny.

Maszyna cukiernicza. Urządzenie miksuje, gotuje, pasteryzuje, dojrzewa i przechowuje w idealnych warunkach (HACCP), między innymi bazę do lodów, temperuje czekoladę, przygotowuje przetwory owocowe (dżemy, frużeliny, konfitury) oraz gotowane kremy cukiernicze.
Wydajność modelu 18 RTL: 15 litrów/2 godziny.

PROMOCJA
pliki do pobrania
CARPIGIANIE PASTOCHEF RTL
Folder PL

pliki do pobrania

CARPIGIANIE PASTOCHEF RTL
Folder PL

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Wydajność Krem kg/cykl
Wydajność Czekolada kg/cykl
Produkcja na 2 godz.
Chłodzenie
Masa
Moc
Zasilanie
PASTOCHEF 18 RTL PASTOCHEF 32 RTL PASTOCHEF 55 RTL
450 mm 658 mm 688 mm
614 mm 716 mm 720 mm
1110 mm 1110 mm 1190 mm
7 - 15 15 - 30 25 - 50
5 - 12,5 7,5 - 25 10 - 40
15 litrów 30 litrów 50 litrów
Woda Woda Woda
150 kg 198 kg 251 kg
2,1 kW 4 kW 5,6 kW
400 V 400 V 400 V

Informacje

Elektroniczny pasteryzator dla Cukiernictwa i Gastronomii
Pastochef RTL miesza, gotuje, pasteryzuje, schładza, dojrzewa i przechowuje w doskonałych warunkach higieni-cznych (HCAP). Znajduje swoje zastosowanie w cukiernictwie, lodziarstwie, pracowniach czekolady oraz punktach gastronomicznych.
Urządzenie posiada 45 w pełni automatycznych programów i 5 wolnych programów. Każdy z nich zawiera typowe temperatury i odpowiednie składy mieszanki dla konkretnych produktów, które mogą być zmieniane w celu spełnienia określonych potrzeb. Duży wyświetlacz zawiera pomocne wskazówki dla stopniowego dodawania składników.

CECHY

TECHNOLOGIA

Urządzenia Pastochef RTL są niezastąpione, jeśli chodzi o użycie automatyzacji w przygotowywaniu produktów i receptur, które zwykle wymagają dużo czasu i pracy ręcznej. Maszyny do pasteryzacji RTL są wyposażone w najnowsze tech nologie opracowane przez CARPIGIANI, takie jak:

• Ogrzewanie i chłodzenie za pomocą suchego systemu „bain-marie bez użycia cieczy chłodniczej i/lub grzewczej. System ten gwarantuje niski pobór mocy oraz wysoką wydajność podczas całego cyklu pracy.

• Mieszadło posiada 8 różnych trybów mieszania, od wolnego do szybkiego, od ciągłego do pracującego w odstępach czasu, aby idealnie wymieszać każdy rodzaj składników.

• Spust posiada podwójne zabezpieczenie oraz funkcję samooczyszczania się podczas zamykania zaworu dla zachowania perfekcyjnego przechowywania produktu w zbiorniku.

PROGRAMY

Cukiernictwo i specjalności cukiernicze
Lody i czekolada
Gastronomia i programy użytkownika

CUKIERNICTWO


18 cykli pracy pozwala na stworzenie podstawowych przepisów na współczesne wyroby cukiernicze:
1. Krem Gotowany 2. Klasyczny Krem Gotowany 3. Delikatny Krem Gotowany 4. Krem czekoladowy  5. Krem Zabaione 6. Krem Cytrynowy  7. Krem Bawarski 8. Cream Pudding (Panna Cotta) 9. Tiramisů 10. Chocolate Bonetto 11. Krem Owocowy 12. Komfitury 13. Frużelina 14. Polewa Owocowa 15. Galaretki 16. Owocowa masa do oblewania 17. Syropy Toppingi 18. Przechowywanie Kremów

SPECJALNOŚCI CUKIERNICZE  


7 programów umożliwiających przygotowanie wyjątkowych ciast i słodyczy (wysoki reżim temperatury w jednostce czasu):
1. Ciasto parzone 2. Ciasteczka Bruttimabuoni 3. Ciasteczka migdałowo-orzechowe 4. Makaroniki (Macaroons) 5. Ciasteczka maślane 6. Fritelle 7. Jogurt

LODY


Cztery programy pasteryzacji i dojrzewania pozawalają na produkcję różnego typu baz (mieszanek) do produkcji lodów:
1. Wysoka pasteryzacja 85°C 2. Indywidualna pasteryzacja w zakresie temp. (65°C-95°C) 3. Baza do Semifreddo 4. Przechowywanie (dojrzewanie)

CZEKOLADA


Dziewięć programów do wyrobów czekoladowych, przeznaczonych do temperowania oraz pracy z każdym rodzajem czekolady:
1. Temperowanie czekolady gorzkiej 2. Temperowanie czekolady mlecznej 3. Temperowanie białej czekolady
4. Temperowanie kremu Gianduia 5. Szybkie temperowanie czekolady

GASTRONOMIA


7 programów dla cateringu i wyrobów gastronomicznych:
1. Pasty gastronomiczne 2. Beszamel 3. Słone, kruche ciasteczka 4. Polenta 5. Sos Bolognese 6. Risotto 7. Delikatny krem śmietankowo-jogurtowy

PROGRAMY UŻYTKOWNIKA


Pasteryzator posiada 5 wolnych programów, pozwalających na stworzenie i przechowywanie własnych cyklów produkcyjnych.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.