Za smak i jakość lodów odpowiada nie tylko dobra receptura i użyte składniki, ale również ważna jest konsystencja, struktura oraz stopień ich wymrożenia. Gwarantują nam to innowacyjne technologie urządzeń do produkcji lodów Carpigiani – lidera na rynku produkcji maszyn do lodów typu soft (włoskich) oraz urządzeń do produkcji lodów rzemieślniczych.
Firma Carpigiani powstała w 1946 roku we Włoszech i od samego początku istnienia kładzie nacisk na innowacyjne podejście do tworzonych maszyn i zastosowanych w nich technologii. Dzięki ciągłemu rozwojowi usług i procesów produkcji stała się liderem na rynku, wyznaczając nowe trendy.
Carpigiani, jako lider produkujący wyposażenie i sprzęt dla lodziarni oferuję: Maszyny i automaty do lodów włoskich, Maszyny do lodów rzemieślniczych (Frezery do lodów, pasteryzatory do lodów, dojrzewalniki do lodów), maszyny cukiernicze, do shake’ów i mrożonego jogurtu oraz ubijaczki automaty do bitej śmietany. Szeroki asortyment produktów sprawia, że urządzenia Carpigiani znajdują nabywców zarówno wśród małych cukierni i lodziarni jak i wśród dużych wyspecjalizowanych pracowni i laboratoriów cukierniczych.
Primulator jest jedynym przedstawicielem Carpigiani w Polsce.