PizzaChef to kompaktowy, profesjonalny piec do pizzy. Idealny do barów, pubów, pizzerii, punktów fast food, kiosków itp. Dostępne są 4 modele:
- Piec do pizzy Eurochef MP5 z jedną komorą (sz. x gł. x wys.: 390 x 390 x 100 mm) na pizze (1 pizza w tym samym czasie)
- Piec do pieczenia pizzy Eurochef MP4 z dwiema komorami (sz. x gł. x wys.: 390 x 390 x 100 mm) na pizze (2 pizze w tym samym czasie)
- Piec do pizzy elektryczny - Eurochef FP2 z dwiema komorami (sz. x gł. x wys.: 750 x 310 x 100 mm) na pizze (4 pizze w tym samym czasie)
- Piec do pizzy elektryczny - Eurochef FP1 z dwiema dużymi komorami na tace 600 x 400 mm (sz. x gł. x wys.: 750 x 420 x 100 mm) na pizze (4 pizze w tym samym czasie)
W piecach do pizzy MP4, FP1 i FP 2 komory są niezależne. Oznacza to, że dolna komora może być stosowana do pieczenia pizzy, a górna może służyć jako podgrzewacz do wcześniej przygotowanych pizz. Modele te również posiadają wbudowany pochłaniacz (okap) i mogą być stosowane bez specjalnej instalacji do wentylacji.
Czas i temperaturę pieczenia ustawia się na elektronicznym panelu sterowania, który znajduje się na froncie pieca.
Piec do pizzy Eurochef PIZZACHEF przygotowuje każdy rodzaj pizzy (mrożoną lub świeżą) - jednak najlepsze rezultaty uzyskuje się używając mrożonych spodów, a reszta składników takich jak: sos, ser i dodatki są świeże. Na przygotowanie takiej pizzy potrzebujesz tylko 2 minuty! Pieczenie pizzy w piecu do pizzy Eurochef - proste 4 kroki:
Piec do pizzy osiąga skuteczną temperaturę do 395°C, a wnętrze jest ogrzewane zarówno na górze jak i na dole. Temperatura utrzymywana jest na stałym poziomie za pomocą elektronicznej kontroli elementów grzewczych; gdy górny element ogrzewa się, moc dolnego jest zmniejszana. System ten zapewnia doskonałą dystrybucję ciepła, co w rezultacie daje doskonale wypieczoną pizzę - chrupiącą pod spodem i dobrze wypieczoną na górze.