CGU poziom średnio zaawansowany

Szkolenie cukiernicze lodziarskie CGU  średnio zaawansowany

Szkolenie lodziarskie w ramach Carpigiani Gelato University ma postać warsztatów i jest prowadzone na maszynach Carpiagiani.

Szkolenie prowadzi Luca Cappelletti https://www.gelatouniversity.com/en/whoweare/our-instructors w języku angielskim z tłumaczem na język polski.

W programie średnio zaawansowanym absolwenci Gelato Carpigiani University uczą się od podstaw tworzenia receptur z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników. Dodatkowo poznają techniki tworzenia sorbetów bez udziału wody, lodów bez laktozy oraz lodów wegańskich. Samodzielnie obliczają i bilansują procentowy udział poszczególnych składników. Przygotowują również trzy bazy z jednej, wykorzystując pasty z żółtek i czekolady oraz kakao.


Program:

  • lody Gelato – tworzenie receptur od zera z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników
    najwyższej jakości sorbety bez udziału wody
  • lody bez laktozy
  • lody wegańskie
  • obliczanie receptur – bilansowanie procentowe składników
  • trzy bazy w jednej: jak przygotować bazę śmietankową, żółtą i czekoladową używając tylko bazy białej?

Szkolenia odbywają się w Warszawskiej siedzibie firmy Primulator, w Łomiankach.

Cena: 3200 PLN netto (2900 PLN netto osoba towarzysząca)

W cenie szkolenia zawarte są również:
- Lunch oraz napoje (kawa, herbata, woda)
- Materiały piśmiennicze oraz dydaktyczne niezbędne do tworzenia baz i receptur lodowych
- Certyfikat ukończenia szkolenia
- Fartuch oraz upominek dla każdego uczestnika
- Wszystkie produkty i dodatki do produkcji lodów (mleko, śmietana, owoce itd.)

Wypełniony formularz zgłoszeniowy (tutaj do pobrania) prosimy przesyłać na adres gelato@primulator.pl
Kontakt - Piotr Lamenta: 502 197 689  

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA

Ze względu na dynamicznie zmieniającą się sytuację epidemiologiczną termin szkoleń może ulec zmianie. Gdyby przeprowadzenie szkolenia w proponowanym terminie nie było możliwe z uwagi na obostrzenia związane z epidemią covid-19 nowy termin szkolenia zostanie wyznaczony po zniesieniu tych obostrzeń, z uwzględnieniem dostępności osób przeprowadzających szkolenie.

Z uwagi na sytuację epidemiologiczną w Europie, w tym w szczególności ograniczenia w podróżowaniu, zastrzegamy możliwość zmiany osób przeprowadzających szkolenie.


Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.