16 - 18
16  -  18

CGU poziom zaawansowany listopad

Szkolenie z produkcji lodów poziom zaawansowany


Szkolenie lodziarskie w ramach Carpigiani Gelato University ma postać warsztatów i jest prowadzone na maszynach Carpiagiani.

Szkolenie prowadzi Luca Cappelletti https://www.gelatouniversity.com/en/whoweare/our-instructors w języku angielskim z tłumaczem na język polski.

Program zaawansowany otwiera dostęp do wiedzy z zakresu tworzenia lodów gastronomicznych, lodów z dodatkiem alkoholu, jak również lodów bez dodatku cukru i o niskim indeksie glikemicznym. Dodatkowo program szkolenia przedstawia zasady tworzenia idealnego deseru Semifreddo, przygotowanego na dwóch bazach. Po tym etapie sztuka lodziarska nie ma już tajemnic.


Program:


- lody mleczne i sorbety na bazie alkoholi (m.in. Guinness, Prosecco, Port Wine - wzmiacniane wino portugalskie) 
- lody gastronomiczne (z wykorzystaniem warzyw, serów, ziół, przypraw)
- bilansowanie mieszanek lodowych


Szkolenia odbywają się w Warszawskiej siedzibie Primulatora, w Łomiankach.

Cena: 3200 PLN netto (2900 PLN netto osoba towarzysząca)

W cenie szkolenia zawarte są również:
- Lunch oraz napoje (kawa, herbata, woda)
- Materiały piśmiennicze oraz dydaktyczne niezbędne do tworzenia baz i receptur lodowych
- Certyfikat ukończenia szkolenia
- Fartuch oraz upominek dla każdego uczestnika
- Wszystkie produkty i dodatki do produkcji lodów (mleko, śmietana, owoce itd.)


Wypełniony formularz zgłoszeniowy (tutaj do pobrania) prosimy przesyłać na adres gelato@primulator.pl
Kontakt - Piotr Lamenta: 502 197 689  

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA

Ze względu na dynamicznie zmieniającą się sytuację epidemiologiczną termin szkoleń może ulec zmianie. Gdyby przeprowadzenie szkolenia w proponowanym terminie nie było możliwe z uwagi na obostrzenia związane z epidemią covid-19 nowy termin szkolenia zostanie wyznaczony po zniesieniu tych obostrzeń, z uwzględnieniem dostępności osób przeprowadzających szkolenie.

Z uwagi na sytuację epidemiologiczną w Europie, w tym w szczególności ograniczenia w podróżowaniu, zastrzegamy możliwość zmiany osób przeprowadzających szkolenie.


Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.