2424
24 -24

Prezentacja lodowa

Zapraszamy na pokazy lodowe, które poprowadzi nasz technolog cukierniczy Marcin Zych.

Prowadzący przez lata wyspecjalizował się w produkcji lodów rzemieślniczych oraz uruchamiał procesy i wdrażał technologię w kilkudziesięciu lodziarniach na terenie kraju, a także za granicą. Podczas prezentacji będzie można zapoznać się z technologią stosowaną do produkcji lodów rzemieślniczych. W trakcie prezentacji uczestnicy w praktyczny sposób będą pracować na laboratoriach do lodów Carpigiani, urządzeniach do produkcji kremów Selmi i szokówkach Icematic.

Gotowe produkty będą wyeksponowane w witrynach do lodów IFI. Prezentacje lodowe to również okazja do zapoznania się z najważniejszymi kwestiami związanymi z otwarciem i prowadzeniem lodziarni: jak dobrać receptury i czym się kierować podczas wyboru maszyn do lodów? Całości dopełni degustacja przygotowanych wcześniej lodów.


 PROGRAM:


  • Możliwości urządzeń Carpigiani
  • Najnowsze rozwiązania technologiczne
  • Przykładowe kalkulacje w produkcji lodów
  • Podstawy produkcji wraz z ich wykonaniem
  • Koncepty lodziarskie
  • Kierunki rozwoju
  • Degustacja wyprodukowanych lodów

Prowadzący:


Marcin Zych


Termin:


24 listopada 2021


Miejsce:


PRIMULATOR, ul. Lodowa 128, Łódź


Czas:


9.00 – 13.00


WARSZTATY BEZPŁATNE.

Prosimy o przesyłanie zgłoszeń zawierających m.in.: Imię i nazwisko, nazwę firmy, nr telefonu, adres email korzystając z formularza online.

Zapisz się na wydarzenie - kliknij tutaj

Z uwagi na ograniczoną ilość miejsc o udziale w warsztatach decyduje kolejność Zgłoszeń. Uczestnicy otrzymają potwierdzenie zgłoszenia i uczestnictwa.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.