2830
28 -30

Polagra 2020

Zapraszamy do odwiedzenia stoiska firmy Primulator podczas targów Polagra, które odbędą się w Poznaniu w dniach 28 - 30 września 2020.

Zaprezentujemy m.in. najnowsze trendy i rozwiązania w branży cukierniczej, lodziarskiej, jak i  gastronomicznej oraz kawowej. 

Spotkanie z nami będzie nie tylko okazją do bliższego poznania prezentowanych urządzeń, lecz przede wszystkim, możliwością zapoznania się z technologią i praktycznym wykorzystaniem poszczególnych rozwiązań w budowaniu obecnych i kreowania Państwa nowych biznesów.  


Primulator Higiena

Istotną częścią naszego stoiska będzie premiera pierwszego na Świecie systemu CleanTech firmy Meritech, który całkowicie automatycznie i bezdotykowo myje ręce, jak i całe dłonie. W trakcie 12 sekundowego cyklu mycia urządzenia Meritech usuwają 99,9% niebezpiecznych patogenów - więcej informacji tutaj.

Dodatkowo serdecznie zapraszamy na szereg warsztatów, prezentacji i szkoleń, które przygotowaliśmy dla Państwa na naszym stoisku wspólnie z Grupą MTP.

W związku z obecną sytuacją i w celu zapewnienia bezpieczeństwa, monitorowania ilości uczestników oraz zachowania najwyższych standardów – zapraszamy do wcześniejszego przesyłania zgłoszeń na warsztaty w podanych linkach poniżej.


Warsztaty


Warsztaty lodowe i cukiernicze

Poniedziałek 28.09 | godzina 11-12

Zapisz się na warsztaty lodowe tutaj!

Podstawy produkcji lodów – dobór surowców i tworzenie receptur, a także omówienie procesu pasteryzacji i jego wpływu na smak lodów. 

Warsztaty będą oparte na formule zajęć najstarszej szkoły lodziarstwa Carpigiani Gelato Universtity. Podczas warsztatów będziemy omawiać szczegółowy wybór surowców, od tych naturalnych po korzystanie z gotowych komponentów.

Zajęcia zaczną się od omówienia teorii przygotowywania bazy do produkcji lodów, przedstawione zostaną zasady pasteryzacji. Finalna częścią zajęć będzie przygotowanie dwóch smaków lodów. Po warsztatach każdy uczestnik, będzie umiał ocenić prawidłową strukturę, smak i konsystencje idealnych lodów. 


Wtorek 29.09 | godzina 11-12

Podstawy produkcji czekolady i tworzenie pracowni rzemieślniczej.

Na warsztatach omówione będą  procesy przygotowania czekolady. Przedstawimy koncepcje Bean to bar – czyli drogę jaką musi przejść ziarno kakaowca od pierwszej fazy wypalania do momentu kiedy otrzymujemy gotowy produkt. Na zajęciach pokażemy jak prawidłowo temperować  czekoladę, aby miała odpowiednie właściwości wizualne i smakowe.


Środa 30.09 | godzina 11-12

Nowe trendy w produkcji i ekspozycji lodów.

Na Warsztatach zostaną omówione nowe trendy dotyczące produkcji lodów i finalnych produktów, które możemy z nich tworzyć. Przedstawimy lody typu Cassatta, które robią olbrzymie wrażenie wizualne i znacząco zwiększają food cost. Pokażemy nowe rozwiązania w pakowaniu lodów na wynos, które w ostatnim okresie znacząco zyskują na popularności i stają się dobrą alternatywą do tradycyjnych form sprzedaży


Warsztaty Food'owe 

Poniedziałek 28.09  | godzina 13-14

Zapisz się na warsztaty food'owe tutaj!

Jak zarabiać więcej na pieczywie? Wprowadzenie wyjątkowej oferty gastronomicznej do piekarni, cukierni i kawiarni. 

Warsztaty będą miały mocno praktyczny charakter.  Pokażemy jak w krótkim czasie przy pomocy jednego pieca możemy zwiększyć food cost w piekarni, cukierni i kawiarni. Warsztaty będą inicjowały burzę inspiracji i pokażą uczestnikom jak wprowadzenie niewielkiej dodatkowej oferty wpłynie na rozwój lokalu.


Wtorek 29.09 | godzina 13-14

Urozmaicenie  oferty lokali o małych powierzchniach. Wykorzystanie kuchni centralnej w usprawnieniu procesów tworzenia sieci gastronomicznej. 

Dla osób prowadzących lokale o małych powierzchniach, które nie chcą wprowadzać ograniczeń w ofercie, przedstawimy koncepcje kuchni centralnej. Jest to również idealne rozwiązanie dla firm, które już mają centralną produkcję, a chcą znaleźć dodatkowe


Środa 30.09 | godzina 13-14

Dedykowane menu – intuicyjna forma. Szybkie wdrażanie personelu i skrócenie czasu obsługi. 

Na warsztatach pokażemy rozwiązania, które pozwalają w łatwy sposób wdrożyć nowy personel do pracy, a także skrócą czas obsługi gości lokalu. Razem z uczestnikami stworzymy menu, które w prosty i szybki sposób będzie mogło zostać wdrożone w nowym lokalu. 


Warsztaty kawowe 

Poniedziałek 28.09 | godzina 15-16

Zapisz się na warsztaty kawowe tutaj!

Jak wypalić idealne ziarno? Podstawy roasting’u – w jakich branżach możemy wykorzystać piec i  co na tym zyskamy? 

Na warsztatach omówimy proces wypalania ziarna. Przedstawimy zasady, które w procesach wypalania mają wpływ na smak i aromat ziaren. Dużo poświęcimy omówieniu działania pieca i możliwości wykorzystania go w różnych branżach poza kawową.


Wtorek 29.09 | godzina 15-16

Ekspres Automatyczny czy tradycyjny kolbowy? Czym kierować się przy wyborze ekspresu do piekarni, lodziarni czy cukierni? 

Przedstawimy różnice i cechy ekspresów tradycyjnych oraz automatycznych. Dokładnie zostaną omówione potrzeby i specyfikacje lokali, pod kątem doboru ekspresu. Uczestnicy warsztatu dowiedzą się jakie zagrożenia wynikają z źle dobranego ekspresu.


Środa 30.09 | godzina 15-16

Nowe trendy w branży kawowej. Wpływ działań CSC na branże. 

Na warsztacie uczestnicy dowiedzą się co to jest Convenience Store Concept. Poznają nowe trendy i   wpływ CSC na branże kawową. Przedstawione zostaną nowe technologie i możliwości ekspresów automatycznych.

Pawilon 5/ stoisko 116


Lokalizacja targów:

 Międzynarodowe Targi Poznańskie sp. z o.o.
Głogowska 14
60-734 Poznań

Godziny otwarcia:

28.09: 09:00 - 17:00
29.09: 09:00 - 17:00
30.09: 09:00 - 17:00

Szczegółowe informację na temat wytycznych higienicznych i zachowywanych zasad bezpieczeństwa na stronie targów
www.polagra.pl

Bilet wstępu: Tylko Online

Zgodnie z aktualnymi zaleceniami Głównego Inspektoratu Sanitarnego w trakcie targów nie będzie prowadzona sprzedaż biletów w kasach.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.