2323
23 -23

Prezentacja cukiernicza

Zapraszamy na pokazy cukiernicze, które poprowadzi nasz mistrz cukiernik i doradca technologiczny Marcin Zych.


Podczas prezentacji będzie można zapoznać się z technologią stosowaną do produkcji kremów i past na bazie czekolady, owoców, a także orzechów. Pokażemy proces produkcji kremów zaczynając już od przygotowania surowców kończąc na finalnym produkcie. Wszystko zostanie przygotowane na urządzeniach marek Selmi i Carpigiani - niekwestionowanych liderów w produkcji i sprzedaży maszyn rzemieślniczych do obróbki i przetwarzania wyrobów cukierniczych.


Prezentacja będzie również okazją do zapoznania się z najnowszymi trendami w lodziarstwie rzemieślniczym.

Zaprezentujemy również koncept SOFT SERVE, czyli najnowszą technikę przygotowywania i prezentacji tradycyjnych lodów włoskich.


 PROGRAM:


  • Przygotowanie orzechów do produkcji kremów i draży.
    Przedstawimy prosty sposób na zachowanie powtarzalności i zautomatyzowanie procesu prażenia.

  • Produkcja kremów.
    Omówienie procesu technologicznego produkcji kremów czekoladowych, do lodów i pasty orzechowej. Na koniec przedstawimy kalkulację rentowności inwestycji.

  • Krem i frużelina owocowa.
    Prezentacja i omówienie walorów własnej produkcji.

  • Nowe trendy w lodziarstwie rzemieślniczym.
    Soft Serve - lody włoskie w nowym wydaniu

Prowadzący


Marcin Zych


Termin:

23 listopada 2021


Miejsce:


PRIMULATOR, ul. Lodowa 128, Łódź


Czas:


9.00 – 13.00


WARSZTATY BEZPŁATNE.

Prosimy o przesyłanie zgłoszeń zawierających m.in.: Imię i nazwisko, nazwę firmy, nr telefonu, adres email korzystając z formularza online.

Zapisz się na wydarzenie - kliknij tutaj

Z uwagi na ograniczoną ilość miejsc o udziale w warsztatach decyduje kolejność Zgłoszeń. Uczestnicy otrzymają potwierdzenie zgłoszenia i uczestnictwa.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.