09
09

LODOWE INSPIRACJE


Witaj w świecie lodowych inspiracji, w którym dzięki różnorodnym dodatkom i wykorzystaniu urządzeń Carpigiani, możesz kreować nieskończoną liczbę wyjątkowych deserów Soft Serve. Otwieramy przed Tobą drzwi do krainy łączącej składniki najwyższej jakości z nieograniczonymi możliwościami jakie daje opatentowana technologia Carpigiani STAR.

Soft gelato popularnie nazywane w wielu krajach lodami włoskimi, znane są już od lat 30. XX wieku. Lody typu soft wytwarzane są w niższej temperaturze (-7°C; -9°C), niż zwykłe lody rzemieślnicze (-5°C; -7°C), a podczas procesu produkcji uzyskują napowietrzenie sięgające 80%, dzięki czemu uzyskują charakterystyczną kremową konsystencję.



Duża ilość powietrza w lodach obniża odczuwalność zimna, a zwiększa wyrazistość smaku. Proces przygotowania soft gelato nie wymaga dużej powierzchni w lokalu oraz posiadania laboratorium lodowego, dlatego inwestycja w nowy koncept lub wprowadzenie lodów włoskich do oferty już istniejącego punktu gastronomicznego jest bardzo proste i nie generuje dużych nakładów finansowych. Celem tego przewodnika jest przedstawienie przedsiębiorcom ciekawych i oryginalnych pomysłów na wzbogacenie oferty soft gelato o rozwiązania, które można wykorzystać w każdym punkcie gastronomicznym. Wykorzystując wyjątkowe urządzenia Carpigiani wraz z opatentowanym systemem końcówek STAR, otrzymujemy nieograniczone możliwości do tworzenia prostych, a zarazem niebanalnych deserów. Obecne trendy pokazują, że lody włoskie powracają w odświeżonej formie i zyskują coraz większą popularność w wielu krajach na świecie.



Primulator od początku swojego istnienia wyznacza kierunki i prezentuje nowoczesne spojrzenie na gastronomię. Dzięki współpracy z największymi producentami dostarcza najlepsze rozwiązania biznesowe dla swoich klientów. Primulator od lat współpracuje z Carpigiani, najbardziej uznanym producentem urządzeń do produkcji lodów na świecie. Firma Carpigiani powstała w 1946 roku we Włoszech i od samego początku istnienia kładzie nacisk na innowacyjne podejście do produkowanych maszyn i zastosowanych w nich technologii. Dzięki ciągłemu rozwojowi usług i procesów produkcji stała się liderem na rynku, wyznaczając nowe trendy. Mamy nadzieję, że niniejszy folder będzie dla Państwa wsparciem przy kreowaniu własnych deserów i dostarczy olbrzymiej dawki inspiracji.


Pomysły na nowe desery dla maszyn do lodów włoskich


POBIERZ FOLDER

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.