CARPIGIANI ECOWIP/G

 
PRODUCENT: Carpigiani
ECOWIP/G

ECOWIP/G

Mała barowa (zaprojektowana do ustawiania na blacie baru) maszyna do bitej śmietany z 2-litrowym zbiornikiem, idealna do barów, kawiarenek i restauracji. Nieskomplikowana, prosta w użyciu i myciu.

Mała barowa (zaprojektowana do ustawiania na blacie baru) maszyna do bitej śmietany z 2-litrowym zbiornikiem, idealna do barów, kawiarenek i restauracji. Nieskomplikowana, prosta w użyciu i myciu.

pliki do pobrania
Ubijaczki do bitej śmietany CARPIGIANI
Folder j. angielski

pliki do pobrania

Ubijaczki do bitej śmietany CARPIGIANI
Folder j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Wydajność na godzinę
Pojemność zbiornika
Moc
Zasilanie
Masa
ECOWIP/G
220 mm
530 mm
450 mm
35 kg | 105 litrów - średni wzrost objętości o 200%
2 litry
0,5 kW
230 V
23 kg

Informacje

Model ECOWIP/G marki Carpigiani to kompaktowy, profesjonalny automat do bitej śmietany o konstrukcji umożliwiającej ustawienie na blacie. Widoczny na zdjęciu egzemplarz posiada białą, odporną na uderzenia obudowę z tworzywa sztucznego, chłodzony dozownik z przezroczystą osłoną oraz graficzną naklejkę z deserem śmietankowym.


Profesjonalny automat do bitej śmietany Carpigiani ECOWIP/G


Carpigiani ECOWIP/G to kompaktowy, profesjonalny automat do bitej śmietany, idealny do pracy w kawiarniach, cukierniach, restauracjach i barach. Urządzenie przeznaczone jest do ustawienia na blacie i wyposażone w 2-litrowy zbiornik. Pompa łopatkowa zapewnia wysokie napowietrzenie, a prostota obsługi i czyszczenia sprawia, że to niezawodna ubijaczka do bitej śmietany nawet przy dużym obłożeniu. Obudowa z odpornego na uszkodzenia tworzywa sztucznego gwarantuje trwałość i elegancki wygląd.


CECHY


Grafika techniczna przedstawia przekrój poprzeczny automatu do bitej śmietany Carpigiani ECOWIP/G, ukazując wewnętrzną budowę układu ubijania – w tym pompę, rurę ubijającą oraz dozownik. Obraz ilustruje sposób przepływu i napowietrzania śmietany wewnątrz urządzenia

Wydajność

Molekuły tłuszczu tworzące śmietanę są otoczone tzw. filmem proteinowym. Gdy zbliżają się do siebie, te osłony mają tendencję do łączenia się. Podczas ubijania śmietany cząsteczki zderzają się ze sobą, następuje połączenie filmów białkowych, a pomiędzy nimi uwięzione zostaje powietrze – tak właśnie powstaje puszysta konsystencja. Firma Carpigiani zastosowała w tym automacie do bitej śmietany specjalną pompę, która tłoczy mieszankę przez ubijak, intensyfikując zderzenia molekuł i zapewniając idealny efekt ubicia.

Grafika techniczna przedstawia przekrój urządzenia Carpigiani ECOWIP/G, ukazując jednoczęściowy ubijak umieszczony w przezroczystej rurce, wyprowadzony na zewnątrz korek spustowy zbiornika oraz system szybkiego demontażu pompy – wszystkie elementy zaprojektowane z myślą o maksymalnej higienie i wygodzie codziennego użytkowania.

Wygoda

Korek spustowy zbiornika został wyprowadzony na zewnątrz, co ułatwia odprowadzanie skroplin, opróżnianie zbiornika i jego czyszczenie. Pompa o dużej wydajności może być wymieniona bez użycia narzędzi, co znacząco upraszcza konserwację i oszczędza czas. Ubijak w jednym elemencie (opatentowane rozwiązanie Carpigiani), pracujący w przezroczystej rurce, również jest łatwy do demontażu i mycia.

 

 Zbliżenie na dozownik śmietany w automacie Carpigiani ECOWIP/G. Widoczna wymienna dysza wylotowa, przezroczysta osłona pełniąca funkcję ociekacza oraz obudowa wykonana z materiałów syntetycznych zapobiegających skraplaniu. System chłodzenia obejmuje cały dozownik aż do końcówki wylotu, co zapewnia higieniczne warunki i świeżość produktu.

Higiena

Dozownik śmietany jest chłodzony aż do wylotu i zabezpieczony przed skraplaniem dzięki zastosowaniu specjalnych materiałów syntetycznych. Wymienne dysze wylotowe umożliwiają łatwe utrzymanie czystości, a ociekacz może pełnić rolę osłony dozownika. Dezynfekcja odbywa się przez przepuszczenie środka dezynfekującego przez wszystkie elementy mające kontakt ze śmietaną. Pompa o dużej wydajności, która również może być łatwo zdemontowana bez użycia narzędzi, znacznie ułatwia codzienne utrzymanie higieny.

Zbliżenie na panel frontowy automatu do bitej śmietany Carpigiani oraz opcjonalny zestaw końcówek dekoracyjnych. Różnorodne kształty i średnice dysz umożliwiają precyzyjne dozowanie śmietany i tworzenie atrakcyjnych zdobień na deserach oraz wyrobach cukierniczych. Rozwiązanie dedykowane do wszystkich modeli ubijaczek do bitej śmietany Carpigiani.

Końcówki dekoracyjne

Opcjonalny zestaw końcówek do wszystkich modeli ubijaczek do bitej śmietany Carpigiani umożliwia tworzenie dekoracji w różnych kształtach i rozmiarach – idealnych do efektownego wykańczania wyrobów cukierniczych.



 Czym jest bita śmietana i jak się ją produkuje?


Zbliżenie na elegancki deser w szklance, składający się z całych truskawek udekorowanych świeżo ubitą śmietaną i listkiem mięty. Puszysta konsystencja bitej śmietany podkreśla świeżość składników i estetykę podania – efekt możliwy do uzyskania przy użyciu profesjonalnej ubijaczki do bitej śmietany.

Molekuły tłuszczu w śmietanie otoczone są cienkim filmem białkowym. W trakcie ubijania śmietany cząsteczki tłuszczu zderzają się, ich osłony łączą się, a pomiędzy nimi zatrzymywane jest powietrze, co tworzy charakterystyczną strukturę bitej śmietany. W ubijaczce do bitej śmietany Carpigiani proces ten jest zoptymalizowany dzięki precyzyjnemu działaniu pompy i ubijaka.

Śmietana to mleko o wysokiej zawartości tłuszczu, uzyskiwane w procesie odwirowania mleka krowiego. Zwykle zawiera do 40% tłuszczu, choć w niektórych krajach dostępne są wersje jeszcze bogatsze. W gastronomii wykorzystywana jest zarówno śmietana pasteryzowana, wymagająca przechowywania w temperaturze +4°C, jak i śmietana UHT – o dłuższym okresie trwałości, możliwa do przechowywania w temperaturze otoczenia. Bita śmietana to niezastąpiona dekoracja lodów i deserów, która dodatkowo podnosi walory smakowe.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.