Mahlkönig K30

 
PRODUCENT: MAHLKÖNIG
K30

K30

Młynek do kawy żarnowy „grinding-on-demand”  (na żądanie)– mieli każdą porcję kawy na bieżąco.

Młynek do kawy żarnowy „grinding-on-demand”  (na żądanie)– mieli każdą porcję kawy na bieżąco.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Dozowanie
Poj. zb. na kawę ziarnistą
Prędkość żaren
Wydajność
Moc
Zasilanie
Masa
K30
225 mm
325 mm
560 mm
Na życzenie
4,5 kg
1420 o/min.
3,6-4,8 g/sec
470-850 W
230 V
15 kg

Informacje

Młynek do kawy Mahlkönig K30 działa według zasady „grinding-on-demand” – mieli każdą porcję kawy na bieżąco.Ten nowatorski system ma doskonały wpływ na jakość mielonej kawy. „Granding-on-demand’’ stał się najbardziej cenionym sposobem mielenia kawy przez najlepszych baristów.
Posiada wbudowany porcjomierz, kontrolowany elektronicznie za pomocą timera, co umożliwia płynne programowanie. Czas mielenia jednej porcji espresso wynosi mniej niż 2 sekundy.


Młynek występuje w 4 wersjach:
K30ES:
Młynek do kawy umożliwia 19 wariantów ustawienia stopnia mielenia oraz wybór czasu mielenia dla pojedynczej lub podwójnej porcji espresso. Zapewnia on użytkownikowi wysokie bezpieczeństwo obsługi. Urządzenie posiada certyfikaty CE i UL.
K30 Vario (najbardziej popularny model):
Ta wersja młynka pozwala na zoptymalizowanie profilu mielenia dzięki niezmiernie elastycznemu, bezstopniowemu ustawianiu stopnia mielenia. Funkcja ta umożliwia doświadczonemu użytkownikowi łatwe dostosowywanie stopnia mielenia do każdego typu espresso.
K30 Competition:
Młynek ten został stworzony z myślą o profesjonalistach. Bezstopniowe ustawienia żaren i brak timera pozwalają na całkowitą kontrolę nad młynkiem. Do pełnego wykorzystania możliwości młynka potrzebna jest znakomita znajomość tematu.
K30 VARIO AIR:
Modułowa obudowa, wyświetlacz z podświetleniem, mielenie pojedynczej lub podwójnej porcji, ustawienie wielkości porcji, bezstopniowe ustawienie mielenia, wentylator.

PYTANIA

FAKTY K30

• Okres projektowy 2003-2005
• Pierwsza prezentacja HOST (Milan) October 2005
• Rozpoczęcie seryjnej produkcji Grudzień 2005
• Nagroda Red Dot Design 2005
• Sprzedawany na całym świecie (ponad 10,000 sprzedanych młynków do tej pory)

Czemu służy system Grind-on-Demand ?

• Zmielona kawa traci ponad połowę aromatu w około 15 min. po zmieleniu w wyniku kontaktu z powietrzem, wilgotnością. Kawa zachowuję swoje walory wewnątrz w postaci ziaren.
• W celu zminimalizowania utraty walorów kawy sytem Grind-on-Demand mieli tylko niezbędną ilość kawy. Ustawienie mielenia jest programowane za pomocą oprogramowania młynka i zmielona kawa jest podawana bezpośrednio do port-a-filtra, co pozwala na wyeliminowanie tradycyjnego zbiornika na kawę mieloną.
• Dlatego Grind-on-Demand zapewnia stałą jakość każdej filiżanki i równe traktowanie każdego klienta ponieważ każda dawka dla każdej filiżanki jest świeżo zmielony. System Grind-on-demand zapewania stałą, wysoką jakość napojów za każdym razem.

Czy używanie systemu Grind-on-Demand wpływa na czas mielenia?

• Nie, czas jest ten krótszy w porównaniu do urządzeń, które nie posiadają tego systemu.
• Zmielenie podwójnej porcji espresso zajmuje ok. 4 sekund.
Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.