CARPIGIANI MASTERWIP/G

PROMOCJA
 
PRODUCENT: Carpigiani
MASTERWIP/G

MASTERWIP/G

Elektroniczna, barowa maszyna do bitej śmietany z 3-litrowym zbiornikiem przeznaczona do użytku profesjonalnego w cukierniach i lodziarniach, które wymagają dużej wydajności, np. do dekorowania wyrobów cukierniczych. Pompa zębata (patent Carpiani). Panel sterowania ma przyciski sterujące (włącz/wyłącz) oraz cyfrowy wyświetlacz temperatury w zbiorniku. Wydawanie śmietany może odbywać się w sposób ciągły, w zaprogramowanych porcjach, równych porcjach lub w porcjach dowolnej wielkości. Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej najwyższej jakości.

Elektroniczna, barowa maszyna do bitej śmietany z 3-litrowym zbiornikiem przeznaczona do użytku profesjonalnego w cukierniach i lodziarniach, które wymagają dużej wydajności, np. do dekorowania wyrobów cukierniczych. Pompa zębata (patent Carpiani). Panel sterowania ma przyciski sterujące (włącz/wyłącz) oraz cyfrowy wyświetlacz temperatury w zbiorniku. Wydawanie śmietany może odbywać się w sposób ciągły, w zaprogramowanych porcjach, równych porcjach lub w porcjach dowolnej wielkości. Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej najwyższej jakości.

PROMOCJA
pliki do pobrania
Ubijaczki do bitej śmietany Carpigiani
Folder PL

pliki do pobrania

Ubijaczki do bitej śmietany Carpigiani
Folder PL

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Wydajność
Pojemność zbiornika
Moc
Zasilanie
Masa
MASTERWIP/G
220 mm
370 mm
510 mm
150 litrów/godzinę
3 litry
0,7 kW
230 V
30 kg

Informacje

CARPIGIANI MASTERWIP/G

Elektroniczna, barowa maszyna z 3-litrowym zbiornikiem przeznaczona do użytku profesjonalnego w cukierniach i lodziarniach, które wymagają dużej wydajności, np. do dekorowania wyrobów cukierniczych. Pompa zębata (patent Carpiani). Panel sterowania ma przyciski sterujące (włącz/wyłącz) oraz cyfrowy wyświetlacz temperatury w zbiorniku. Wydawanie śmietany może odbywać się w sposób ciągły, w zaprogramowanych porcjach, równych porcjach lub w porcjach dowolnej wielkości. Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej najwyższej jakości.

Właściwości maszyny do bitej śmietany Carpigiani MASTERWIP/G

  • Dozowanie śmietany: ciągłe, w zaprogramowanych równych porcjach, w porcjach dowolnej wielkości
  • Pompa zębata (patent Carpigiani) ze stali nierdzewnej
  • Chłodzony zbiornik na śmietanę
  • Panel elektroniczny ze wskaźnikiem temperatury śmietany w zbiorniku
  • Obudowa ze stali nierdzewnej

CECHY

O ŚMIETANIE

Molekuły tłuszczu tworzące śmietanę są osłonięte z zewnątrz tzw. filmem proteinowym. Kiedy molekuły zbliżą się dostatecznie filmy te mają tendencję do łączenia się. W procesie ubijania śmietany cząsteczki zderzają się ze sobą i następuje łączenie tych osłonek, pomiędzy którymi jednocześnie zostają uwięzione cząsteczki powietrza.
Firma Carpigiani w maszynie do bitej śmietany zastosowała pompę, która tłoczy mieszankę poprzez ubijak, przez co następują zderzenia molekuł, a w rezultacie cały proces ubijania śmietany opisany powyżej.

Śmietana jest to po prostu mleko o bardzo dużej zawartości tłuszczu. Jest ona otrzymywana w procesie odseparowania z mleka krowiego. Śmietana otrzymywana poprzez odwirowanie zawiera zwykle do 40 % tłuszczu, ale w niektórych krajach jego zawartość może być nawet nieco wyższa. Śmietana jest surowcem do produkcji masła, serów, ale jednocześnie bardzo ważnym składnikiem lodów i wielu innych produktów. Bita śmietana jest idealną dekoracją wyrobów cukierniczych i lodów, jak również poprawia ich smak. Świeża śmietana używana zazwyczaj w cukiernictwie jest pasteryzowana, dlatego musi być ona przechowywana w temperaturze +4C i nie dłużej niż kilka dni. Dostępna jest również śmietana (UHT), która ma tę zaletę, że może być przechowywana w temperaturze otoczenia przez dłuższy okres.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.