CARPIGIANI MASTERWIP/G

 
PRODUCENT: Carpigiani
MASTERWIP/G

MASTERWIP/G

Elektroniczny, barowy automat do bitej śmietany z 3-litrowym zbiornikiem przeznaczona do użytku profesjonalnego w cukierniach i lodziarniach, które wymagają dużej wydajności, np. do dekorowania wyrobów cukierniczych.

Elektroniczny, barowy automat do bitej śmietany z 3-litrowym zbiornikiem przeznaczona do użytku profesjonalnego w cukierniach i lodziarniach, które wymagają dużej wydajności, np. do dekorowania wyrobów cukierniczych.

pliki do pobrania
Ubijaczki do bitej śmietany CARPIGIANI
Folder j. angielski

pliki do pobrania

Ubijaczki do bitej śmietany CARPIGIANI
Folder j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Wydajność na godzinę
Pojemność zbiornika
Moc
Zasilanie
Masa
MASTERWIP/G
220 mm
550 mm
510 mm
50 kg | 150 litrów - średni wzrost objętości o 200%
3 litry
0,7 kW
230 V
30 kg

Informacje

Ubijaczka Automat do bitej śmietany Carpigiani Masterwip/G

Nabarowa ubijaczka do bitej śmietany z 3-litrowym zbiornikiem przeznaczona do użytku profesjonalnego w cukierniach i lodziarniach, które wymagają dużej wydajności, np. do dekorowania wyrobów cukierniczych. Pompa zębata zapewnia wysoką efektywność i niezawodność. Panel sterowania ma przyciski sterujące (włącz/wyłącz) oraz cyfrowy wyświetlacz temperatury w zbiorniku. Wydawanie śmietany może odbywać się w sposób ciągły, w zaprogramowanych porcjach, równych porcjach lub w porcjach dowolnej wielkości.


CECHY


Wydajność

Molekuły tłuszczu tworzące śmietanę są osłonięte z zewnątrz tzw. filmem proteinowym. Kiedy molekuły zbliżą się dostatecznie filmy te mają tendencję do łączenia się. W procesie ubijania śmietany cząsteczki zderzają się ze sobą i następuje łączenie tych osłonek, pomiędzy którymi jednocześnie zostają uwięzione cząsteczki powietrza. Firma Carpigiani w maszynie do bitej śmietany zastosowała pompę, która tłoczy mieszankę poprzez ubijak, przez co następują zderzenia molekuł, a w rezultacie cały proces ubijania śmietany opisany powyżej.

Wygoda

Korek spustowy zbiornika jest wyprowadzony na zewnątrz, co ułatwia odprowadzanie skroplin, opróżnianie zbiornika i czyszczenie. Pompa o dużej wydajności jest łatwo wymienna bez użycia narzędzi upraszczając i przyspieszając czyszczenie. Ubijak w jednym elemencie (patent Carpigiani) pracujący w przeźroczystej rurce - łatwy do demontażu i mycia.

Higiena

Dozownik śmietany jest chłodzony aż do wylotu i zabezpieczony przed skraplaniem przez zastosowanie specjalnych materiałów syntetycznych; wymienne dysze wylotowe. Ociekacz może być stosowany jako osłona dozownika. Dezynfekcja odbywa się poprzez przepuszczanie środka dezynfekującego przez elementy mające kontakt ze śmietaną. Pompa o dużej wydajności jest łatwo wymienna bez użycia narzędzi upraszczając i przyspieszając czyszczenie.

Końcówki dekoracyjne

Opcjonalny zestaw końcówek dla wszystkich modeli ubijaczek Carpigiani o różnych kształtach i rozmiarach do dekorowania wyrobów cukierniczych.


Jak się produkuję bitą śmietanę? Czym jest bita śmietana?


Bita Śmietana w gastronomii

Molekuły tłuszczu tworzące śmietanę są osłonięte z zewnątrz tzw. filmem proteinowym. Kiedy molekuły zbliżą się dostatecznie filmy te mają tendencję do łączenia się. W procesie ubijania śmietany cząsteczki zderzają się ze sobą i następuje łączenie tych osłonek, pomiędzy którymi jednocześnie zostają uwięzione cząsteczki powietrza.

Firma Carpigiani w maszynie do bitej śmietany zastosowała pompę, która tłoczy mieszankę poprzez ubijak, przez co następują zderzenia molekuł, a w rezultacie cały proces ubijania śmietany opisany powyżej.

Śmietana jest to po prostu mleko o bardzo dużej zawartości tłuszczu. Jest ona otrzymywana w procesie odseparowania z mleka krowiego. Śmietana otrzymywana poprzez odwirowanie zawiera zwykle do 40 % tłuszczu, ale w niektórych krajach jego zawartość może być nawet nieco wyższa. Śmietana jest surowcem do produkcji masła, serów, ale jednocześnie bardzo ważnym składnikiem lodów i wielu innych produktów. Bita śmietana jest idealną dekoracją wyrobów cukierniczych i lodów, jak również poprawia ich smak. Świeża śmietana używana zazwyczaj w cukiernictwie jest pasteryzowana, dlatego musi być ona przechowywana w temperaturze +4Co i nie dłużej niż kilka dni. Dostępna jest również śmietana (UHT), która ma tę zaletę, że może być przechowywana w temperaturze otoczenia przez dłuższy okres.

 

 

 

 

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.