18
18

Eliminacje Mistrzostw Polski Brewers Cup - Wyniki

17 stycznia w łódzkiej siedzibie odbył się drugi etap eliminacji do SCA Mistrzostw Polski Brewers Cup 2019.

Primulator jest oficjalnym sponsorem sprzętu Mistrzostw Polski Brewers Cup 2019.

16 zawodników zmierzyło się podczas rundy Compulsory w Łodzi.

Dwa najlepsze wyniki dostały się do Finału, który odbędzie się 9-10 lutego podczas Warsaw Coffee Festival 2019.


Oficjalne wyniki:

1. miejsce: Paweł Świderski - 72,25 pkt. - Finalista Mistrzostw Polski Brewers Cup 2019
2. miejsce: Michał Petrykowski - 69,92 pkt. - Finalista Mistrzostw Polski Brewers Cup 2019
3. miejsce: Piotr Jeżewski - 68,75 pkt.
4. miejsce: Łukasz Gałęcki - 68,42 pkt.
5. miejsce: Michał Ciupiński - 67,92 pkt.
6. miejsce: Piotr Mróz - 67,83 pkt.
7. miejsce: Sławek Saran - 67,17 pkt.
8. miejsce: Kuba Świątek - 66,33 pkt.
9. miejsce: Tomasz Gajda - 65,83 pkt.
10. miejsce: Agnieszka Rojewska - 65,75 pkt.
11. miejsce: Mikołaj Bielawski - 65,42 pkt.
12. miejsce: Roman Panasiuk - 64,75 pkt.
13. miejsce: Zuzia Szklarczyk - 64,67 pkt.
14. miejsce: Roman Kluiz - 63,25 pkt.
15. miejsce: Dominika Piotrowska - DQ


O perfekcyjnie zmieloną kawę zadbał młynek do kawy
Mahlkönig EK43.
Mahlkönig EK 43 to wyjątkowy młynek do kawy w ofercie niemieckiego giganta. Najbardziej pożądane urządzenie do mielenia kawy na Świecie. Wyjątkowość EK 43 polega na tym, że jest to najdokładniejszy młynek dostępny na rynku. Badania wykazały, że różnice miedzy drobinami są najmniejsze. Dzięki niedużej wielkości i powtarzalności drobin można osiągnąć bardzo wysoki poziom ekstrakcji (czyli wydobycia pożądanych związków z kawy) – powyżej 20% bez otrzymania nieprzyjemnej goryczy. Wyższa ekstrakcja oznacza, że kawa ma więcej smaków, aromatów i jest bardziej słodka. Mahlkonig EK 43 to również młynek bardzo uniwersalny. Można go stosować nie tylko do mielenia kawy, ale także do przypraw. Ma bardzo duży zakres grubości mielenia od espresso, czy nawet do kawy po turecku aż do kawy przelewowej. Zmiana ustawień przebiega bardzo szybko. Jest to idealne rozwiązanie do kawiarni i palarni kawy. Z perspektywy palarni istotną cechą tego młynka będzie również jego wydajność. W zależności od grubości mielenia waha się między 1200, a 1500 gram na minutę.


O najwyższą jakość wody zadbały oficjalne systemy uzdatnia wody Everpure MRS-600.
System odwróconej osmozy MRS-600 w zasadniczy sposób redukuje straty wody i zużywa mniej energii, zapewniając jednocześnie najwyższej jakości wodę przy niższych kosztach i wyższej wydajności. Konfigurowalne systemy odwróconej osmozy o wysokiej wydajności i o przepływie nominalnym 2270 litrów na dzień. Konwencjonalny system odwróconej osmozy może wymagać pięciu objętości wody do wytworzenia jednej objętości wody docelowej. Pozostałe cztery objętości są usuwane do kanalizacji. Systemy MRS-600HE tracą jedynie niewielką część całkowitej objętości, odwracając relację wskaźnika odpadu do produktu wody pochodzącej z odwróconej osmozy. Przy średnim odzysku na poziomie 78% system MRS-600HE traci jedynie około 1/4 filiżanki wody na każdą filiżankę zaparzonej kawy. Konwencjonalne systemy odwróconej osmozy (20% odzysku) natomiast usuwają do kanalizacji cztery objętości wody na każdą objętość wyprodukowanej kawy.


O precyzyjną i powtarzalną temperaturę wody zadbały oficjalne warniki marki Bunn.
BUNN H3 Element to warnik o kompaktowych kształtach dedykowany do miejsc, gdzie najważniejsza jest precyzja, stabilność i powtarzalność. Dzięki zastosowanym systemom optymalizacji zużycia energii, warnik charakteryzuje się niskim zużyciem prądu. Urządzenie daje możliwość ustawienia temperatury wody w przedziale 15,6 – 96 stopni Celsjusza, dzięki czemu zwiększa się jego elastyczność zastosowań. Nowoczesny desing, stabilność i precyzja to cechy które charakteryzują BUNN H3 Element.

 

 

 


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.