IRINOX ICY

PROMOCJA
 
PRODUCENT: IRINOX
Wybierz wariant
ICY S ICY M ICY L
Wybierz wariant

ICY S

IRINOX ICY to najbardziej opłacalna szokówka w swojej kategorii. Żaden inny produkt w tej kategorii nie daje takich samych rezultatów. Natychmiast docenisz technologię Irinox, ponieważ ma wszystko, czego potrzebujesz, w najniższej cenie.

IRINOX ICY to najbardziej opłacalna szokówka w swojej kategorii. Żaden inny produkt w tej kategorii nie daje takich samych rezultatów. Natychmiast docenisz technologię Irinox, ponieważ ma wszystko, czego potrzebujesz, w najniższej cenie.

PROMOCJA
pliki do pobrania
IRINOX ICY
Folder PL

pliki do pobrania

IRINOX ICY
Folder PL

specyfikacja

MODEL
Szerokośc
Głębokość
Wysokość
+90°C>+3°C
+90°C>-18°C
Moc
Zasilanie
ICY S ICY M ICY L
765 mm 765 mm 765 mm
804 mm 884 mm 884 mm
895 mm 1568 mm 1944 mm
18 kg na cykl 38 kg na cykl 50 kg na cykl
15 kg na cykl 35 kg na cykl 45 kg na cykl
1,3 kW 2,7 kW 4,1 kW
230 V 400 V 400 V

KOSZTY

ICY to najbardziej
opłacalna szokówka
w swojej kategorii.

Żaden inny produkt w tej kategorii
nie daje takich samych rezultatów.

Natychmiast docenisz technologię Irinox, ponieważ ma wszystko, czego potrzebujesz, w najniższej cenie.


Technologia Irinox to:
1. Bezpieczeństwo żywności: szokowy system chłodzenia
jest tak efektywny, że zapobiega rozprzestrzenianiu się
bakterii;
2. Wydajność nie do pobicia: zawrotna prędkość oraz
precyzja temperatur;
3. Trwałość: ICY sprawia, że żywność zachowuje świeżość oraz utrzymuje ją w stanie nie zmienionym.

ICY to więcej jakości w niższej cenie.
To ma sens!

PROSTOTA

ICY jest najprostszy w użyciu!

Nie potrzebujesz instrukcji i nie marnujesz czasu:
ICY jest intuicyjny i szybki do zaprogramowania.


Nauczenie się jego obsługi jest jasne jak słońce
i zajmuje tylko kilka sekund. Kontrolki ekranu
dotykowego są intuicyjne i łatwe w obsłudze. Cztery główne funkcje kontrolowane są ze strony głównej, gdzie dostępne są również wszystkie inne pozycje. Uruchomienie maszyny to tylko trzy proste kroki. Co więcej, przyciski z obrazkowymi ikonami ułatwiają wykonywanie różnych czynności i czynią je prostszymi do zapamiętania.

ICY jest prosty, jasny i logiczny; tak łatwy w obsłudze jak Twój smartfon!

SZYBKOŚĆ

ICY jest najszybszy w kuchni, cukierni i lodziarni!

Przyśpiesza proces chłodzenia, zwiększając tym samym produktywność.


ICY jest najszybszą chłodziarką szokową w swojej kategorii. W ultra krótkim czasie schładza i szokowo zamraża ryż, makarony, zupy, ryby, mięso i lody
o 30 % szybciej niż inne tego typu urządzenia.
Robi to niskim kosztem energii, jednocześnie zachowując wszystkie organoleptyczne
właściwości pożywienia. Szybkie cykle urządzenia pozwalają Ci na lepszą organizację produkcji w kuchni, optymalizację procesu przygotowania żywności oraz zwiększają wydajność personelu.

ICY spłaca się cennym czasem, który dzięki
niemu zaoszczędzisz.

DZIAŁANIE

ICY to natychmiastowa świeżość dla Twoich produktów żywnościowych!

Ta szokówka zamraża jedzenie, nawet to gorące, wyjęte prosto z pieca. Zasada działania chłodziarki polega na usuwaniu ciepła z żywności w najszybszy możliwy sposób. Cykle chłodzenia oraz mrożenia szokowego są ultra szybkie, dzięki czemu w nienaruszonym stanie zachowywane są: zapach, struktura, kolory oraz wartości odżywcze pożywienia.


Ultra szybkie chłodzenie!
Cykle chłodzenia obniżają temperaturę
w środku jedzenia do +3°C, szybko przechodząc przez zakres temperatur wysokiego ryzyka (od +40°C do +10°C), w którym to zakresie bakterie rozmnażają się najszybciej i powodują naturalne starzenie się produktu. ICY ma dwa dedykowane cykle chłodzenia: delikatny +3°C, który nadaje się do najbardziej delikatnych
produktów, takich jak musy, kremy, ryby, ryż, warzywa (czyli żywności o małej gęstości); silny +3°C, który nadaje się do tłustych, ciężkich lub pakowanych produktów, takich jak mięso, zupy i sosy.

Mrożenie szokowe!
Cykle zamrażania zmieniają wilgotność w żywności w mikrokryształy, zachowując strukturę oraz jakość tej żywności na dłużej. ICY ma 2 cykle zamrażania szokowego: delikatny delikatny -18°C, podzielony na dwa etapy (jeden w dodatniej i jeden w temperaturze ujemnej), nadaje się do wypieków i chleba; silny -18°C szybko i głęboko zamraża średnio duże kawałki do -18°C w rdzeniu, przy temperaturze powietrza sięgającej -40°C. Idealny także do stabilizacji struktury lodów.

  

 


Stworzony przez zespół projektantów, ICY odznacza się niezwykłą jakością szczegółów konstrukcyjnych, ujawniając renomowaną jakość technologiczną szokówek firmy Irinox.


W celu zagwarantowania najlepszych osiągów i najwyższej wydajności ICY zawiera IrinoxBalanceSystem®: główne elementy układu chłodzenia (sprężarka, parownik, skraplacz i wentylatory) są idealnie dopasowane do rozmiarów, zapewniając zbalansowaną wentylację i wilgotność wewnątrz komory, niezbędną dla zachowania struktury żywności oraz jej organoleptycznych właściwości.


ICY spełnia swoją wydajność i jest zawsze skuteczny, nawet przy pełnej pojemności. Jest wyposażony w urządzenie Multi Rack® - opatentowany, regulowany uchwyt na tace, który podwaja liczbę tac dla każdego modelu. Odległość między tacami jest łatwo regulowana, co poprawia dystrybucję powietrza i równomiernie rozprowadza temperaturę na wszystkich poziomach.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.