13 -13
13 -13

Jesień ze szkoleniami Carpigiani Gelato University

Szkolenie z produkcji lodów rzemieślniczych Carpigiani Gelato Univeristy

Wracamy z jesiennym cyklem szkoleń z produkcji lodów rzemieślniczych!

W dniach 17-19 października podczas szkolenia podstawowego przyszli mistrzowie poznają całą filozofię włoskiej sztuki lodziarstwa: czym jest krystalizacja lodów, jak rozpoznawać i tworzyć idealną strukturę i kremistość, a także jakie jest zastosowanie cukrów w produkcji Gelato. Dodatkowo poznają zasady zarządzania przedsiębiorstwem i kalkulację zwrotu inwestycji.
Szkolenie prowadzi maestro Carpigiani Gelato University - Alberto Massensini.

Więcej informacji: TUTAJ

W dniach 12-14 grudnia odbędzie się szkolenie na poziomie średnio zaawansowanym.

W programie średnio zaawansowanym absolwenci Gelato Carpigiani University uczą się od podstaw tworzenia receptur z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników. Dodatkowo poznają techniki tworzenia sorbetów bez udziału wody, lodów bez laktozy oraz lodów wegańskich. Samodzielnie obliczają i bilansują procentowy udział poszczególnych składników. Przygotowują również trzy bazy z jednej, wykorzystując pasty z żółtek i czekolady oraz kakao.

Więcej informacji: TUTAJ

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.