28
28

#czasnaGelato

Rozpoczynamy #czasnaGelato - cykl warsztatów, szkoleń i konkursów dla lodziarni.

Początek roku obfituje u nas w wydarzenia, których wspólnym czynnikiem jest gelato. Włoskie GELATO zawierają mniej tłuszczu niż typowe lody (ICE CREAM), są mniej napowietrzone i mają wyższą temperaturę serwowania. W związku z tym zapewniają  większe doznania smakowe, ponieważ tłuszcze nie blokują receptorów smakowych. Jest ich również więcej w porcji (mniejsze napowietrzenie) oraz kubki smakowe są bardziej wyczulone na smak, ponieważ nie blokuje ich niska temperatura. Nie zapominajmy też, że zawierają mniej kalorii do spalenia!


19-21 marca



Szkolenie lodziarskie CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY - POZIOM PODSTAWOWY.
Szkolenie prowadzi Luciano Ferrari w języku polskim.
Szkolenie odbywa się w Warszawskiej siedzibie.

Więcej informacji tutaj


24 marca



Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych.
Dołącz do nas i skosztuj smaku Tiramisù, który został oficjalnym smakiem edycji 2019 r.

Więcej informacji tutaj


9 kwietnia



Warsztaty lodowe, które poprowadzi technolog lodziarstwa i cukiernictwa, szef szkoleń międzynarodowego uniwersytetu dla mistrzów Gelato - Carpigiani Gelato University - Luciano Ferrari. Warsztaty odbędą się w łódzkiej siedzibie firmy Primulator.

Więcej informacji tutaj


11 kwietnia



Konkurs dla lodziarni Gelato Festival Challenge. Konkurs, w którym zwycięski smak lodów pozwoli na udział w Europejskim Finale we Włoszech w 2020 r. oraz walkę o tytuł „WORLD’S BEST GELATO!” w 2021 r. wraz z innym finalistami Gelato Festival Challenge wybranymi w pozostałych krajach.
Eliminacje odbywają się w łódzkiej siedzibie.

Więcej informacji tutaj


24-26 kwietnia



Szkolenie lodziarskie CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY -  POZIOM ŚREDNIO ZAAWANSOWANY.
Szkolenie prowadzi Luciano Ferrari w języku polskim.
Szkolenie odbywa się w Warszawskiej siedzibie.

Więcej informacji tutaj


#CZASNAGELATO

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.