Carpigiani 241

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
241 P 241 G
Wybierz wariant

241 P

Nabarowa maszyna do lodów włoskich o bardzo wysokiej wydajności, 1 smak, wyposażona w pompę napowietrzającą oraz elektroniczny system kontroli konsystencji lodów. Do wyboru 2 rodzaje świdrów: POM lub 2E-RSI.


Występuje tylko w wersji Steel z panelem przednim wykonanym ze stali nierdzewnej.

Nabarowa maszyna do lodów włoskich o bardzo wysokiej wydajności, 1 smak, wyposażona w pompę napowietrzającą oraz elektroniczny system kontroli konsystencji lodów. Do wyboru 2 rodzaje świdrów: POM lub 2E-RSI.


Występuje tylko w wersji Steel z panelem przednim wykonanym ze stali nierdzewnej.

pliki do pobrania
Kompleksowy wyposażenie lodziarni
Katalog lodowy Primulator
Zestawy końcówek STAR
Katalog j.ang.
Maszyny do lodów włoskich Carpigiani
Folder j.ang.

pliki do pobrania

Kompleksowy wyposażenie lodziarni
Katalog lodowy Primulator
Zestawy końcówek STAR
Katalog j.ang.
Maszyny do lodów włoskich Carpigiani
Folder j.ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Smaki
Chłodzenie
Cylinder
Zbiornik
Rodzaj świdra
Front
Pasteryzacja
Dostarczanie mieszanki
Core wypełnienie syropem
Wydajność
Masa
Moc
Zasilanie
241 P 241 G
507 mm 507 mm
755 mm 755 mm
830 mm 830 mm
1 1
Powietrze (opcja woda) Powietrze (opcja woda)
1,75 l 1,75 l
12 l 18 l
POM lub 2E-RSI POM
Steel (stal nierdzewna) Steel (stal nierdzewna)
Opcja Opcja
Pompa napowietrzająca Grawitacyjne
Opcja Opcja
340 - 350 porcji (75 g) / godz. 300 porcji (75 g) / godz.
140 kg 130 kg
2,9 kW 2,9 kW
400 V 400 V

Informacje

Automaty do lodów włoskich Carpigiani 191

Seria maszyn do lodów włoskich o bardzo wysokiej wydajności Carpigiani 241 serwuje jeden smak lodów i jest wyposażona w elektroniczny system kontroli konsystencji lodów. 


Pompa w automacie do lodów włoskich

maszyna do lodów włoskich grawitacyjny system

Wersja P posiada stalową pompę zębatą z zaawansowanymi zębatkami z termoplastycznego polimeru, która zapewnia wysokie napowietrzenie regulowane od 40 do 80 %.

Wersja G posiada grawitacyjny system napowietrzenia umożliwiający w naturalny sposób dodawanie powietrza do mieszanki (do 40 %) 

Świder stalowy automatu do lodów włoskich

Świder POM automatu do lodów włoskich

Świder 2E-RSI
Idealny do miękkich i kremistych lodów włoskich. Świder jest wyposażony w skrobaki z tworzywa sztucznego i wyjmowany ubijak (tylko dla wersji P).

 Świder POM
Zbudowany z jednego elementu świder dopasowujący się do ścianek cylindra. Łatwy do czyszczenia, idealny m.in. do mrożonego jogurtu.

Chłodzenie wodne
Układ jest chłodzony za pomocą wody z sieci, dzięki czemu automat do lodów może pracować w wyższych temperaturach otoczenia.

Chłodzenie powietrzem
Dzięki specjalnemu wyprofilowaniu kanału wentylacyjnego (komin umieszczony na tylnej części) można ustawić maszyny obok siebie zachowując mniejszy odstęp od pozostałych urządzeń.

Konstrukcja cylindra z wbudowanym i bezpośrednim układem mrożenia
Zoptymalizowany proces chłodzenia. Szybsze zamrażanie i więcej oszczędności energii.

Mieszadło zbiornika
Zapobiega rozwarstwieniu i nadmiernemu spienianiu mieszanki jednocześnie utrzymując płynną konsystencję.

Regulowana prędkość dozowania lodów
Łatwe dopasowanie prędkości (objętości) przygotowywanych lodów.

Pokrywa zbiornika
Gumowa, lekka i poręczna. Ułatwia czyszczenie i napełnianie zbiornika.


OPCJE


Lody włoskie z maszyny z syropem w środku

COLOR INSIDE System Core (OPCJA)
Nowatorskie rozwiązanie, dzięki któremu wybrane automaty do lodów włoskich serwują syropy smakowe wewnątrz lodów włoskich – bezpośrednio z maszyny. Syrop podawany jest bezpośrednio do lodów włoskich podczas ekstrakcji dzięki systemowi pompy perystaltycznej. Szafkę na syrop i pompę można ustawić pod automatem do lodów lub po jego lewej stronie - w zależności od preferencji użytkownika.


Dowolny kształt lodów włoskich z automatach Carpigiani

Końcówki (OPCJA)
Jeszcze nigdy urozmaicenie lodów włoskich podawanych z jednego automatu nie było tak łatwe. Dzięki dodatkowemu pakietowi 18 końcówek włoskich możemy nadać unikalne
kształty lodom. Rozwiązanie to pozwala urozmaicić asortyment i poszerzyć menu o nowe, unikalne desery lodowe. Wymagany jest montaż systemu STAR.

 



 

System automatycznej pasteryzacji (OPCJA)
System pozwalający na utrzymanie automatu do lodów i mieszanek lodowych w warunkach najwyższej higieny, co pozwala na mycie maszyny w odstępach nawet raz na 42 dni (w zależności od zastosowanej mieszanki).

Końcówki do monoporcji (OPCJA)
Zestaw do produkcji deserów typu monoporzione, cannoli i dekorowania tortów lodowych. 

Samodomykające się dźwignie (OPCJA)
Uchwyt głowicy wydającej lody domyka się automatycznie. Jego zastosowanie zmniejsza straty produktów i pomaga w utrzymaniu czystości miejsca pracy.

Only You (OPCJA)
Możliwość personalizacji wyglądu maszyny do lodów (kolor, logo).


Lody


Lody włoskie z maszyny Carpigiani

Sorbety z maszyny do lodów Carpigiani

Kremiste lody włoskie 
Dzięki systemowi elektronicznej kontroli twardości (konsystencji) można wybrać rodzaj konsystencji lodów włoskich - od delikatnej wanilii do esencjonalnej czekolady.

Sorbety
Wybierz pożądaną konsystencję sorbetów, aby produkować wyraziste smaki z dużą zawartością cząstek włókien owoców (w wersji G).

Lody jogurtowe z maszyny do lodów włoskich Carpigiani

Mrożony Jogurt
Wybierz pożądaną konsystencję, aby uzyskać klasyczny mrożony jogurt lub wyjątkowy jogurtowy smak lodów włoskich.

Opcjonalne końcówki STAR - lody włoskie o specjalnym kształcie

Lody włoskie z syropem w środku Carpigiani

Core system - lody włoskie z syropem smakowym w środku 


Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.