Za smak i jakość lodów odpowiada nie tylko dobra receptura i użyte składniki, ale również ważna jest konsystencja, struktura oraz stopień ich wymrożenia. Gwarantują nam to innowacyjne technologie maszyn do lodów Carpigiani – lidera na rynku wyposażenia lodziarni i laboratoriów cukierniczych.
Firma Carpigiani powstała w 1946 roku we Włoszech i od samego początku istnienia kładzie nacisk na innowacyjne podejście do tworzonych maszyn i zastosowanych w nich technologii. Dzięki ciągłemu rozwojowi usług i procesów produkcji stała się liderem na rynku, wyznaczając nowe trendy.
Oferta Carpigiani to wolnostojące i nabarowe automaty do lodów włoskich, pasteryzatory do lodów, frezery do lodów (również dla segmentu HoReCa), dojrzewalniki do lodów i miksery do mieszanek lodowych.
Automat do lodów włoskich Carpigiani tre b p av evo
Carpigiani oferujące wyposażenie i sprzęt dla lodziarni w swojej ofercie posiada:
- Maszyny i automaty do lodów włoskich
- Maszyny do lodów do laboratorium w lodziarni lub cukierni:
- Frezery do lodów
- Pasteryzatory do lodów
- Dojrzewalniki do lodów
- Miksery do mieszanek lodowych
- Maszyny cukiernicze
Automat do shake'ow Carpigiani seria K
W ofercie również są urządzenia do produkcji shake'ów i mrożonego jogurtu oraz ubijaczki automaty do bitej śmietany.
Pasteryzator do lodów Carpigiani Pastomaster HE
Szeroki asortyment produktów sprawia, że urządzenia Carpigiani znajdują nabywców zarówno wśród cukierni i lodziarni jak i wśród dużych wyspecjalizowanych pracowni i laboratoriów cukierniczych.
Primulator jest jedynym przedstawicielem Carpigiani w Polsce.