WMF presto!

PROMOCJA
 
PRODUCENT: WMF
Cena 16.900 PLN NETTO
Wybierz wariant
presto! M1 presto! M2
Wybierz wariant

presto! M1

WMF Presto (WMF 1400), to najbardziej kompaktowy ekspres automatyczny na rynku w klasie „super automatic”. Niewielkie gabaryty, a ogromne możliwości. Presto to połączenie atrakcyjnego wyglądu z wyjątkowo łatwą obsługą.


Konfiguracja: Wersja ze zbiornikiem na wodę (4,5 litra - nie wymaga podłączenia do sieci wodnej), 1 pojemnik na kawę, 1 pojemnik na czekoladę, Basic Milk, Basic Steam, podświetlenie LED, Basic Clean.

WMF Presto (WMF 1400), to najbardziej kompaktowy ekspres automatyczny na rynku w klasie „super automatic”. Niewielkie gabaryty, a ogromne możliwości. Presto to połączenie atrakcyjnego wyglądu z wyjątkowo łatwą obsługą.


Konfiguracja: Wersja ze zbiornikiem na wodę (4,5 litra - nie wymaga podłączenia do sieci wodnej), 1 pojemnik na kawę, 1 pojemnik na czekoladę, Basic Milk, Basic Steam, podświetlenie LED, Basic Clean.

PROMOCJA

pliki do pobrania

Promocja na ekspresy do kawy WMF presto
Broszura

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Ilość młynków do kawy
Pojemnik na czekoladę
Podłączenie do wody
Zbiornik na wodę
Plug & Clean
Wydajność dzienna
Masa
Moc
Zasilanie
presto! M1 presto! M2
325 mm 325 mm
550 mm 550 mm
668 mm 668 mm
1 1
Tak Tak
Nie Tak
4,5 litra Nie
Nie Tak
do 150 kaw do 150 kaw
20-30 kg 20-30 kg
2,1 kW 2,1 kW
230 V 230 V

Informacje

Ekspres do kawy podający Latte MacchiatoAutomatyczny ekspres do kawy WMF presto! posiada 5 zestawów bazowych konfiguracji. Automatyczny ekspres do kawy WMF presto! / 1400 classic może być wyposażony w dwa młynki do kawy ziarnistej, pojemnik na czekoladę lub topping oraz wbudowaną lodówkę na mleko.  Na bazie tych produktów istnieje możliwość otrzymania do 12 rodzajów napojów takich jak espresso, latte macchiato, choccocino itp.  Wszystko to za dotknięciem przycisków umieszczonych na szklanym panelu ekspresu.


Ekspres do kawy wyposażony jest w zbiornik na wodę lub bezpośrednie podłączenie do wody. Absolutną nowością jest zastosowany inteligentny system serwisowania „Service Concept”. Jest to szeroko rozwinięte rozwiązanie elektroniczne, które umożliwia użytkownikowi samodzielną korektę ustawień ekspresu i jakości napojów jak i przeprowadzanie podstawowych czynności serwisowych. Użytkownik otrzymuje komunikaty w języku polskim o wszystkich czynnościach, które powinien wykonać w ramach obsługi ekspresu.

Wszystkie funkcje czyszczenia odbywają się automatycznie. Ponadto Presto wyposażony jest w funkcje „barista”,  która umożliwia w prosty sposób dostosować moc napoju do indywidualnych upodobań. Praktycznym rozwiązaniem jest podgrzewanie grupy.  Wszystkie funkcje uruchamiane są za pomocą dotyku przycisków na panelu lub wyświetlaczu ciekłokrystalicznym. Presto zalecany jest do zastosowania w nowocześnie wyposażonych biurach, bankach, średniej wielkości kawiarniach i restauracjach salonach samochodowych, czyli wszędzie tam, gdzie jest pożądany nowoczesny wygląd, łatwość obsługi oraz szeroki wybór napojów.


 

 

TECHNOLOGIE

SPIENIANIE MLEKA
CZYSZCZENIE

BASIC MILK

Gorące mleko, gorące mleko spienione – automatyczny system spieniania mleka venturi (niedostępny dla wersji na mleko w proszku).

BASIC STEAM

Gorące napoje, gorące mleko, gorące spienione mleko. Ręczne spienianie za pomocą dyszy spieniającej.

BASIC CLEAN (dla ekspresów w wersji z wbudowanym zbiornikiem na wodę)

Automatyczne czyszczenie sekcji mleka za pomocą detergentu (roztwór - płyn do cappuccino WMF + woda). Następnie cały system jest płukany wodą. Ręczna wymiana pojemników na płyn myjący i wodę do płukania. Głowica powinna być zdemontowana i zanurzona w płynie myjącym 1 x dziennie. Druga czysta głowica (załączona w komplecie) powinna być założona do ekspresu.

PLUG&CLEAN (dla ekspresów w wersji ze stałym podłączeniem do wody)

Automatyczny system mycia I dezynfekcji sekcji mleka za pomocą gorącej wody oraz pary. Adapter “Plug&Clean” powinien być wyjęty ze zbiornika na mleko I włączony w odpowiednie gniazdo w ekspresie lub w lodówce (zależy od opcji). Po uruchomieniu, sekcja mleka zostanie przepłukana gorącą woda oraz gorąca parą. Głowica powinna być myta ręcznie (zanurzenie w roztworze myjącym) co najmniej raz w tygodniu lub częściej o ile zachodzi taka potrzeba.

Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.