CARPIGIANI ECOWIP/G

 
PRODUCENT: Carpigiani
ECOWIP/G

ECOWIP/G

Mała barowa (zaprojektowana do ustawiania na blacie baru) maszyna do bitej śmietany z 2 litrowym zbiornikiem, idealna do barów, kawiarenek i restauracji. Nieskomplikowana, prosta w użyciu i myciu.


Pompa łopatkowa zapewnia wysokie napowietrzenie bitej śmietany. Jest obudowana termoplastikiem, czyli materiałem spełniającym najsurowsze wymagania przepisów higienicznych. Pompę można ponadto łatwo zdemontować w celu dokładnego mycia i sterylizacji. Po wciśnięciu przycisku możemy wydać żądaną ilość bitej śmietany. Biała obudowa z tworzywa sztucznego jest twarda, odporna na wstrząsy i ma elegancki wygląd.

Mała barowa (zaprojektowana do ustawiania na blacie baru) maszyna do bitej śmietany z 2 litrowym zbiornikiem, idealna do barów, kawiarenek i restauracji. Nieskomplikowana, prosta w użyciu i myciu.


Pompa łopatkowa zapewnia wysokie napowietrzenie bitej śmietany. Jest obudowana termoplastikiem, czyli materiałem spełniającym najsurowsze wymagania przepisów higienicznych. Pompę można ponadto łatwo zdemontować w celu dokładnego mycia i sterylizacji. Po wciśnięciu przycisku możemy wydać żądaną ilość bitej śmietany. Biała obudowa z tworzywa sztucznego jest twarda, odporna na wstrząsy i ma elegancki wygląd.

pliki do pobrania
Ubijaczki do bitej śmietany Carpigiani
Folder PL

pliki do pobrania

Ubijaczki do bitej śmietany Carpigiani
Folder PL

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Wydajność
Pojemność zbiornika
Moc
Zasilanie
Masa
ECOWIP/G
220 mm
370 mm
450 mm
105 litrów/godzinę
2 litry
0,5 kW
230 V
23 kg

Informacje

CARPIGIANI ECOWIP/G

Mała barowa (zaprojektowana do ustawiania na blacie baru) 
maszyna do bitej śmietany z 2-litrowym zbiornikiem, idealna do barów, kawiarenek i restauracji. Nieskomplikowana, prosta w użyciu i myciu.
Pompa łopatkowa zapewnia wysokie napowietrzenie bitej śmietany. Jest obudowana termoplastikiem, czyli materiałem spełniającym najsurowsze wymagania przepisów higienicznych. Pompę można ponadto łatwo zdemontować w celu dokładnego mycia i sterylizacji. Opcjonalnie istnieje możliwość zastosowania zbiornika z dodatkowym, odłączalnym pojemnikiem (1,9 l). Po wciśnięciu przycisku możemy wydać żądaną ilość bitej śmietany. Biała obudowa z tworzywa sztucznego jest twarda, odporna na wstrząsy i ma elegancki wygląd.

Właściwości maszyny do bitej śmietany Carpigiani ECOWIP/G
• bezpośredni chłodzenie zbiornika, aby utrzymać temperaturę śmietany +4°C
• pompy wysokiej wydajności można łatwo demontować bez użycia narzędzi, co ułatwia szybkie czyszczenie
• zmienna regulacja stosunku powietrze-śmietana umożliwia ubijanie różnych rodzajów śmietany
• ubijak w jednym elemencie (patent Carpigiani) pracujący w przeźroczystej rurce - łatwy do demontażu i mycia
• dozownik śmietany jest chłodzony aż do jej wylotu, zabezpieczony przed skraplaniem przez zastosowanie specjalnych materiałów syntetycznych; wymienne dysze wylotowe
• ociekacz może być stosowany jako osłona dozownika (przed kurzem, owadami)
• korek spustowy ze zbiornika znajduje się bezpośrednio na zewnątrz - dla ułatwienia procesu mycia i opróżniania zbiornika
• dezynfekcja poprzez przepuszczanie środka dezynfekującego przez elementy mające kontakt ze śmietaną

Wszystkie urządzenia mogą być wyposażone w dodatkowe opcjonalne , łatwe do czyszczenia, wyjmowane pojemniki. 

CECHY

O ŚMIETANIE

Molekuły tłuszczu tworzące śmietanę są osłonięte z zewnątrz tzw. filmem proteinowym. Kiedy molekuły zbliżą się dostatecznie filmy te mają tendencję do łączenia się. W procesie ubijania śmietany cząsteczki zderzają się ze sobą i następuje łączenie tych osłonek, pomiędzy którymi jednocześnie zostają uwięzione cząsteczki powietrza.
Firma Carpigiani w maszynie do bitej śmietany zastosowała pompę, która tłoczy mieszankę poprzez ubijak, przez co następują zderzenia molekuł, a w rezultacie cały proces ubijania śmietany opisany powyżej.

Śmietana jest to po prostu mleko o bardzo dużej zawartości tłuszczu. Jest ona otrzymywana w procesie odseparowania z mleka krowiego. Śmietana otrzymywana poprzez odwirowanie zawiera zwykle do 40 % tłuszczu, ale w niektórych krajach jego zawartość może być nawet nieco wyższa. Śmietana jest surowcem do produkcji masła, serów, ale jednocześnie bardzo ważnym składnikiem lodów i wielu innych produktów. Bita śmietana jest idealną dekoracją wyrobów cukierniczych i lodów, jak również poprawia ich smak. Świeża śmietana używana zazwyczaj w cukiernictwie jest pasteryzowana, dlatego musi być ona przechowywana w temperaturze +4C i nie dłużej niż kilka dni. Dostępna jest również śmietana (UHT), która ma tę zaletę, że może być przechowywana w temperaturze otoczenia przez dłuższy okres.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.