CARPIGIANI JETWIP/G

PROMOCJA
 
PRODUCENT: Carpigiani
JETWIP/G

JETWIP/G

Nabarowa maszyna do produkcji bitej śmietany z 6 litrowym zbiornikiem do użytku w pracowniach i laboratoriach o bardzo dużym zapotrzebowaniu na bitą śmietanę wyposażona w stalową, zębatą pompę napowietrzającą oraz elektroniczny panel sterujący.

Nabarowa maszyna do produkcji bitej śmietany z 6 litrowym zbiornikiem do użytku w pracowniach i laboratoriach o bardzo dużym zapotrzebowaniu na bitą śmietanę wyposażona w stalową, zębatą pompę napowietrzającą oraz elektroniczny panel sterujący.

PROMOCJA
pliki do pobrania
Ubijaczki do bitej śmietany Carpigiani
Folder PL

pliki do pobrania

Ubijaczki do bitej śmietany Carpigiani
Folder PL

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Wydajność
Pojemność zbiornika
Moc
Zasilanie
Masa
JETWIP/G
310 mm
460 mm
510 mm
240 litrów/godzinę
6 litry
0,5 kW
230 V
53 kg

Informacje

CARPIGIANI JETWIP/G

Elektroniczna, barowa maszyna z 6-litrowym zbiornikiem przeznaczona dla pracowni i laboratoriów o bardzo dużym zapotrzebowaniu na bitą śmietanę. Pompa zębata (patent Carpiani) jest wzmocniona. Jej wydajność godzinowa jest o 60% wyższa niż w przypadku pozostałych modeli barowych – dzięki temu jest przystosowana do pracy ciągłej. Panel sterowania ma przyciski sterujące (włącz/wyłącz) oraz cyfrowy wyświetlacz temperatury w zbiorniku. Wydawanie śmietany może odbywać się w sposób ciągły, w zaprogramowanych porcjach, równych porcjach lub w porcjach dowolnej wielkości. Urządzenie przystosowane wstępnie do sterowania nożnego (jako opcja). Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej najwyższej jakości.

Właściwości maszyny do bitej śmietany Carpigiani JETWIP/G

  • Dozowanie śmietany: ciągłe, w zaprogramowanych równych porcjach, w porcjach dowolnej wielkości
  • Pompa zębata (patent Carpigiani) ze stali nierdzewnej
  • Chłodzony zbiornik na śmietanę
  • Panel elektroniczny ze wskaźnikiem temperatury śmietany w zbiorniku
  • Obudowa ze stali nierdzewnej

CECHY

O ŚMIETANIE

Molekuły tłuszczu tworzące śmietanę są osłonięte z zewnątrz tzw. filmem proteinowym. Kiedy molekuły zbliżą się dostatecznie filmy te mają tendencję do łączenia się. W procesie ubijania śmietany cząsteczki zderzają się ze sobą i następuje łączenie tych osłonek, pomiędzy którymi jednocześnie zostają uwięzione cząsteczki powietrza.
Firma Carpigiani w maszynie do bitej śmietany zastosowała pompę, która tłoczy mieszankę poprzez ubijak, przez co następują zderzenia molekuł, a w rezultacie cały proces ubijania śmietany opisany powyżej.


Śmietana jest to po prostu mleko o bardzo dużej zawartości tłuszczu. Jest ona otrzymywana w procesie odseparowania z mleka krowiego. Śmietana otrzymywana poprzez odwirowanie zawiera zwykle do 40 % tłuszczu, ale w niektórych krajach jego zawartość może być nawet nieco wyższa. Śmietana jest surowcem do produkcji masła, serów, ale jednocześnie bardzo ważnym składnikiem lodów i wielu innych produktów. Bita śmietana jest idealną dekoracją wyrobów cukierniczych i lodów, jak również poprawia ich smak. Świeża śmietana używana zazwyczaj w cukiernictwie jest pasteryzowana, dlatego musi być ona przechowywana w temperaturze +4C i nie dłużej niż kilka dni. Dostępna jest również śmietana (UHT), która ma tę zaletę, że może być przechowywana w temperaturze otoczenia przez dłuższy okres.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.