28
28

Wyniki konkursu Gelato festival world masters 2023

28 marca 2023 roku w konkursie GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS 2023 w Łodzi zmierzyło się 15 mistrzów cukiernictwa prezentując swoje konkursowe lody. Zwycięski smak lodów pozwoli na udział w polskim finale w 2025 roku podczas Carpigiani Day oraz walkę o tytuł w finale Światowym również w 2025 r. wraz z innym finalistami GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS wybranymi w pozostałych krajach. W jury konkursowym zasiedli:

Pani Monika Soszyńska-Masny - Redaktor Naczelna Przegląd Piekarski i Cukierniczy
Pani Aleksandra Sowa - Mistrzyni Cukiernictwa z Cukiernia Sowa
Pan Paweł Małecki – Mistrz Cukiernictwa z Cukiernia Sowa
Pan Janusz Profus - Maestro Czekolady E. Wedel

Wyniki:

1. Tomasz Szypuła
Lodziarnia Szypuła - 1974 - Baborów
Smak konkursowy: Hyćka - Kwiaty i owoce czarnego bzu

2. Adam Marszałek
Lodziarnia Cocoart's Łódź
Smak konkursowy: Wędzona czekolada

3. Wioletta Gbiorczyk

Lodziarnia Mleczna Radom
Smak konkursowy: Biscotto alla mandorla

Serdeczne gratulacje dla wszystkich uczestników, a zwycięzcom życzymy powodzenia w dalszych etapach konkursu!

Oficjalna strona festiwalu: gelatofestival.com

GALERIA

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.