0808
08 -08

Szkolenie cukiernicze z Marcinem Zychem

8 Lutego zapraszamy do krakowskiego oddziału na pokaz z wykorzystaniem maszyny cukierniczej Carpigiani Pastochef RTL oraz młyna kulowego do produkcji kremów Selmi Micron. Pokaz poprowadzi nasz technolog - Marcin Zych.


Maszyna cukierniczaNowy, ulepszony Pastochef RTL to już piąta generacja wielofunkcyjnej maszyny cukierniczej firmy Carpigiani. Urządzenie  miesza, gotuje, pasteryzuje, dojrzewa i przechowuje w idealnych warunkach (HACCP), między innymi bazę do  lodów, temperuje czekoladę, przygotowuje przetwory owocowe (dżemy, frużeliny, konfitury) oraz gotowane kremy cukiernicze. 

Młyn kulowy do produkcji kremówBędzie to również okazja do zapoznania się z młynem kulowym Selmi Micron.
Micron został zaprojektowany do produkcji rozcieranych kremów, past orzechowych do lodów, nadzień do pralin czy innych wyrobów cukierniczych, które nie zawierają wody. Maszyna jest wyposażona w system chłodzenia z możliwością regulacji w celu zabezpieczenia maszyny przed przegrzaniem z powodu tarć w trakcie rozcierania produktów - dzięki temu zachowujemy niezmienione właściwości organoleptyczne kremów. Cyrkulacja produktu w czasie cyklu pracy jest utrzymywana przez podwójna pompę wolumetryczną. Cylinder jest również wyposażony w możliwość podgrzewania w celu utrzymania produktów tłustych w stanie płynnym, w razie przerw w pracy maszyny.

Program:

Carpigiani PASTOCHEF:

•             Jogurt

•             Panna cotta

•             Krem cytrynowy

•             Owoce w żelu do lodów/ gofrów

•             Czekolada do picia

•             Krem cukierniczy waniliowy

•             Owoce w żelu do ciast do zapiekania

Selmi Micron

•            Krem pistacjowy

 •           Pasta pistacjowa

Miejsce:

Primulator Kraków
ul. Pocieszka 11
31-408 Kraków

 Godzina: 10:00-16:00

Warunkiem uczestnictwa jest rezerwacja, pod nr tel. 510 215 511

Dojazd:

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.