Szkolenia i warsztaty lodziarskie, kurs robienia lodów naturalnych - dla obecnych i przyszłych właścicieli lodziarni. Szkolenie z produkcji lodów ma postać warsztatów i jest prowadzone na maszynach do lodów Carpiagiani.
Kliknij na datę w kalendarzu, aby zobaczyć szkolenia.
01 kwiecień
W programie średnio zaawansowanym absolwenci Gelato Carpigiani University uczą się od podstaw tworzenia receptur z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników. Dodatkowo poznają techniki tworzenia sorbetów bez udziału wody, lodów bez laktozy oraz lodów wegańskich. Samodzielnie obliczają i bilansują procentowy udział poszczególnych składników.
02 kwiecień
W programie średnio zaawansowanym absolwenci Gelato Carpigiani University uczą się od podstaw tworzenia receptur z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników. Dodatkowo poznają techniki tworzenia sorbetów bez udziału wody, lodów bez laktozy oraz lodów wegańskich. Samodzielnie obliczają i bilansują procentowy udział poszczególnych składników.
03 kwiecień
W programie średnio zaawansowanym absolwenci Gelato Carpigiani University uczą się od podstaw tworzenia receptur z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników. Dodatkowo poznają techniki tworzenia sorbetów bez udziału wody, lodów bez laktozy oraz lodów wegańskich. Samodzielnie obliczają i bilansują procentowy udział poszczególnych składników.
25 luty
Podczas szkolenia podstawowego przyszli mistrzowie poznają całą filozofię włoskiej sztuki lodziarstwa: czym jest krystalizacja lodów, jak rozpoznawać i tworzyć idealną strukturę i kremistość, a także jakie jest zastosowanie cukrów w produkcji Gelato. Dodatkowo poznają zasady zarządzania przedsiębiorstwem i kalkulację zwrotu inwestycji.
26 luty
Podczas szkolenia podstawowego przyszli mistrzowie poznają całą filozofię włoskiej sztuki lodziarstwa: czym jest krystalizacja lodów, jak rozpoznawać i tworzyć idealną strukturę i kremistość, a także jakie jest zastosowanie cukrów w produkcji Gelato. Dodatkowo poznają zasady zarządzania przedsiębiorstwem i kalkulację zwrotu inwestycji.
27 luty
Podczas szkolenia podstawowego przyszli mistrzowie poznają całą filozofię włoskiej sztuki lodziarstwa: czym jest krystalizacja lodów, jak rozpoznawać i tworzyć idealną strukturę i kremistość, a także jakie jest zastosowanie cukrów w produkcji Gelato. Dodatkowo poznają zasady zarządzania przedsiębiorstwem i kalkulację zwrotu inwestycji.